Şimdi Ara

RAHATLAMA VE İTİRAF KONUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık altı yıl önce,arkadaşlar sayesinde tanışmıştım saçma ve anlamsız siyaset işiyle. Türk İslam davasıymış şuymuş buymuş hakkında kitap okuyunca tam bir dava(!) adamı olunacağını zannederdim,iyi de okudum. Atalarımız neler yapmış,biz de tıpkı onlar gibi olmalıyız,Türküz sonuçta dedim. Yirmi yirmi bir fark etmez,alırız silahı Hakkari mi Şırnak mı gideriz,gitmeliyiz,korkusuz Türküz biz.
    İnternetle fazla uğraşır oldum yıllar geçtikçe,çatışma videoları şu bu aradım izlemek için. Suriyedeki savaş sağolsun takip ettiğim hesaplarla yüzlerce video izledim. Youtube da pkklı hesaplara denk geldim,karakol baskını çekilmişti. Kendimi çatışmanın olduğu sırada orada olan askerlerin yerine koydum,bu bile dehşet vericiydi. Her yerden mermi geliyordu ve bu oynadığım Call of değildi. Kimdim ben? Hayatında silah sesi duymamış biri. Kitap okumuşum,ocağa gitmeşim,yürüyüşe katılmışım da her şeyim tam sanki. O an aslında hiçbir halta yaramayan salaklardan olduğumu anladım. Yürüyüş,protesto dediğim de öyle her zaman olmaz,on şehit vereceksin,yirmi otuz,karakol basılacak ancak o zaman. Sağında solunda adamlar bağırırsın,bakarsın şöyle hepsi okul kavgasında arkam sağlam olsun diyen tipler. Olay bitince yapacakları ne? Ocağa git çay iç,eve gel kız peşinde koş. Bu topluluktan ne olabilirdi ki? O topluluğun içinde,bizi kurtarabilecek kim vardı? Hiç kimse.
    Sadece,bizden daha değersiz ama bizden daha üst mevkide olanlar yaşasın diye ölmeyi isteyen ahmaklardık. İş hep takım elbiselilerde biterdi,her zaman olduğu gibi.
    Televizyona bakıyorum,alışmışım artık yine birileri öldü,şehitler ve ardından muhteşem takım elbiselilerimiz. Hiç şaşmaz. Umurlarındaymış gibi çıkarlar,hep aynı şeyleri söylerler: İntikam alınacak,bunlar şunun oyunu,sabrımızı sınamayın... Kahvaltı gibi oysa,kahvaltı yaparmışçasına rahatlar,çünkü her gün tekrarlıyorlar. Zamanla düşüncelerim olgunlaştı tabi,baktım yıllardır bizi yönetenlerin hali ortada ve benim her zaman gurur duyduğum,bana hep bunun aşılandığı şey,türk olmak,türklük,türkler,çoğunluk yine de destekleyip durdu. Haburda kendi askerini öldüreni davulla karşılatanı destekledi,suçsuz komutanları hapse attırıp bilmem ne cemaatinin önüne yatanları destekledi,saçma çözüm süreci politikaları yüzünden yüzlerce askerin ölmesine neden olanları destekledi ve dahası ve dahası... Eskisi gibi asil,eskisi gibi muhteşem TÜRK olmadığımızı anladım. Bizi bu hale getiren şey,saf milliyetçi bile olamayıp hep islama bulaşmamızdı ama aynı zamanda saf milliyetçilik de önümüzdeki duruma göre saçmalıktı. Bilmem ne din adamı şuna tecavüz etti,bilmem ne muhafazakar şehirde çocuk tecavüzü oldu,şu cemaatin evinde erkeklere tecavüz vs. yüzlerce şey. Yıllardır beynime nakış nakış işlenen dinin eseri insanlar işte bunlardı. Kendi aralarında birleşemeyen,nerede pis iş varsa adı geçen,nerede çoklarsa savaş,ölüm ve cehalet olan müslümanlardı.
    Bugün video izledim -eminim çoğunuzun haberi var- Türk biri,Türk askerini cayır cayır yakıyor. Bu video,milliyetçiliğin (özellikleo ülkemizde) dramasıdır. Türk,yüce Türk nasıl bir diğerine karşı olur? İslamla beyni yıkanarak! İşte sonuç bu beyler: İslam bulaşmış her şey her şeyi mahvedecek.
    Bana gelecek olursak,artık hiçbir şeye inanmıyorum. Psikolojim de hayli bozuk tahmin edileceği üzere.
    Okuduysanız,teşekkürler. Umarım vaktinizi aldığıma değen bir yazı olmuştur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sen rahatlarsında bunu okuyan rahatsızdır
  • Siyasete lise 1 de başladım. Lise bittikten sonra ağzıma bile almadım ve parti de tutmuyorum.

Her insan bu çağlarda nedense böyle bir hevesi geliyor, benim çevremde kardeşim, akrabalarım neredeyse hepsi bu lise dönemlerinde aynı benim gibi aşırı milliyetçi, insana dönüşüyorlar.

Ben ve liseden arkadaşım tam 4 sene sadece siyaset konuştuk, guncel olaylar vsvs artık bütün okul bu ikilinin tam bi siyaset hastası olduğumuzu biliyordu.Amerika'nın oyunları, teror orgutleri, bir suru komplo teorileri vsvs.

Hep siyasi kitaplar okurdum.

Lise sona geldigimde bir sey farkkettim, bizim 4 yildir okudugumuz kitaplar, tartistigimiz yuzeysel konular hic bir ise yaramadi? Biz siyasetin dibine vururken degisen neydi? hic birsey. Dolayisiyla bir nefret duydum.

Artik siyasi kitaplar okumayi biraktim ve bask kitaplar okudum ve bu kitaplarin siyasi kitaplardan daha faydali olduhunu gorunce iyice nefret ettim.

Dolayisiyla siyaset ile ugrasacak ise ya siyasetin icinde olacagiz yada yuzeysel olarak sadece tartisacagiz. Yuzeysel diyorum cunku hic bir sey bilmedigimi farkettim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.