Şimdi Ara

Railworks 5: Train Simulator 2014 [ANA KONU] (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.841
Cevap
9
Favori
160.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar , Editör Konusu üzerine Mertcan arkadaşımızın verdiği video , Railworks Editör ile ilgili ilk bigileri vermiştir...Sırası geldiğinde bende Railworks'un hazırladığı Editör Videolarını vereceğim,hatta bu konuda kendi Türkçe videolarımı hazırlayıp sunmayı hedefliyorum..Daha net anlayabilmeniz için..

bomba70...Editör konusundaki beyanlarından anladığım kadarıyla , bu işi yaparsın diyorum...Biraz gayret ve sabır ile ve yaparım demekle zaten bir işn yarısını başarmak demektir..Geri kalan yarısı ise çalışmaya bağlıdır...Nası bir çalışma dersen , elbetteki Railworks Editörde çalışma...Bu durum diğer arkadaşlarımız için de geçerlidir...Bu konuda da gereken videoları bizzat hazırlayıp hizmete sunarım...Ve daha iyi bir netice alırsınız..İzlediğiniz Railworks Rota ( hat ) videolarında konuyu anlatan dikkat ettiyseniz ,ikininci video devamında , istasyon ve sinyal geçiş ışıkları hazrlanmış olarak başlıyor..İyi de kardeşim, onları niye göstermiyorsun...İstasyon Platformu nasıl kurulur, sinyal Lanbaları nasıl yerleştirilir bunları da gösterseydiniz...Yok onuda Railworks Youtube 'nin başka videolarında gösterirler ve anlatılır..Çünkü bu işlemler kısa sürede yapılmadığı için , bu videoya siğdıramazlar...Tabi burda bunları sırasına göre göstermemeleri konuya olan hakimiyeti zayıflatıyor..Siğmıyorsa 3.üncü video ile devam et...Olmaz gibi deyip kısa kesiliyor...Başka bir videoda değil ,buradaki video için de sırasını takip et ki dahas iyi anlaşılsın..İşte bu yapılmadığı , için..Ray kurulumu , çevre düzenlemesinin bir kısmı, Lokomotif ve vagon kurulumu gayet iyi anlatılmış..Kapanıyor video, ikincisini açıyoruz bakıyoruz ki ,istasyon ve sinyal lambaları kurulmuş olarak başlıyor..Nasıl yaptın bunları...Ben biliyorun da, diğer kişiler nası bilecek...İşte bu videolardaki kopukluk konuya olan eğtimi yarım olarak vermiş oluyor...Her neyse onlar vermiyorsaq ben veririm....bomba70 arkadaşımın dediği gibi,kendi hattını ( Rotanı ) yap, sinyal lambalrını yerlerştir ilk önce . çevre düzenlemesini yep , köprüler ,otoyollar yap..Kendi yaptığın yemeği önce kendin ye. sonra arkadaşlarınla paylaş...Eyyy...Arkadaşlar ben bir yeni hat yaptım bunu sizlerle paylaşmak istiyorum...Ne güzel bir şey....İşte benim dediğim bu...Railworks bildiğim kadarıyla 4-5 yıldır hep aynı hatları bizim önümüze seriyorlar....Ne yapsın oyuncu mecburen eyvallah deyip kabulleniyor..Yaptıkları tek ilave hat bu son sürümde " Horseshue Curve " ( yanlış yazdysam düzeltirim)..Var mı başka...yok...Öyle ise ya satın al..yeni hat , yada kendin yap....

Mertcan...Trainz 'de Lokomotif ve Vagon kurulumunu iyi bilirim...Railworks'da olduğu gibi çok kolay Lokomotif ve vagonları istediğim gibi kurdum ve çalıştırdım...Kaplama eğtimi işine gelince, Railworks 'ta da böyle bir program var...İzlediğim bir videodan bu bilgiyi aldım..Fakat tekrar aynı videoyu izleme şansım olmadı, zira yerni ikinci kez bulamıyorum...Bulduğumda , bu uygulamaıda yapacağım..Zira Railworks içinde böyle bir uygulama var, fakat izlediğimiz gibi Kaplama video, hem Trainz hemde Railworks 'ta hemen çözülecek bir iş değil..Bu konuda kendimi eğitmem için çalışmam gerekli..

