I

Teğmen
12 Şubat 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme
Toplam: 5 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhaba arkadaşlar,
Yeni toplayacağım sistemde öncelik olarak GTX480 düşünüyordum ama İnventus'ta MSI GTX460 Hawk modelinin 450 TL civarı olduğunu görünce, daha önce hiç aklıma gelmeyen SLI bir konfigürasyon yapmak mantıklı gelmeye başladı birden. An itibariyle Zotac GTX480 Amp'ın İnventus fiyatı 1.037 TL iken 2x460 Hawk fiyatı 900 TL'ye geliyor. Özellikle Hawk gibi hem gpu hızı (780) hem de soğutma konusunda başarılı bir model olması, SLI düşüncemde olumlu bir etki yaptı. Ayrıca testlere baktığımda varsayılan hızlardaki GTX460 SLI düzeneğinin 480'e bariz bir üstünlük kurduğunu görüyorum. SLI kullanan arkadaşlardan ricam, tek gpu çift gpu olayının yani SLI'ın artıları ve eksilerini kısaca belirterek bana bir tavsiyede bulunabilirler mi acaba? Zaman ayıracak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba arkadaşlar,

Uzunca zamandır yeni bir sistem toplamayı planlıyordum, bütçemi denkleştirdim ve artık hazırım.
Öncelikle başlıkta yazıldığı üzere işlemci Intel olsun istiyorum. Zaten karar verebildiğim neredeyse tek bileşen de cpu oldu. (Core i7 950)
Epeydir işlerin yoğunluğu sebebiyle donanım dünyasını çok iyi takip edemiyorum. Bu sebeple yardımınıza çok ihtiyacım var arkadaşlar.
Şöyle yapalım; ben İnventus'tan öylesine kabalama topladığım sistemi koyayım buraya, parçalar üzerine konuşalım.

İşlemci: Intel Core i7 950 (sanırım bunda birçok kişiyle hemfikir olacağız)
Anakart: Hiçbir fikrim yok, yukarıdakini i7 uyumlu diye seçtim. Önerilerinizi bekliyorum.
Ram: Inventus'ta 3 kanal ddr3 2000 mhz bulamadım, önerilerinizi bekliyorum.
Ekran Kartı: GTX 480 olsa fena olmaz diyorum, şöyle Zotac 480 Amp! falan. :) Önerilerinizi bekliyorum.
Sabitdisk: Çok uçmadan sistem kurulacak alana 60-120 gb arası bir SSD ve depo için de WD 2 TB 64 MB cache Caviar Black düşündüm. Önerilerinizi bekliyorum.
Kasa: Thermaltake Armor+ VH6001BWS içimde kalmıştı zamanında. Ancak onu alma bunu al derseniz fikrim hemen değişebilir. :)

Güç Kaynağı: Bu konuda da sanırım 'Enermax Revolution85+ 850W' konusunda kimsenin olumsuz bir görüşü olmaz. Olursa da keyifle okurum.

İşlemci için mutlaka bir fan düşünüyorum. Kasa ve genel sistem soğutması için de tavsiyelerinizi alabilirim. Soğutma olayı önemli benim için.
Klavye ve mouse olarak acil bir ihtiyacım yok ama eğer para artarsa onları da sisteme dahil edebiliriz.
Ses sistemi düşünmüyorum. Logitech x230 var, onun bile sesi fazla geliyor bazen bulunduğum ortam sebebiyle. Var olan yeterli.
Bir de son olarak monitor olayım var. Samsung 2232 GW LCD kullanıyorum 3 senedir. Bilindiği gibi 22'' ve maksimum 1680x1050 çözünürlük destekliyor. Hem oyunlar hem de arşivimdeki çokça full hd film için full hd destekli bir LCD ya da LED TV alayım mı diye düşünmüyor değilim.

Durum budur arkadaşlar. Sistem için haftasonuna kadar karar vermek istiyorum. Vakit ayıracak arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum şimdiden.
Merhaba,
GeForce 6,7,8,9 serisi için (200 serisi değil) 175.19 WHQL kullanıma sunulmuş arkadaşlar.
Ancak sanırım bir hata olmuş, Türkçe destekli international (english-uk) vista 32 bit sürümler indirilmek istendiğinde xp için olanın linki açılıyor.
Fekat bunun yerine direkt olarak;
http://www.nvidia.co.uk/object/winvista_x86_175.19_whql_uk.html
yazınca türkçe destekli 175.19 vista 32-bit sürücüler indirilebiliyor. Muhtemelen yarına kadar düzeltilir ancak ben yinede bilgi olarak vereyim dedim.

Tüm modeller için indirme sayfası;
http://www.nvidia.co.uk/Download/index.aspx?lang=en-uk
Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle bu başlığı açmamın sebebi şudur; ilk olarak kendi seçimimi yapabilecek kadar monitor'lerle ilgili yetiye sahip değilim ve daha kötüsü incelemek için çok az bir zamanım var. Ve bende sizlerden yardım istemenin daha doğru olacağını düşündüm.

