< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eagle.BJK -- 17 Ekim 2015; 0:17:02 > |
| _____________________________ |

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eagle.BJK -- 17 Ekim 2015; 0:17:02 > |
Radius Alt Uç Kırığı - Kirschner Teli | Tedavi Süreci
Radius alt uç kırığı, ön kol kemiğinin bileğe yakın kısmındaki bir kırılmadır. Bu kırıklar genellikle düşme veya darbe gibi travmalar sonucu meydana gelir. Tedavide genellikle kırığı sabitlemek için Kirschner teli adı verilen ince bir metal çubuk kullanılır.
Kirschner Teli Çıkarılması
Kirschner teli tipik olarak 6-8 hafta sonra çıkarılır. Çıkarılma işlemi genellikle ayakta tedavi bazında gerçekleştirilir ve lokal anestezi altında yapılır. İşlem sırasında doktor, telin çevresindeki deriyi keser ve teli çıkarır.
Kirschner Teli Çıkarılırken Acı
Çoğu kişi Kirschner teli çıkarılırken hafif bir acı veya rahatsızlık hisseder. Bununla birlikte, acı eşiği kişiden kişiye değişebilir. Lokal anestezi, işlemi daha az ağrılı hale getirmeye yardımcı olacaktır.
Kirschner Teli Çıktıktan Sonra
Kirschner teli çıkarıldıktan sonra, kırık bölgeye hafif bir baskı ve şişlik olabilir. Bu semptomlar genellikle birkaç gün içinde geçer. Doktor, kırık bölgenin iyileşmesine yardımcı olmak için fizik tedavi önerebilir.
Önemli Notlar:
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Merhabalar sizinle aynı yerde kırığım var halısaha da düştüm bende 😂 1ay tel ve alçı vardı teller çıkalı 1 hafta oldu 4 gün sargida kaldi. Sargı çıkınca farkettim tellerin bir tanesinin olduğu yerde derim kemiğe yapışmış gibi duruyor bu sizdede oldumu ? ameliyat olduğum hastane uzakta olduğu için normalse gitmeyeyim diye soruyorum ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Geçmiş olsun hocam birebir aynısı olmuş gerçekten :) Bahsettiğiniz olay bende de var. Deri muhtemelen üstten çiviyi çakarken kemiğe doğru giriyor ve öyle kalıyor. Deriyi çekince gelmiyor mesela :) Kafaya takacak bişey yok. Gayet normal. Bunun düzelmesi için derini açıp kemiğe bütünleşen kısmı kesmeleri gerek muhtemelen ki buna ne gerek var? :) |
|
Tamam hocam bileğimi hala tam olarak kullanamıyorum sizde bu süre ne kadar sürmüştü bugün 8. Günü < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Merhaba benimde bileğimde alt uç kırığı var ama ben ameliyat olmadım bileğimi biraz yamuk alçıya aldılar bide bugün bı hafta oluyor bı ağrısı kalmadi sabahları agriyor biraz sizinki kadar kötü değil benimki herhalde sizce ne kadar sürede geçer haftaya cuma kontrole gel dedi doktor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Benimde 30 gün alçıda kaldı şimdi alçı çıktı ama bileğim en fazla bukadar dönüyor avuç içima bakamıyorum.. Bu durumu yaşayan varmı düzelecek mi acaba yoksa sakatmı kaldım.. ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|