Şimdi Ara

Radyo,Televizyon Sinema - Sinema ve Televizyon - Halkla İlişkiler-Gazetecilik? Sizce Hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ts1 sıralama 34707 . Puan 387

ilk senem ve bu 3 meslek dışında başka meslek düşünmüyorum öğretmenlik vs. Bunların dışında başka önerebiliceğiniz meslek var mı?

Galiba bu sene 12-13 tane tercih yazmayı düşünüyorum. ya da ilk 10 sıraya (17,20,22,25 sıralamaları gibi) imkansız denilebilicek bölümleri yazıp kalan 5-6 tane tercih sırasınada gelebilecek bölümleri yazmayı düşünüyorum sizce bu şekilde yapılan sıralam doğru mudur?

Asıl soruma geleyim konu başlığında yazdığım mesleklerden yani Radyo,Televizyon ve Sinema - Sinema ve Televizyon - Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Gazetecilik bölümlerinden hangisinin iş olanakları sizce daha iyidir ? Hangi bölümü okursam daha iyi olur bu soruların cevabını öğrenmek istiyorum. Bu bölümleri anadolu daki üniversitelerde okumak çok mu kötü olur ?

İstanbul Gazetecilik geçen sene 35 bin sıralama ile almış galiba , tercih etme konusunda kararsızım gazetecilik bölümüne diğer bölümlere göre soğuk bakıyorum biraz ama istanbulda olması biraz düşündürücü , aynı zamanda istanbulda oturduğum için cazip geliyor. Siz olsanız benim durumumda ne yapardınız?

Çok soru sordum ama yarın tercihler başlıyor benim için çok önemli bu soruların cevapları. Teşekkürler şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luka Modric -- 24 Temmuz 2011; 13:22:23 >

• Benim de sıralamam ts-1 33948 puan 388,542

Neredeyse aynıyız. Ben de İst - Marmara Üni - Gazetecilik bölümlerine gitme şansım var ama uzun araştırmalarım sonucu Kocaeli - RTS veya HİT bölümünü tercih edeceğim galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Espâda -- 24 Temmuz 2011; 13:31:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Espâda

Benim de sıralamam ts-1 33bin puan 389

Neredeyse aynıyız. Ben de İst - Marmara Üni - Gazetecilik bölümlerine gitme şansım var ama uzun araştırmalarım sonucu Kocaeli - RTS veya HİT bölümünü tercih edeceğim galiba.

Bende senin gibi düşünüyorum. Gazetecilik bölümünün iş safhası RTS kadar geniş olmadığı görüşündeyim. Kocaeli 1. öğretim 30 bin sıralama bana zor gelir ama 2. öğretim 40 bin garanti gibi. Başka hangi üniversitelerin RTS bölümlerini düşünüyorsun ? ve Halkla ilişkiler bölümünü neden tercih etmeyi düşünüyorsun o bölümde biraz soğuk geliyor bana , bayanlara öncelik tanınması vs. vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7Ronaldo

quote:

Benim de sıralamam ts-1 33bin puan 389

Bende senin gibi düşünüyorum. Gazetecilik bölümünün iş safhası RTS kadar geniş olmadığı görüşündeyim. Kocaeli 1. öğretim 30 bin sıralama bana zor gelir ama 2. öğretim 40 bin garanti gibi. Başka hangi üniversitelerin RTS bölümlerini düşünüyorsun ? ve Halkla ilişkiler bölümünü neden tercih etmeyi düşünüyorsun o bölümde biraz soğuk geliyor bana , bayanlara öncelik tanınması vs. vs.

RTS'yi ilgi alanımdan ötürü de öncelikli düşünüyorum. HİT bölümünde ise bir İstanbul Üni'de bir de Kocaelide okuyan 2 arkadaşımın tavsiyesi sonucu 2. tercihim olarak düşünüyorum. HİT bölümünde bayanlar önceden öncelikliymiş ama artık o durum geçerli değil. Tabii güzel bayan ve işinde tecrübeliyse bir adım önde ama erkekler de iş bulamıyor değil. Başka bir üninin bir bölümünü düşünmüyorum açıkçası. Senin başka üniversite tavsiyen varsa söyle.

• Açıkcası Kocaeli üni'den başka RTS bölümü olarak benimde kafama yatan bir üniversite yok. Tercih sıralamanı nasıl yapmayı düşünüyorsun. 30 tane tercih hakkını komple mi dolduracaksın yoksa boş bırakıcak mısın? sıralamanın kaç bin önünde ve arkasında tercihlerine yer vericeksin.
  • En fazla 4-5 bin sıralama önümdeki yerleri yazacağım. İstediğim bölümü 6-10 aralığında bir sıraya koyacağım kesin. Altına da Çanakkale, Gazi RTS, HİT bölümlerini ve Sakarya - Coğrafya yazabilirim belki. 15-20 tercihi geçeceğini sanmıyorum pek.
  • quote:

En fazla 4-5 bin sıralama önümdeki yerleri yazacağım. İstediğim bölümü 6-10 aralığında bir sıraya koyacağım kesin. Altına da Çanakkale, Gazi RTS, HİT bölümlerini ve Sakarya - Coğrafya yazabilirim belki. 15-20 tercihi geçeceğini sanmıyorum pek.

bu şekilde yapmak doğru olur mu sence? ilk 10 sıraya (17,20,25, k lı sıralama) yazarak 10'dan sonra 15 inci sıraya kadar gelebilicek yerleri yazmak doğrumudur sence ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Televizyon ses hakkında
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sizlere de sorayım..

