Şimdi Ara

Raid yaptım Sistem yavaşladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Epox 9NDA3J anakartıma 2 adet maxtor SATA 300gb 16 cache hdd yi raid o olarak bağladım.

bios güncellemem filan hepsi yapılı.. raid sistem de sorun yok windows u da kurdum ama sistem acayip kasılıyor.. sisoft sandra da bench değerlerim cpu da memory de filan hep yarıya düştü...??
    ctrl + alt + del yapıyorum daha bilgisayarda yüklü hiçbirşey yok cpu kullanımı %70 in aştına düşmüyor bilgisayar hep birşeylerle meşgul??

çözemedim kafayı yiyecem?

işlemcim AMD 3200+
    Ram 1 GB

?? Sizce neden dir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Command.com -- 1 Ocak 2006 20:15:57 >

• Kimse anlamıyormu bu işlerden??
  • hangi raid yaptın bu yuzden bi sorun olabilirmi.?aklıma baska bişey gelmiyor
  • sata denetçisinin raid kullanma.ayrıca raid yaparken hdd bölümlere ayırmalısın.büyük bölümlü olarak bırakma.mesela 32gb lık bölümlere ayırmalısın.
  • beyler bu sata ve raid olayını ben algılayamadım bitürlü.. imzamdaki hard disc sözde sata ama hiçte okadar hızlı gelmiyo bana bu nedendir acaba diye sorsam bu başlıkta ayıp olmaz umarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: KeanuReeves

sata denetçisinin raid kullanma.ayrıca raid yaparken hdd bölümlere ayırmalısın.büyük bölümlü olarak bırakma.mesela 32gb lık bölümlere ayırmalısın.

sata denetçisinin raid kullanma ne demek??

32 gb lık bölümleremi ayırayım bu çok saçma değilmi yaaaww. o zaman hdd kaç parça olur..

şu an toplam 600 gb 3 e boldum

22gb windows kurulu
    100gb prgler için
    480gb depo

??

az evvel birşey keşfettim Setup > Ide functions Setup > onchip IDE Chanel 0 ve 1 i disable ettiğim zaman bilgisayar normal performansına dönüyor.. örmeğin everestte bellek okuma testinde 6300mb/s veriyor

ama o zaman da DVD çalışmıyor haliyle bunlardan birini enable ettiğim vakit sistem acyip kasılıyor.. örneğin everestte bellek okuma 1500mb/s ye düşüyor

Bios u son update inde donanımımda bir sorun yok.. ıde hdd kullanıyordum bundan önce herşey noraldi??.. raid yapalım dedik başımıza dert aldık.. acaba epox un bu durumdan haberi varmı .. Sanki bana yeni bir bios update çıkarmaları lazım gibi geliyor...

hay ben bu epox un...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Command.com -- 1 Ocak 2006 22:17:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya zaten sata dediğin şey senin atla deve değil.fakat raid kulanılabilirliği olan bi teknoloji o arkadasın söled,iği 32 gblere ayırmakda bana pek mantıklı gelmedi.de kardeş bence pcye yanıden tanıt o sata diski
  • raid 0 yaparken seçeneklerde çıkması lazım. kaç mb striplere ayıracağını sorar performansı seç orda.
  • arkadaslar yeni baslık açmıyım dedim .sata raid nasıl yapılır.bendede çidt seriat ata var
    yapmak istiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: roni

arkadaslar yeni baslık açmıyım dedim .sata raid nasıl yapılır.bendede çidt seriat ata var
    yapmak istiyorum.

arama motorunda arama yaparsan bu konu ile ilgili çok detaylı konular var. burda kısaca yazlandan çok daha bilgi edinebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.