Uzunca bir zamandır monitor almayı planlıyorum ancak hem mali durumum sebebiyle, hem de incelemek için yeterli zamanı bulamadığımdan (haliyle karar veremediğimden) erteledim bugüne kadar.
Maddi konuda sıkıntı çekmemek için kredi kartlarımın borçlarını ödedim ve 800, maksimum 850ytl gibi
bir bütçe ayırdım kendime.

Monitör'ü hem hd video izlemek, hem de oyun oynamak için alıyorum. Yani ikisini birlikte yapabileceğim, bütçeme uygun ve alabileceğim en büyük monitör'ü almak istiyorum. 22'' yada üzeri olabilir. Full hd desteklesin istiyorum ama bildiğim kadarıyla 22'' en fazla 1680x1050 çözünürlük sağlıyor. Daha büyük birşey alsam hem param yetmeyebilir, hem de oyun oynamak için uygun olmayabilir. 8800gt vga'm var ve şuanda bununla birlikte onu da upgrade edebilecek durumda değilim.

Esasen bugün bir ara sağda solda fiyatlara bakarken forumda da sıkça konusu açılan SAMSUNG - 2232GW
ve buna benzer 22'' monitorlerin 500ytl civarına alınabildiğini gördüm. Aklıma hemen ayırdığım parayla monitor + işlemci alabileceğim geldi. Bu paraya hem iyi bir monitor alıp hem de işlemci upgrade'i yapabilirsem kaymaklı ekmek kadayıfı olur gerçekten.
Yardımını esirgemeyecek arkadaşlara sonsuz teşekkürler. Sağlıcakla kalın.

Merhabalar, Gpu-z adını verdiğimiz, her yeni sürümde çuvalla bug giderilip, bir o kadar bug eklenen
vga yazılımımızın yeni bir sürümü daha peydah oldu. 0.2.3.

Kabaca detaylar şöyle;

- Nvidia GeForce GTX 260/280 (GT200) desteği. Herşey test edilmiş ve çalışıyormuş.
- Çeşitli Nvidia kartlarda pcb sıcaklığını 190°C ölçen dandik pcb algılayıcısı(sensor'u) çıkarılmış.(şükür)
- Nvidia için fan hızı monitor'ü eklenmiş.
- Nvidia G72 üzerindeki rop/gölgelendirici(shader) sayısı düzeltilmiş.
- Nvidia 0x00F3 aygıt kimliği doğru olarak tanınıyormuş NV43 deki gibi.(doğru mu çevirdim bilmiyorum)
- Kalanı beni alakadar etmiyor, isteyen aşağıdan baksın.

0.2.3 Changelog
* Fixed NVIDIA GeForce GTX 260/280 (GT200) support. Everything is working and tested now
* Removed bogus 190°C PCB temp sensor on various NVIDIA cards
* Added fan speed monitoring for NVIDIA
* Fixed crash when switching devices during sensor refresh
* Fixed ROP/Shader count on NVIDIA G72
* Fixed graphs spilling over their client area
* Fixed a number of other rare crashes
* NVIDIA device ID 0x00F3 now correctly recognized as NV43
* Improved crash reporting module

İndirmek için
http://dl6.techpowerup.com//SysInfo/GPU-Z/GPU-Z.0.2.3.exe

23-Nisan'da kullanıma sunulan 0.98 sürüm, hemen akabinde (aynı günün akşamı) tekrar güncellendi.

0.98.1 Sürümde;
- 0.98 sürümdeki 45nm Intel cpu'larının yanlış tanıtılması sorunu giderilmiş.

Yükleme
http://www.alcpu.com/CoreTemp/CoreTemp.zip

Changelog

0.98 sürüm yenilikleri için;
http://forum.donanimhaber.com/m_22770508/tm.htm

İşlemci merkezli, ünlü donanım bilgilendirme yazılımı CPU-Z'un yeni sürümü kullanıma sunuldu.

Bu yeni sürümde;
1.44.2 (03/29/2008)
- NVIDIA 650i, 680i, 750a/780a, 750i, 780i, 790i çipsetler'e destek eklendi.
- Intel G35 çipset desteği eklendi.
- VIA çipset desteği güncellendi.

Anasayfa
http://www.cpuid.com/cpuz.php

İndirmek için;
http://www.cpuid.com/download/cpuz_144.zip

Ünlü vga yazılımı GPU-Z'un yeni sürümü kullanıma sunuldu.
Detaylı değişiklik ve yenilikler aşağıda.