Trainz Eklentileri Paylaşımı için, vediğiniz adreslerde bu verileri sunarım, fakat en iyisi ben buradan vereyim,sizlerde şu kaynaktan alıntı yapılmıştır diye gereken yerlerde verin ve uygulamasını anlatın..Zira Trainz 'in dilinden sizler anlarsınız ve yardımcı olursunuz...Diğer sitelerde Railworks oynayanlarıda buradan bilgi almaları için bu adrese yönlendirme yapmanız daha doğru olur kanaatindeyim..Her yere yetişemem...

Sami Samioğlu

• Bu Ekran Görüntüleri , Mertcan Arkadaşımızın verdiği Railworks Hat yapma Videosunu izledikten sonra,yapılan örnek rotanın benzerini Editörde yaptım..Çok fazla özenmeden hızla hazırladığım bir iş oldu..Bunu Sizlere örnek olması için yaptım..Video da sürekli dairede dönecek olan tren den farklı olarak çıkıştaki raylarla birleştirdim..Diğer bir fark ise daire içinde videoda ağaçlar vardı, ben bir İlçe kurdum..Videoda kış yapılmıştı , ben baharı seçtim..Sizlerde daha farklı rotalar yapabilirsiniz..Bu resimler örnektir..Editörde Ray kurulumu ile ilgili Resimli anlatım için hazırladığım Ekran görüntülerini vereceğim..Bilginize..

Sami Samioğlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Railworks 2 Yorum -- 16 Ekim 2011; 20:03:10 >

• Merhaba arkadaşlar,

Birkaç bilgi paylaşmak istedim sizle...

İmzamdaki sistemle başlangıç arayüzündeki ayarlar high'da oyundaki ayarlarda highest'da ortalama 60-65 FPS civarında oynayabiliyorum. Programı kurup denemek isteyen arkadaşlar için bir referans noktası olur diye umuyorum.

Fakat her geçen gün oyunda saçma sapan sorunlar çıkıyor. Şimdi karşılaştığım sorun bacadan dumanın çıkmaması ve lokomotifin regülatöründen ses gelmemesi. Düdükte çalmıyor dolayısıyla. Bazen kendi kendine düzeliyor, bazen düzelmiyor.

Vagonları bazen coupling yaparken bilisayar görmüyor ve dolayısıyla coupling yapamıyorsunuz. Bu bugün geldi başıma. Farenin imleci coupling şekline dönüyor ama tıklamama rağmen yine olmuyor. Klavye kısayolları ile de olmuyor.

Şimdi de ufak tefek katkılarım olacak.

Sander = Kumlama. Buzlu karlı havalarda ve yollarda sander butonunu kalkışlarda ve tırmanışlarda patinaj oluşmaması ve çekişin düşmemesi için açık tutmak faydalı. Açtığınız zaman lokonun çekiş yaptığı tekerlek setlerinin arasından kum püskürtülüyor.

Cylinder cocks = İlk kalkışlarda ve lokomotif dururken açık tutulmalı, silindir bloğunun içindeki buhardan biriken suyun atılıp silindirlerde performans düşmesini engelliyor. İstim tuttukça kapatılmalı.

Small ejector = Fren sistemindeki vakumun azalmasını önleyen bir parça. (Ben etkin bir şekilde kullanamadım loko tipine göre değişebilir)

Ayrıca şu anda Railworks 2'yi indiriyorum bir de tavsiye üzerine onu deneyeceğim...

NOT: An itibari ile Railworks 3ü sildim. Bu dediğim sorunları sürekli yapmaya başladı. Railworks 2'nin bitmesini bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pzero_nero -- 17 Ekim 2011; 18:57:32 >

• Bende bugün Editörle bbişeyler yaptım çok saçma oldu,herşey biribirine girdi ama yinede zevkliydi,sonuç olarak kendin yapıyosun...

• RAİLWORKS 2-3 İÇİN EDİTÖR UYGULAMALARI RESİMLİ ANLATIM

Sami Samioğlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Railworks 2 Yorum -- 17 Ekim 2011; 4:29:32 >

• bomba70...

Ne kadar saçma olursa olsun en iyisini yaparsın...bu bir başlangıç...umarım bu resimli anlatımlarım hem sana ,hemde diğer arkadaşlara ve de bilgi almak isteyenlere yararlı olmuştur...

Sami Samioğlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Railworks 2 Yorum -- 17 Ekim 2011; 4:26:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Railworks 2 Yorum

bomba70...

