Şimdi Ara

Raid0 image nasıl alınır?(ghost)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar raid0 disklerime yüklü olan windows un image sini nasıl alıcam.

• Normal ghost ile alıcaksın işte. raid olup olmaması birşey değiştirmez ghost için.
  • AHCI modda bendeki ghost başlamıyor bile. IDE Native modda başlıyor. Hiren's BootCD 9.2 ile deniyorum tabi biraz eski bir sürüm. Bunun için AHCI driver'larını içeren bir boot CD'si lazım. Belki RAID için de aynısı gerekebilir.
  • acronisi dene
  • Arkadaşlar ben daha önce hirens boot cd ile ghost yapıyordum. aynı şekilde cd den açılış yapıp image alacagım bir program istiyorum. bilen arkadaşlardan ricam bana uygun bir link veya program ismi..
    Şimdiden teşekkürler.
  • Ben daha ilgilenemedim malesef. bir süre daha da (yumurta kapıya gelene dek sanırım ) ilgilenemeyeceğim gibi gözüküyor. Arkadaş acronis true image'i önermiş. ben acronis'i hiç kullanmadım. kullananlar yardımcı olurlarsa güzel olur. AHCI, RAID ve IDE konusunda sorun çıkartmayacak bir başlangıç CD'si oluşturacak kadar yardım yeterli olur. Acronis'te de böyle bir özellik vardır heralde. Windows'a kurup CD oluşturmaya imkân veriyordur diye düşünüyorum. aslında benim de bu işi bir an önce halletmem lazım. Nlite ve bu konuda bir çalışma yapmam gerekli...
  • evet arkadaşlar ya bir yardım edin. bilen mutlaka vardır ya:(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • "Acronis True Image Workstation v9.1.3886" programını kurdum. ISO oluşturdum az sonra bu iso'yu yazıp AHCI modda çalışıyor mu bilgi veririm.

Edit: Olmadı. AHCI modda bootable diski göremedi. Şimdi "Acronis True Image Home 2009 Build 12.0.0.9615" sürümünü kuruyorum. Belki bunun AHCI desteği vardır. Deneyeceğim şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 1 Şubat 2009; 13:24:13 >
  • Evet işlem başarıyla sonuçlandı. "Acronis True Image Home 2009 Build 12.0.0.9615" sürümüyle bootable cd oluşturdum. Bilgisayarım AHCI modda sorunsuz olarak açılıp acronis'i yükledi. Ghost kadar hızlı açılmıyor tabi ama çok özelliği olduğunu düşünürsek bu normal. Adamlar yapmış kardeşim. Ghost11'den sonra hakkaten olay budur dediğim birşeydi. Yedeği alırken "tmp, bak" gibi dosyaları alıp almamayı seçebiliyorsunuz. isterseniz arşivi şifreleyebiliyorsunuz. vs vs bunlar ilk gözüme çarpan özellikler. Üstelik gördüğüm kadarıyla bazı araçları da kullanıma sunuyor program. Tam anlamıyla beğendim diyebilirim. Windows arabiriminde gibi mouse desteği ve görsellik sunuyor program arabirimi. 8.88GB veri olan C sürücümü AHCI modda sorunsuz olarak 4.69GB olarak sıkıştırıp yedekledi.

Bootable CD oluşturmak da oldukça basit. İster direk yazdırın, ister benim gibi iso oluşturup sonra yazdırın. Aşağıdaki menüden bu işlemi yapabiliyorsunuz. Program tabii ki ingilizce ve çok özellik sunduğu için biraz karışık gelebilir.

Forumda Acronis'le ilgili açıklamalar vardır muhtemelen. Detaylı bilgi için bir arama yaptırın derim...

• eyvallah kardeşim eline saglık..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.