0.1.8

* Fixed SLI detection for Vista32 and Vista64
* Added automatic refresh of clocks and multi GPU status
* Added support for NVIDIA Quadro FX Go1400, Quadro NVS 440, GeForce 7350 KE, 7300 GT, 8400 SE, 9800 GX2, 9800 GTX, 9500 GT, 8400, Quadro NVS 140M, 135M, FX 360M, 9300M G, 9500M GS, 8600M GT, 8700M GT, FX 3600M
* Added support for G96
* Added support for ATI FireGL V8600, some RV635 and RV620 variants
* Fixed fan speed monitoring for RV6xx
* Fixed fillrate for 8800 GTS 512
* Fixed some subvendor names
* Fixed shader calculation for M68
* Process size, Die size, DirectX Support will now show "Unknown"
* Fixed crash when no sensors detected
* Fixed NV44 ROP and shader calculation
* Fixed crash when NVIDIA BIOS couldn't be read
* Added Splash screen

Download
http://www.techpowerup.com/downloads/1029/mirrors.php

İşlemci, sabit disk ve ekran kartı işlemcisi sıcaklığı, fan hızları ve anakart üzerindeki
gerilim değerleri gibi, sistem için kritik sağlık verilerini görebileceğiniz, cpuid' in ücretsiz yazılımı
''HWMonitor'' 1.08 sürüme güncellendi. Yeni sürümde voltaj, sıcaklık ve gerilim için Min/Max değerleri
eklenmiş, birkaç ufak hata giderilmiş.

1.08 03/14/2008

* Min/Max values.
* Several bug fixes.

Anasayfa
http://www.cpuid.com/hwmonitor.php

Download HWMonitor v1.08
http://www.cpuid.com/download/HWMonitor_108.zip

Windows işletim sistemi üzerinden çalışan en iyi ücretsiz grafik kartı yöneticisi yazılımı olan RivaTuner'in yeni sürümü 2.08 kullanıma sunuldu.

Yeni sürümde; Detonator ve ForceWare sürücüleri için veri tabanları güncellenmiş.
Nvidia ForceWare v169.44, Ati Catalyst v8.3 sürücü desteği eklenmiş.
Nvidia G94, Ati RV6xx grafik işlemcileri desteği geliştirilmiş. Önceki sürümde var olan bazı hatalar giderilmiş.

Detaylı Changelog

Version 2.08:

Minor bugfixes:

* RivaTuner no longer crashes when RivaTuner module activation launcher item is scheduled to run at Windows startup.
* Fixed association between low-level refresh overrider rules and target display adapter, broken due to low-level profiles association related changes in the previous version.
* Minor UI and localization fixes.

What's new:

* Updated databases for Detonator and ForceWare drivers. Added database for ForceWare 169.44.
* Added Catalyst 8.3 drivers detection.
* Updated Catalyst 8.3 certified SoftR9x00 patch script (for Windows 2000/XP drivers only).
* Updated PCI DeviceID database for ATI graphics processors. Added PCI DeviceID for RADEON HD 3850 AGP.
* Improved G94 graphics processors support. Thanks to Jurgen in 't Zandt @ Point of View for providing NVIDIA GeForce 9600GT sample for testing. The list of G94 related improvements includes:
o Added low-level fan control support for integrated PWM controllers of G94 graphics processors.
o Improved driver-level fan control support for integrated PWM controllers of G94 graphics processors. Now RivaTuner can be used for switching between driver-level automatic and driver-level direct fan control modes on GeForce 9600GT series.
* Improved RV6xx graphics processors family support. With this version RivaTuner continues tradition of providing workarounds for bugs existing in fan controller calibration routines of many reference AMD HD 38x0 BIOS images. The list of new workarounds and enhancements includes:
o Extended list of tweakable automatic fan speed control rule parameters for RV6xx fan controllers. Now besides editing previously available thermal lookup and temperature transfer formula parameters RivaTuner also allows editing parameters of RV6xx fan controller's acoustic management system. Acoustic management related parameters include PWM hysteresis and PWM ramp settings, which are also improperly calibrated in certain AMD HD 38x0 BIOS images.
o Now RivaTuner forcibly resets fan controller's PWM hysteresis settings when adjusting fan speed in fixed mode. This enhancement provides fine fan speed adjustment in fixed fan speed mode instead of stepwise fan speed adjustment mode on the systems affected by erroneously programmed PWM hysteresis.
o Changed representation format for temperature transfer function's T slope parameter. Now the parameter is displayed and edited in percents instead of PWM ticks to simplify transfer formula readability.
* Minor UI changes and improvements.

Anasayfa
http://www.guru3d.com/index.php?page=rivatuner

Download
http://downloads.guru3d.com/RivaTuner-v2.08-download-163.html
Hakkında
Forum İmzası:
Hakkımda:
8b2a36c4ed5266eba86280302e284f02F.gif
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Intel
Otomobil
MB C220 CDI
Mobil cihaz
Samsung
Operatör
Turkcell
Oyun Platformu
PC
Takım
Beşiktaş
TV
Samsung
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 7 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 254
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 8.343 (Bu ay: 54)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.