Ne kadar saçma olursa olsun en iyisini yaparsın...bu bir başlangıç...umarım bu resimli anlatımlarım hem sana ,hemde diğer arkadaşlara ve de bilgi almak isteyenlere yararlı olmuştur...

Sami Samioğlu

İşte bu detaylı anlatım..Ellerine sağlık çok güzel olmuş,bende böyle ray isityorum ülkemizdeki gibi kahverengi çakıl taşlar;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bomba70 -- 17 Ekim 2011; 13:22:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pzero_nero

Merhaba arkadaşlar,

İmzamdaki sistemle başlangıç arayüzündeki ayarlar high'da oyundaki ayarlarda highest'da ortalama 60-65 FPS civarında oynayabiliyorum. Programı kurup denemek isteyen arkadaşlar için bir referans noktası olur diye umuyorum.

Fakat her geçen gün oyunda saçma sapan sorunlar çıkıyor. Şimdi karşılaştığım sorun bacadan dumanın çıkmaması ve lokomotifin regülatöründen ses gelmemesi. Düdükte çalmıyor dolayısıyla. Bazen kendi kendine düzeliyor, bazen düzelmiyor.

Vagonları bazen coupling yaparken bilisayar görmüyor ve dolayısıyla coupling yapamıyorsunuz. Bu bugün geldi başıma. Farenin imleci coupling şekline dönüyor ama tıklamama rağmen yine olmuyor. Klavye kısayolları ile de olmuyor.

Sander = Kumlama. Buzlu karlı havalarda ve yollarda sander butonunu kalkışlarda ve tırmanışlarda patinaj oluşmaması ve çekişin düşmemesi için açık tutmak faydalı. Açtığınız zaman lokonun çekiş yaptığı tekerlek setlerinin arasından kum püskürtülüyor.

Cylinder cocks = İlk kalkışlarda ve lokomotif dururken açık tutulmalı, silindir bloğunun içindeki buhardan biriken suyun atılıp silindirlerde performans düşmesini engelliyor. İstim tuttukça kapatılmalı.

Small ejector = Fren sistemindeki vakumun azalmasını önleyen bir parça. (Ben etkin bir şekilde kullanamadım loko tipine göre değişebilir)

Ayrıca şu anda Railworks 2'yi indiriyorum bir de tavsiye üzerine onu deneyeceğim...

NOT: An itibari ile Railworks 3ü sildim. Bu dediğim sorunları sürekli yapmaya başladı. Railworks 2'nin bitmesini bekliyorum.

railwork 2 nasıl sorunsuz çalışıyor mu?

• SON OLAYLARA YORUM

ARKADAŞLAR... Bazı tatsız olaylar yaşadık ,billassa şahsım adına yapılan bu tatsız olaylar,elbetteki ister istemez can sıkıcı bir durum yaratmıştır...Malum kişinin aramıza bir kara kedi gibi girip huzurumuzu kaçırmasından çok raharsızlık duydum...Kendimi bu durumdan korumumak için geri çekilerek sipere yattım...Nasıl bir gelişme olacak diye bekledim...Aslında forum@donanimhaber.com Sitesinin de bu şahsıma yapılan tatsız olaylara müdehale etmesini bekledim...Ve neticede gereken yapıldı...Bu zaman içinde bana destek veren ve hep yanımda olan arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür etmek isterim...Her nekadar birbirimizn yüzünü görmüyor olsakta arkadaşız,kardeşiz ve yeri geldiğinde abiyiz...Yaşım 56...Bazı şeyleri, belirli bir yaştan sonra insan kaldıramıyor...Beni anlayacağınızı tahmin ediyorum...bomba70..,idealist_60...,ismyk...arkadaşlarım..hatta gerçek dost arkadaş demek istiyorum,gereğini fazlasyıla yaptılar ve bana daha yakın oldular...eğer yaşça benden küçük iseler Kardeşimdirler...Sağolsunlar...Polataga ve Mertcan arkadaşlarımada desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum ,onlarda sağolsunlar ve diğer arkaşlarımada bir kez daha teşekkür ederim..

