Sana şunu söyleyeyim , benim aldığım puan da sözeldeki her bölüme yetiyordu.Öğretmenlik gibi işinin garanti olduğu,maaşın düzenli yattığı bir iş varken kendimi riske atıp İletişim Fakültesi'ne gittim.Çünkü kişisel yapım öğretmenlik yapmaya uygun değil.Diğer insanlar gibi de hayatım garanti olsun diye öğretmenliği de seçmedim.Çünkü herkesin ellerine bırakılmıcak kadar kutsal bir meslek.Bu yüzden görüyoruz liselerde ne tip hocalar var.Gerçi İletişim'e gitmeye risk denir mi orası da ayrı bir konu.Eğer gönlünde bu meslek varsa başka hiçbir şey düşünme.Yoksa o kadar içinde kalıcak ki.Her günün aynı geçtiği liseli veletlerle uğraştığın ama işinin atandıktan sonra garanti olduğu,maaşın her ay yattığı bir öğretmenlik mi yoksa okuması da çok eğlenceli olan,iş konusunda da kendini tekrar etmeyecek ve her gününün aynı geçmesini sağlamayacak olan ama hiçbir zaman işinin garantisi memurluk gibi olmayacak olan Sinema ve Televizyon mu? Seçimi sen yapacaksın
çok teşekkür ederim görüşün için. ben de aynen böyle düşünüyorum ama karar veremediğim tek nokta insanların benden beklentilerinin büyük ve başka olması.. ama kendi yolumu seçeceğm bunu tüm içtenliğimle istiyorum ve insanlara da bazı şeyleri ispat edeceğm.
quote:
Orijinalden alıntı: omertsl
quote:
Orijinalden alıntı: qraff
quote:
Orijinalden alıntı: omertsl
arkadaslar yorum beklıyorum
Sana şunu söyleyeyim , benim aldığım puan da sözeldeki her bölüme yetiyordu.Öğretmenlik gibi işinin garanti olduğu,maaşın düzenli yattığı bir iş varken kendimi riske atıp İletişim Fakültesi'ne gittim.Çünkü kişisel yapım öğretmenlik yapmaya uygun değil.Diğer insanlar gibi de hayatım garanti olsun diye öğretmenliği de seçmedim.Çünkü herkesin ellerine bırakılmıcak kadar kutsal bir meslek.Bu yüzden görüyoruz liselerde ne tip hocalar var.Gerçi İletişim'e gitmeye risk denir mi orası da ayrı bir konu.Eğer gönlünde bu meslek varsa başka hiçbir şey düşünme.Yoksa o kadar içinde kalıcak ki.Her günün aynı geçtiği liseli veletlerle uğraştığın ama işinin atandıktan sonra garanti olduğu,maaşın her ay yattığı bir öğretmenlik mi yoksa okuması da çok eğlenceli olan,iş konusunda da kendini tekrar etmeyecek ve her gününün aynı geçmesini sağlamayacak olan ama hiçbir zaman işinin garantisi memurluk gibi olmayacak olan Sinema ve Televizyon mu? Seçimi sen yapacaksın
çok teşekkür ederim görüşün için. ben de aynen böyle düşünüyorum ama karar veremediğim tek nokta insanların benden beklentilerinin büyük ve başka olması.. ama kendi yolumu seçeceğm bunu tüm içtenliğimle istiyorum ve insanlara da bazı şeyleri ispat edeceğm.
Umarım her şey gönlünce olur.
Merhabalar!Üstteki bir arkadaşımız da Sinema ve Tv bölümünü kazanmış.Öncelikle başarılar dilerim.Ve sonra soruma geçmek niyetim.
1.Ben 2008-2009 mesleki lise,ea.bölümü mezunuyum.Şu an sadece bir yüksekokuluna kayıtlıyım.Fakat hayallerim Sinema ve Tv.Sınavlara hazırlanıyorum.Sanırsam da puan kırılması az olacakmış.Sözelim çok iyidir.Girebilir miyim?
2.Bu bölüme gittiğimi varsayayım,benim kamera arkasına yatkınlığım var.İş imkanları ne olur ve üniversite için İstanbul şart mı?Ajans konularında sıkıntı çekmem.
Şimdiden teşekkürler. İyi Günler.
quote:
Orijinalden alıntı: entrikacı
Merhabalar!Üstteki bir arkadaşımız da Sinema ve Tv bölümünü kazanmış.Öncelikle başarılar dilerim.Ve sonra soruma geçmek niyetim.
