Şimdi Ara

raid 0 performans hüsran :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar bugun seagate 250 gb sata 2 harddisk alıp raid yaptım performansı pek iyi gelmedi bana acaba ben bir yerlerde yanlıs mı yaptım.yoksa raid 0 da olabilecek maksimum sonuc bu mu ????

http://img86.imageshack.us/img86/981/magicalsnap200712242008dt5.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonfatih -- 25 Aralık 2007; 19:17:24 >

• maksimum bu diyemeyiz sonucta anakartının raid kontrolcüsüne de baglı ama bana iyi geldi degerler 2 hard disk için
  • quote:

Orjinalden alıntı: yed08

maksimum bu diyemeyiz sonucta anakartının raid kontrolcüsüne de baglı ama bana iyi geldi degerler 2 hard disk için

gigabyte x38 dq6 q6600 işlemci 2gb ddr2 800 mhz hypertex rem (raid kontrolcusu Intel® Matrix Storage Manager] acaba gigabytın ki ile daha mı iyi olur?
  • Kardeş değerler gayet iyi. Tek diskler 50-60mb/s alıyordu benim bildiğim ki sen baya iyi almışsın. Bende 2 tane raid 0 var ve çok memnunum hızlarından.
  • Intel matrix storage manager ı kurman lazım.Sonra yazma önbelleğini etkinleştir.
  • raid ne oluo overclock gibi bişimi?
  • Kısaca iki hdd kullanarak yazım sırasında işi ikiye bölerek yada daha fazlaya hdd sayısına göre hızlandırmak.Okuma esnasında da durum aynı fakat bunlardan önce bence sen imzanı düzelt böyle bir imzaya müsaade yok sitede çok geniş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • harddisklerin arkasındaki jumperleri çıkardın mı ???
  • Peki başka 2 adet seagate ile test yapanlar nasıl değerler almış ? Forumda vardı sanırım

Buna bakarak senin sonucuna yorum yapılabilir diye düşünüyorum.
  • Ben 2 samsung harddiskle yapmıştım performansından pek memnun kalmadığım için sonradan raid'i bozdum. Aslında anakartla doğrudan alakalı, benim board VIA çipsetli olduğundan belkide düşük performans verdi.
  • Arkadaşım değerler gerçekten çok iyi neye dayanarak Hüsran diyorsun anlamadım. Ancak Burst Speed anormal.
  • Burst speed'e takılmanıza çok gerek yok. Önemli olan average read. tek başına 50-60 mb/s olan diskleri 100-110 mb/s ye çıkartabiliyorsanız raid0 ile raid chip'iniz gayet iyi denebilir.

Çok iyi değerler için Raptor alıp kullanmak gerekir tabii ama bence 100-110 mb/s değerler günlük kullanım için gayet yeterli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: master yoda

Burst speed'e takılmanıza çok gerek yok. Önemli olan average read. tek başına 50-60 mb/s olan diskleri 100-110 mb/s ye çıkartabiliyorsanız raid0 ile raid chip'iniz gayet iyi denebilir.

Çok iyi değerler için Raptor alıp kullanmak gerekir tabii ama bence 100-110 mb/s değerler günlük kullanım için gayet yeterli.

Arkadaşın aldığı değer 150mb/sn
  • quote:

Orjinalden alıntı: DHHarezmi

Arkadaşım değerler gerçekten çok iyi neye dayanarak Hüsran diyorsun anlamadım. Ancak Burst Speed anormal.

busd speed anaormal derken cokmu kotu acarmısın biraz bu arada daha fazla performans alacagımı zannediyordum (yada hayal ediyordum:) )ondan dolayı husran dedim ancak yazdıgın burst speed kafam takıldı simdi :(:(:(:(
  • Bu aldığın test 8 MB'lık mı 32MB'lık mı ? 32'liği almadıysan bir de onunla dener misin yakın değerler mi çıkıyor?

Açıkcası 15.6 ms gibi yüksek bir erişim süresine 150 mb/s'lik average read beni şaşırttı doğrusu.

Burst speed'in de Sata2 sınırının 300 MB/s olduğu durumda yaklaşık 1800 mb/s çıkması biraz anormallik olduğu yolunda şüphelendiriyor.

Bu disklerin tek başına 8 ve 32 mb'lık testlerinin sonucunu bilsek bu değerler için daha iyi bir yorum yapabiliriz sanırım.
  • yeni test sonucum az once yaptım ilki 8 mb olan
    http://img232.imageshack.us/img232/2357/magicalsnap8mbbj4.png

buda 32 mb testi bu arada kaspersky antivirüs acık bunun etkisi var mı ?
    http://img232.imageshack.us/img232/1346/magicalsnap32mbqe3.png

yardımlarınız icin simdiden tesekkurler

• kardeş coşturmuşsun sen. değerlerin çok çok iyi, hiç kafanı yorma
  • benim değerlerle aynı
  • oha 153 mb cikmis adam husran diyor
    bende 3*160 var 140 mb civari
  • quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

oha 153 mb cikmis adam husran diyor
    bende 3*160 var 140 mb civari

Evet hocam 410AS için 153 hüsran.
    170 olsa bir sorun yok diyeceğim.
    2 gün evvel aldığım 2x410AS lar;
     raid 0 performans hüsran :(

Intel ICH7R, matrix storage manager, birim geri yazma önbelleği açık, strip size 64
    Bilmiyorum belki biz yanlış yapıyoruz ama pEGATr nin değerleri benimkinden de yüksek

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.