Bu konuya bağlı olarak bu sitede 4-5 kişi de olsa yapılan yazışmalar Railworks ile ilgilidir...Bilgiler Railworks ile ilgilidir..Üye olmayan bir kişinin bu siteye girip bilgi almaması diye birşey olamaz...Zira gereğinden fazla Railworks bilgileri burada var...Bu ziyaretçinin bu bilgileri almak için üye olması sanırım gerekmiyor...Öyle değil mi...Öyle olması gerekir...Neticede bu bilgileri her ziyaretçi alabilir vede almaya devam edecektir..Çünkü " Railworks Yorumlar....sami-ralworksyorumlar.blogspot.com " ve " forum@donanimhaber.com " sitelerinden başka hiç bir sitede bu bilgileri bulamazlar...Bomba70 ve idealist_60 arkadaşlarımın ilk başlarda şahsıma yönelik iyi niyetli öneri ve tekliflerini cevap veremediysem kusuruma bakmayın, onları kırmak istemem...Kırma eylemim tek kişi,yani malum kişiye yönekliktir, üstlerine alınmasınlar diyor ve arkadaşlarımın dediği gibi bana buradan herkes daha rahatça ulaşaşabilir diyerek...Yola devam Railworks 'a devam parolamızdır.....

Sami Samioğlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Railworks 2 Yorum -- 17 Ekim 2011; 15:58:38 >

• RAİLWORKS BİLGİLERİ, EDİTÖR UYGULAMALARI VE ÇÖZÜMLERİ

E-Mail adresime gelen özel mesajlarda , Railworks 'a başlamak ve oynamak isteyenler, benden özel cevap vermemi, kendilerini bu konuda bilgilendirmelerimi talep ediyorlar..Dediğim gibi her birine , baştan başlayarak Railwork 'u anlatmak çok zor bir iş...Çoğunlukla buraya yönlendirme cevabı için de kendilerine kolay ulaşamıyorum...Bu sebeple , " donanimhaber.com yetkililerine bir önerim var...Umarım uygun bulurlar ve dikkate alırlar...Şu ana kadar Railworks 2 olsun Railworks 3 olsun bunlar için yaptığım uygulama bilgilerini ve diğer arkadaşlarında Railworks üzerine verdiği bilgilerin içinden istediklerini seçerek yine donanimhaber olarak bir blok oluşturup yukarıda verdiğim başlık vaya buna benzer bir başlık ile ayrıca bir düzenleme yaparak hizmete sunmalarını öneriyorum..Bu biçimde Google sayfalarına bu konuda girenlerin de bu başlık dikkatlerini çekecek ve gereken bilgileri daha rahat bulabileceklerdir...Bu kendileri için zor olmasa gerek diye düşünmekteyim...

Railworks 2-3 'ü kombine ederek Railworks 3'ün hatalarını yönelik yaptığım uygulama bilgilerine dayanarak bu yaptığım kombine düzenlemeyi vermemi talep ediyorlar...İnanın vemek isterdim...Fakat 3,5 GB lik yer kaplayan Railwork 2 , 3 'ün dosya düzenimi aktarımı ve Railwork s Ekletileri ile 12 GB 'ye çıkmış durumda...Railworks Asets dosyası içinde olan bu düzenleme boyut olarak çok büyüdü ....Ne yaptın bize de anlat böyle yapalım diyenlerede anlatamamam, neyi,nasıl yaptım bilmiyorum..çok karışıktır...Bu sebeple kusura bakmasınlar diyorum...Biliyorum ki bazı PC 'lerde Railworks 3 sıkıntılar yaratıyor...Bende de sıkıntıların en önemlisini Editörde yapıyor...Boş alınan editörde sıkıntı yok..Yeni bir Rota veya düzenlemeyi Railworks 3 aktardığımda Editöründe yapmam gereken işleri yaptırmıyor, Ekran donuyor...Bu nedenle hazırlamış olduğum kombine düzenlemede olan Railworks 2-3 'yi kullanmaktayım...Railworks 3 şimdilik rafa kaldırdım...Eğer Railworks 2 ' yi tekrar kuranlar varsa, hiç korkmadan yeni rota eklentilerini Railworks'ye kurabilirler..Bunlara bir örnek Rota verdiğim "ALBULA ROTASI "....Bu rota emin olun güzel ve oynanabilir bir Rotadır..Tavsiye ederim...Nerede Railwork 3 'de çalışacağına dair şüphelerim var. Railworks 2 ' de çok iyi çalışır..