1.Ben 2008-2009 mesleki lise,ea.bölümü mezunuyum.Şu an sadece bir yüksekokuluna kayıtlıyım.Fakat hayallerim Sinema ve Tv.Sınavlara hazırlanıyorum.Sanırsam da puan kırılması az olacakmış.Sözelim çok iyidir.Girebilir miyim?
2.Bu bölüme gittiğimi varsayayım,benim kamera arkasına yatkınlığım var.İş imkanları ne olur ve üniversite için İstanbul şart mı?Ajans konularında sıkıntı çekmem.
Şimdiden teşekkürler. İyi Günler.
İlk sorunu maalesef cevaplayamam çünkü yeni sistem hakkında bilgim yok.Konuyu baştan sona okursan iş imkanları birçok kez konuşuldu.İstanbul'dan başka bir yer şansını en az yarı yarıya düşürcektir.Mesela bir arkadaşım Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde.Gerçekten zorluk çekiyor.Benim tercih sıralamam : İstanbul,Ankara,Eskişehir şeklinde olurdu.Mümkünse bu 3 şehir dışında kesinlikle bir yere gitme.
Cevabınız için çok teşekkür ederim.Beni mutlu ettiniz.Peki bu yeni sistem?Bu sistem hakkında açıklayıcı bilgi biliyor musunuz?
quote:
Orijinalden alıntı: Solenzara
Bir halt bilmeyenler sussada milletin kafasını bulandırmasa keşke
Devlet işini unut diyorsun daha yeni iki arkadaşımı Trt'ye staja soktum tanıdık vasıtasıyla...
Düzgün bilgisi olmayan atıp tutmasın burada.
Birde bu tanıdık lafına ve torpil lafına bir kılıf uydurmuşlar. Bu iki sözcüğün yerine artık "referans" deniyor. Referans sayesinde işe alındım son zamanlarda moda oldu. Her işe bir kılıf uyduruluyor nekadar enteresan. :) Cidden kulağa hoş geliyor. Referans sayesinde TRT de staja başladım. Bireh bireh bireh... :) Yanlış anlaşılmasın geçen arkadaş böyle konuşunca birde bu topic i görünce hemen yazmak istedim.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: svs
quote:
Bir halt bilmeyenler sussada milletin kafasını bulandırmasa keşke
Devlet işini unut diyorsun daha yeni iki arkadaşımı Trt'ye staja soktum tanıdık vasıtasıyla...
Düzgün bilgisi olmayan atıp tutmasın burada.
Birde bu tanıdık lafına ve torpil lafına bir kılıf uydurmuşlar. Bu iki sözcüğün yerine artık "referans" deniyor. Referans sayesinde işe alındım son zamanlarda moda oldu. Her işe bir kılıf uyduruluyor nekadar enteresan. :) Cidden kulağa hoş geliyor. Referans sayesinde TRT de staja başladım. Bireh bireh bireh... :) Yanlış anlaşılmasın geçen arkadaş böyle konuşunca birde bu topic i görünce hemen yazmak istedim.
Kardeş sizde referans bulun sizde girin işe o zaman!
Oraya arkadaşlarım girmese zaten başkası girecekti...
Hem arkadaşlarım zaten rst okuduklarına göre oraya girmeleri kadar doğal birşey yok! Sanki hak etmeyen biri girdide bıdı bıdı ediyorsunuz.
He arkadaşlarım iktisat okuyup oraya staja girseydi torpil derdim zart derdim zurt derdim ama adamlar zaten o mesleği yapacaklar!
Kılıfmışmışmış...
Bak sen bizi yanlış anlıyorsun.Demek istediğimiz tanıdık olmasaydı o arkadaşının aynı işe girme ihtimali kaç? İletişim mezunlarının hali ortada tanıdık yoksa işimiz gerçekten zor
Bu arada ben yokken bilgisayara kardeşim oturduğu için onun üyeliği açık kalmış.Yukarıdaki mesajı ben attım.