Y-TS-1 403,779 0021429

Y-TS-2 416,024 0021724

Marmara üniversitesi ;1353206 Halkla Ýliþkiler ve Tanýtým (ÝÖ) 4 TS-1 95 3 2 22.300 27.800 — 408.149

ve

istanbul üniversitesi
    1273238 Halkla Ýliþkiler ve Tanýtým (ÝÖ) 4 TS-1 90 3 2 23.600 29.300 — 406.262

bu puanlar bu iki üniversitede iö okumak ne kadar mantıklı acaba?

aynı şekilde iö olarak iki üninin rts de olabilir..
  • yukarı...
  • quote:

quote:

En fazla 4-5 bin sıralama önümdeki yerleri yazacağım. İstediğim bölümü 6-10 aralığında bir sıraya koyacağım kesin. Altına da Çanakkale, Gazi RTS, HİT bölümlerini ve Sakarya - Coğrafya yazabilirim belki. 15-20 tercihi geçeceğini sanmıyorum pek.

bu şekilde yapmak doğru olur mu sence? ilk 10 sıraya (17,20,25, k lı sıralama) yazarak 10'dan sonra 15 inci sıraya kadar gelebilicek yerleri yazmak doğrumudur sence ?

6-10 arasına kesin gelme ihtimali olan ve istediğim yeri yazacağım. Bence doğrudur. İlk 6 sıraya yazacağım yerler en son 27k-32k ile öğrenci almış yerler olacak. E 10'dan sonra yazacağım yerler zaten 2. planda istediğim ve gelme olasılığı neredeyse %100 olan yerler, niye öyle yazmayayım ki? İlk tercihlere 17-25k arası yerler yazmak boşa kürek sallamak olur bence.

Önemli Not: Buhttp://forum.donanimhaber.com/m_50996175/mpage_1/f_/tm.htm#51005975 konu ve buhttp://forum.donanimhaber.com/m_50973199/tm.htm konuyu okuduktan sonra moralim bozuldu. Gelecek seneye tekrardan mı hazırlanmalıyım acaba? 91'liyim ama ve artık benim için çok geç gibi geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Espâda -- 24 Temmuz 2011; 22:25:16 >

• Sinema Televizyon yazıcam bende ÖZEL ÜNİ tabi, Yeditepe,bahçeşehir olabilir. Oradaki en iisi sinema televizyon. RTS tavsiye etmem.
  • Sıralamam 6226. Halkla ilişkiler okuyacağım. Marmara 11binden Anadolu 6400den almış . Sizce hangisi daha mantıklı ?
  • quote:

quote:

quote:

6-10 arasına kesin gelme ihtimali olan ve istediğim yeri yazacağım. Bence doğrudur. İlk 6 sıraya yazacağım yerler en son 27k-32k ile öğrenci almış yerler olacak. E 10'dan sonra yazacağım yerler zaten 2. planda istediğim ve gelme olasılığı neredeyse %100 olan yerler, niye öyle yazmayayım ki? İlk tercihlere 17-25k arası yerler yazmak boşa kürek sallamak olur bence.

Önemli Not: Buhttp://forum.donanimhaber.com/m_50996175/mpage_1/f_/tm.htm#51005975 konu ve buhttp://forum.donanimhaber.com/m_50973199/tm.htm konuyu okuduktan sonra moralim bozuldu. Gelecek seneye tekrardan mı hazırlanmalıyım acaba? 91'liyim ama ve artık benim için çok geç gibi geliyor.

bu tür konulara pek aldırış etmiyorum açıkcası. HİT bölümünü çok övdüler RTS'ye göre ama ben kesinlikle tercihlerimde yazmıyacam HİT'i nie bilmiyorum ama soğuk geliyor bana bu bölüm.

• Sözelde iş alanları ve üniversitede zevkle okumak açısından radyo televizyon ve halkla ilişkiler her zaman gözdemdir. radyo televizyon - halkla ilişkiler ve reklamcılık iyi yerlerde okunduğunu takdirde sözelin tıpı doktorluğu diyebilirim.
  • sözelcilerin cevapları da uzun oluyor arkadaş kanlarında var adamların
  • quote:

Orijinalden alıntı: urqun

sözelcilerin cevapları da uzun oluyor arkadaş kanlarında var adamların

• Ts-1 sıralamam 2700
    Ts-2 sıralamam 4100
    Sizce nasıl tercihler yazmalıyım ?
    Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Tv bölümü tutuyor,sizce yazmalımıyım ?Bölümde iş sıkıntısı olabilir dedikleri için kararsızım.
  • Bugün bir rehberlikciyle konuştum . kafama halkla ilişkiler bölümünü resmen monta etti adam. RTS 'den vazgeçtim diyebilirim. HİT bölümü hakkında bilgisi olan var mı?
  • Up....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.