Şimdi Ara

Raidmax Enzo - Kırmızı/Siyah mod...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    [Temsili resim]
    Merhabalar,
    Arkadaşlar yaklaşık 2 yıl önce aldığım kasamı yavaş yavaş şekillendirmenin zamanı geldi.

Raidmax Enzo -  Kırmızı/Siyah mod...
    [Kendi çekimim]
    6-7 ay önce mavi ledli olan fanlarını söküp yerine 4 adet kırmızı ledli fan aldım.Bir de gördüğünüz gibi 8cm'lik fanın yanına şerit led yapıştırdım.
    [Kendi çekimim]
    Şimdi gelelim planlarıma :
    1.Öncelikli olarak kasamın içini full siyaha boyatmak istiyorum.Bu konu hakkındaki sorularım :
    *Nereden, ne şekilde, yaklaşık ne kadar maliyete boyatabilirim?
    *Boya inceliğini ayarlayabilir miyiz?Çok ince boya kötü olur mu?Kalın boya yüzünden kapak kapanmazsa? (Bagaj gibi kulplu mulplu kapağı.2. resimde tutan uçları görebilirsiniz. - Kasada çoğu parça hareketli; boyanın onların hareketini engellememesi gerek.)
    2.İkinci resimde alt taraf (kulplu taraf) ile ortadaki vida arasındaki pleksideki alana avatarımdaki The Punisher logosunu ve yanına The Punisher yazmayı/yazdırmayı planlıyorum.Parlayıp parlamaması önemli değil.Bu olayı nasıl yapabilirim?

[Kendi çekimim]
    3.Resimde ön kapakta gördüğünüz gri desenin olduğu kısmı kesip içine şerit led dizmeyi planlıyorum.O parça ön taraftan ayrılabiliyor ilk resime bakarsanız vida yerlerini görebilirsiniz.Sizce lüzumlu mu?

Yardımcı olan, olacak herkese şimdiden teşekkürler.

• Arkadaşlar henüz kimseden bir görüş alamadım.İlgilenebilecek olanlara teşekkürler.
  • Geçen yaz moduna başladığım raidmax ninja kasamın konusuna bir göz at istersen..http://forum.donanimhaber.com/m_42022160/tm.htm

Boya konusu çok derin ve tartışılacak bir konu.. Kimisi kasayı parşalarına ayırmadan boyar.. kimsi ise ( benim gibi )kasanın her parçasını söker , zımparalar , astarlar ve 2 kat boya atar...

sana tavsiyem ; çok uğraşıp , ter döküp ortaya güzel bir iş çıkartmak istiyorsan 150 tl yi gözden çıkar benim gibi..

başta uygun perçinleri bul , sonra 10 15 tl ye düzgün bir perçin makası al ve perçinlerle boşta bi oyna nasıl bir şeymiş öğren..

daha sonra en ince matkap ucunu al ve perçinleri arkalarından delerek çıkart.. bütün parçaları tek tek sök..

sonra 2 çeşit zımpara al bir tanesi su zımparası diğeri de istediğini ala bilirsin.. Çünkü astar atacaksın.. bütün parçaları tek tek çıplak kalana kadar zımparala önce kalın ile sonra daha ince olanla sıkılmadan zımparala...

sonra bir tele as parçaları...1 kat ince ( uzaktan , sakin sakin..) astar boyası at.. içine sinmezse 2. katı da at... (ben tek kat attım pek bir şey fark etmiyor..)

iyice kurusunlar bir gece falan beklet askıda sonra ilk kat boyayı at uzaktan... 2 3 saat beklet ve 2. katı at.. bir gece daha beklesin parçalar..

ertesi gün parçaları doğru bir şekilde toparla ve perçinleri dikkatlice çak.. ( kasa çizile biliryor :S )

ve sevdiğin renkte yeni fanlar al..

Liste

Perçin
    Perçin Makası
    İnce Matkap Ucu
    1kutu sprey astar boyası
    2 kutu istediğin renk te boya

benim kullandığım boyalar biraz pahalıydı 22 25 tl falan vermiştim yanlış hatırlamıyorsam.. bide fan falan aldım 150 tl yi buldu.. sen biraz kısa bilirisin tabi :D

Hadi kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Annalyze -- 23 Nisan 2011; 23:18:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: weast60

Geçen yaz moduna başladığım raidmax ninja kasamın konusuna bir göz at istersen..http://forum.donanimhaber.com/m_42022160/tm.htm

Boya konusu çok derin ve tartışılacak bir konu.. Kimisi kasayı parşalarına ayırmadan boyar.. kimsi ise ( benim gibi )kasanın her parçasını söker , zımparalar , astarlar ve 2 kat boya atar...

sana tavsiyem ; çok uğraşıp , ter döküp ortaya güzel bir iş çıkartmak istiyorsan 150 tl yi gözden çıkar benim gibi..

başta uygun perçinleri bul , sonra 10 15 tl ye düzgün bir perçin makası al ve perçinlerle boşta bi oyna nasıl bir şeymiş öğren..

daha sonra en ince matkap ucunu al ve perçinleri arkalarından delerek çıkart.. bütün parçaları tek tek sök..

sonra 2 çeşit zımpara al bir tanesi su zımparası diğeri de istediğini ala bilirsin.. Çünkü astar atacaksın.. bütün parçaları tek tek çıplak kalana kadar zımparala önce kalın ile sonra daha ince olanla sıkılmadan zımparala...

sonra bir tele as parçaları...1 kat ince ( uzaktan , sakin sakin..) astar boyası at.. içine sinmezse 2. katı da at... (ben tek kat attım pek bir şey fark etmiyor..)

iyice kurusunlar bir gece falan beklet askıda sonra ilk kat boyayı at uzaktan... 2 3 saat beklet ve 2. katı at.. bir gece daha beklesin parçalar..

ertesi gün parçaları doğru bir şekilde toparla ve perçinleri dikkatlice çak.. ( kasa çizile biliryor :S )

ve sevdiğin renkte yeni fanlar al..

Liste

Perçin
    Perçin Makası
    İnce Matkap Ucu
    1kutu sprey astar boyası
    2 kutu istediğin renk te boya

benim kullandığım boyalar biraz pahalıydı 22 25 tl falan vermiştim yanlış hatırlamıyorsam.. bide fan falan aldım 150 tl yi buldu.. sen biraz kısa bilirisin tabi :D

Hadi kolay gelsin

Hocam yazdığınız mesaj tam aradığım şekilde, açık ve her şeyi eksiksiz olarak açıklıyor.Öncelikle çok teşekkür ederim.
    Hocam babamın uğraştığı iş dolayısı ile atölyemiz var.Seslendirmecilik işiyle uğraşıyoruz.Yani boyasından tutun da perçin makasına; perçin makasından her türlü matkaba kadar aletlerimiz var.Astar boyası v.s olmazsa onları da bulmamız hiç sorun değil.
    İşçilik konusunda gerekli özeni gösterebilmem için çalışmayı yaz tatilinde uygulamam gerekiyor.Fanlar deseniz kasanın tüm fanlarını 6-7 ay önce kırmızıları ile değiştirdim.
    Geriye sabır, azım ve emek vermek kalıyor sanırım

• Çok güzel tam zevkime uygun fikir aldım sağol.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    NZXT H7 Flow Siyah Boş Kasa
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.