Arkadaşlar herkese slmlar.. Sırf şu konu için üye oldum :) dayanamadım saçma sapan yazılara , bende acizane fikrimi açıklayim istedim. Kocaelinde radyo sinema tv 3. sınıf öğrencisiyim. sinema tv, radyo sinema , sinema tv yapımcığı aynı şeyler fakat bazı okullarda araç gereç eksikliği olduğundan biz işin kuramını veriyoruz .. tekniğini vermiyoruz derler :) bu bölümü okuyacak arkadaşlar öncelikle tercihi Mimar Sinan olmalı Türkiye'de 1 numaradır gerek araç gereci gerek ders programı ,hocaları , referansı herşeyiyle Mimar Sinan!!! Piyasanın alayı Mimar Sinan ve Anadolu üni. oluğundan dolayı herhes kendi ünisinden adamı işe alıyor .. burası önemli. Staj imkanı kolaydır .. sonuçta para almıyoruz . Ben trt'ye başvurdum torpilsz kabul ettiler. Arkadaşlar bu bölümü okuyunca bazı arkadaşlar oyunculuk filan diye saçmalamış alakası yok. sinema tv de radyo sin. tv de kamera arkasıdır. Bu bölümde okuyosanız çekingenliğe pasifliğe yer yok arkadaşlar , fırlama olcaksınız , girişkenlik yaratıcılık önemli çünkü iş imkanı son derece sınırlı . Sonuçta bu işi yapmk için diploma önemli değil adamlar gidiyo 6 aylık eğitim alıyo kameraman oluyo yani bu işte ekmek yok!!! Anadoludaki ünileri yazcaksınız bu bölüme hiç yanaşmayın ... Özel ve Mimar sinan bi de istanbul olabilir..
Selam arkadaşlar. ÖSS'de (o zaman ki adı oydu :) 22 RTS-İletişim tercihi yapmış ancak başka bölüm kazanmış biri olarak sektörden asla kopmadım. İlef'ten hiç ayrılmadım. O fakültede okumasam da yakın arkadaşlarımın çoğu orada ve ben halen sektörün içerisinde sayılabilecek birisiyim.
Bölümle ilgili sorularınız varsa yardımcı olabilirim...
büyük iskender: yukarda onlarca soru var bi baksan
konu baya sorularla boğuldu ilk önce sunu söleyim oyuncu olmak için sinema tv radyo sinema televizyon okunmaz oyunculuk için konservatuar okunur asıl olay burdadır bu iyice açıklansın ama söyle bişey vardır sinema tv okuyup oyunculuk yapanda var ama nadir oyunculuk amacı olan arkadaşlar konservatuarı denemeliler diğer sorularda ise iş imkanı tekrar tekrar size üniversitenize kalmış bişeydir
ben bu bölümden mezunum... eger arkanızda güçlü torpil yapacak kimse yoksa sakın yazmayın bu bölümü...bu sektör italyan mafya düzeneginden farksız herkez kendi tanıdıgını içeri alıyo bir nevi klanlar gibi oluyo içerdeki insanlar...bir ay önce sanayide calısanlar kameraman fizik mezunları ise müdür oluyo...bu sektörde sadece torpille iş bulunur...diplamalalı olmak hiç bir halta yaramıyo...sakın yazıp ne yıllarınızı nede paranızı bosa harcamayın...yoksa sonunuz bana döner ( büyük bir pişmanlık =(''' )
bende hep bu bölümü isterdim ama çogu araştırmalarımda mezun olanların neredeyse çogu işsiz girenler azınlıkta ve çalışanlarda bölümle alakasız işleri yapıyor hep söylenen tanıdıkların olması lazım
Merhabalar!Ben Mimar Sinan Üniversitesinin işleyişi ile ilgili üç soru sormak istiyorum.,
1.Bu okul özel yetenek sınavı ile mi öğrenci alıyor?Ve LYS'ye girmek gerekli mi?
2.Bu Özel Yetenek sınavı Sinema ve Tv bölümünü de kapsıyor mu?
3.Başvurular YGS sınavını olduktan sonra mı?