Sami Samioğlu

• Eyvallah Abi. Bilmeni İsterim Benim Yaşım 16. Aramızda Ciddi Bir Yaş Farkı Var. Ben Abi Dedim Ama Sen Nasıl İstersen Öyle Hitap Edeyim.
    Haklı Olanın Yanında , Haksız Olanın Karşısında Olmak Bizim İnsanlık Görevimizdir. Yazdıklarımla Bir Şeyler Yapabilmişsem Ne Mutlu Bana.
    Sen Burada Railworks Konusunda İnsanları Bilgilendirmek Amaçlı Olarak Paylaşımlarda Bulunuyorsun. Bunda Yanlış Bir Şey Yok . Bir Emek Harcıyorsun .
    O Kadar Yazı Yazıyorsun. Ortada Bir Emek Var. Ben Bu Emekten Faydalanıyorsam ; Emeğe Yapılan Saygısızlığa da Göz Yumamam.
    Ben Her Zaman Arkandayım. Yaptığın Şey Çok Güzel.
    Tekrar Aramıza Döndüğün İçin Çok Sevindim.
    Ben Teşekkür Ederim.
  • TRAİNZ SİMULATOR BUHARLI LOKOMOTİF EKLENTİSİ DOWNLOAD

MERTCAN ARKADAŞIMIZIN YAPTIĞI JESTE KARŞILIK BENDE BİR JEST YAPMAK GEREĞİ DUYDUM..BU LİNKİ ALINTI YAPIP TRAİNZ OYUNCULARINA KENDİLERİ ULAŞTIRABİLİR SANIRIM...
    http://hotfile.com/dl/132561187/263b9bb/Trainz_lokomotif.rar.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: bomba70

quote:

Orijinalden alıntı: pzero_nero

Merhaba arkadaşlar,

railwork 2 nasıl sorunsuz çalışıyor mu?

valla tüm grafik ayarlarını sona dayadım yağ gibi kayıyor

• İDEALİST_60.....

Abi diye hitap etmende bence hiç bir sakıncası yoktur...Ve de uygundur...Acaba ben sana nasıl hitap etmeliyim...!!! ...bilmiyorum..Bu hitap biçimini kabul edermisin...

pzoro_nero....

Size Railworks 2 'yi kurmanızı ben tavsiye etmiştim...Son ayarlarda bile yağ gibi kayıyor demenizden anlaşılıyorki memnunsunuz...Sormak istediğim bir şey var...: Railworks 3 ile arasında ne gibi fark gördünüz yada tespit ettiniz...Biliyorsunuz yapımcıları Railworks 3 'ü öve,öve ve anlata,anlata çok iyi olduğunu kabul ettirmeye gayret ettiler...Gördük ki anlattıkları gibi çıkmadı...Tamam bazı özellikler ilave edilmiş,fakat ben bu oyunu oynayamayacaksam,sistem zorlancaksa bu extra özelliklerin ne anlamı kaldı...Biraz daha bu konuda arkadaşlarımızı bilgilendiriniz...Ve ayrıca Railworks 3 ' de sorun yaşanları Railworks 2 'yi kurmaları tavsiyemin sizde arkasında olduğunuzu açıklamakla bu konuda bana destek oluyormusunuz..

Sami Samioğlu

• @Sami Abi ; Sen Nasıl İstiyorsan Öyle Hitap Et Abi. Benim İçin Sorun Yoktur.
  • Sami Bey, railworks'ü çok sık açmıyorum iş ilanları ile boğuştuğum için ama ilerledikçe edindiğim izlenimlerimi yazarım.

Railworks 2 ile 3 arasında route ve loko olarak hiçbir fark yok galiba. Çok yeniyim

Railworks 2'de grafik olarak makinist ve ateşçi daha güzel bence.

Tek dikkatimi çeken tren yolunda traverslerin konup rayların döşendiği mıcır alan daha iyi Railworks 3de. Birde makasların üstünden geçerken ki sesler daha tok Railworks 2'de. Eğer farklar bundan öteye gitmiyorsa Railworks 3'ü kurup sinir olmak gereksiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pzero_nero -- 18 Ekim 2011; 20:37:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bozcaadalı

Karanlık olduğunda korna çalınması yasaktır diyor oyunun kullanma kılavuzunda... Ona bile dikkat etmişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: luckxor

Bu oyunda treni sürüyonuzmu yoksa bakıyonuzmu:D

Bu oyun ve konu neden batıyo birilerine anlamıyorum..
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.