bende bu bölümü tercih edicem (tek tercihim bu bölüm) beykent üniversitesi (burslu) ve marmara üniversitesi sizce nasıl İstanbul dışı tercih yapmicam! radyo sinema tv okuyup teknik eleman sinema tv bölümü okuyupoyuncu yönetmen olayı kesinlikle doğrumu? peki böyle oldu diyelim radyo sinema tv okuyup Sinema tv olarak yüksek lisans yapsak nasıl olur çünkü oyunculuk eğitimim var ve bikaç reklam dizi vs. de yer aldım ayrıca yönetmenlik istiyorum. Lütfen bilgisi olanlar cevap versin sadece bu konu için üye oldum teşekkürler
Geçen sene bende çok kararsızdm ama çok şükürki Selçuk Ünv. İletişim Fak. RTV bölümündeyim.. Çok araştırdım ve puanım iyi olup başka ünileri seçebilme olanağım olmasına rağmen Selçuk İletişimi tercih ettim.. Ve çok mutluyum.. iletişim fakülteleri arasında en iyisi gözüyle bakılıyor ve söyleniyor artık.. Aydın Doğan Vakfı yarışmalarında sürekli her sene en çok ödül alarak birinci olan fakülte bizim fakültemiz.. Altın Portakal bile aldı.. Ayrıca Tv'si var isteyen staja ilk gün başlayabiliyor.. Yerel yayın yapan ayrıca yakında kablolu yayına geçecek olan bu TV'de (Ün TV), rejiyi, kamerayı, ana kumandayı, hepsini en ince ayrıntısına kadar yaşayarak yani gerek programlarda görev alarak gerekse ana haber bültenlerinde bi işin ucundan tutarak bire bir öğrenme şansımız var.. Ayrıca Kısa-ca Film Atolyesi var.. Bu atolyede montaj programlarını öğrenebilir film setlerinde görev alabilir projenizi sunarak yönetmenliğini yapacağınız kısa filmler çekebilip hazırlayabiliyorsunuz, gerekli araç gereçleri atolyeden temin edebiliyorsunuz.. Ayrıca her sene düzenlenen "Uluslararası Kısa-ca Film Festivali" adı altında kısa film festivalimiz düzenleniyor.. Bir çok ünlünün katılımıyla gerçekleşiyor.. 3-4 gün sürüyor.. Bu sene Fatma Girik'inden tut Yeşim Ceren Bozoğlu'na, Doğa Rutkay'ından tut Zeynep Çamcı'ya, Ruhi Sarı'sından daha birçok ünlü katıldı festivalimize.. Önceki senelerde de aynen böleymiş bundan sorada böle olacaktır tabiki.. Ayrıca Radyoyla ilgilenen varsa Radyomuzda var.. Konyaya yayın yapıyor başka nereye yapıyor pek bi bilgim yok.. İstediğiniz gibi orda da staja başlayabiliyorsunuz.. Ben 2. sınıf oldum ve çok mutluyum fakültemden hocalarımdan bölümümden Konya'dan.. Herkese tavsiye ederim.. Diğer ünilerin fakültelerine göre çok artısı var.. Ayrıca İngilizce hazırlığı isteğe bağlı.. isterseniz direk 1.sınıftan başlayabiliyorsunuz... Hepinizin adına hayırlı olur inşallah şu Kandil akşımı bunu diliyorum..
quote:
Orijinalden alıntı: Büyük İskender
Selam arkadaşlar. ÖSS'de (o zaman ki adı oydu :) 22 RTS-İletişim tercihi yapmış ancak başka bölüm kazanmış biri olarak sektörden asla kopmadım. İlef'ten hiç ayrılmadım. O fakültede okumasam da yakın arkadaşlarımın çoğu orada ve ben halen sektörün içerisinde sayılabilecek birisiyim.
Bölümle ilgili sorularınız varsa yardımcı olabilirim...
bende bu bölümü tercih edicem (tek tercihim bu bölüm) beykent üniversitesi (burslu) ve marmara üniversitesi sizce nasıl İstanbul dışı tercih yapmicam! radyo sinema tv okuyup teknik eleman sinema tv bölümü okuyupoyuncu yönetmen olayı kesinlikle doğrumu? peki böyle oldu diyelim radyo sinema tv okuyup Sinema tv olarak yüksek lisans yapsak nasıl olur çünkü oyunculuk eğitimim var ve bikaç reklam dizi vs. de yer aldım ayrıca yönetmenlik istiyorum. teşekkürler.
Bir yayıncı olarak size tek önerim, eğer radyo tv sinema okuyacaksanız Ankara-İstanbul dışı tercih yapmayın ve okurken mutlaka çalışın hangi sektörde olursanız olun 1. sınıftan itibaren çalışın elbet önünüz açılacaktır. Eğer ki illa iletişim fakültesi diyorsanız çevrenizi geliştirmeniz şart!!!
slm çavuşş bende yazcam konyayı düsünüyorumm radyo televizyon sinema? biraz anlatasanaa baska nasıll senin yazdıgını görünce daha gidesim geldi:D