Şimdi Ara

radio buton checked ediyor ama gizlemesi gerektiği yeri gizlemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir araba kiralama sitesi için php script ile uğraşıyorum.iki adet radio butonum var.birisi tek yön diğeri gidiş-dönüş adında.sayfa acıldıgında ben tek yön seçili gelsin ve aynı zamanda dönüş tarihi bölümünü gizlesin istiyorum.aşağıdaki kodlar ile tek yön seçili geliyor.ancak dönüş tarihi gizlenmiş olarak gelmiyor.ayrıca gidiş dönüşe tıklayıp sonra tekrar tek yöne tıkladıgımda ise dönüş tarihi gizleniyor.bir türlü işin içinden çıkamadım.yardımcı olursanız sevinirim.iyi çalışmalar.

<script type="text/javascript">
    function toggleMe(obj, a){
    var e=document.getElementById(a);
    if(!e)return true;
    e.style.display="block"
    return true;
    }
    function toggleMe2(obj, a){
    var e=document.getElementById(a);
    if(!e)return true;
    e.style.display="none"
    return true;
    }
    </script>
    <div id="title"><?= $lngtxt["transfertipi"]; ?></div><br />
    <label for="yon_1"><?= $lngtxt["tek"]; ?></label> 
    <input type="radio" name="yon" value="1" checked="checked" onclick="return toggleMe2(this, 'marriedInfo')" /> 
    <label for="yon_2"><?= $lngtxt["cift"]; ?></label> 
    <input type="radio" name="yon" value="2" onclick="return toggleMe(this, 'marriedInfo')" />

<div id="marriedInfo" style="">

burada dönüş tarihi kodları var

</div>

• Eger yanlis anlamadiysam su tarz bisey isini gorebilir yada fikir verebilir. (Bu arada sadece javascript degil JQuery'e bi gozatmani tavsiye ederim)

$(document).ready(function(){ 

("input[type=radio][name=yon2]").click(function(){

("input[type=radio][name=yon2]").css("display","none");

}

tarzinda bisey olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi numan1941 -- 11 Mart 2014; 22:25:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın dediği gibi jQuery ile daha kolay yapılır.

O alanı hide veya slideup ile gizleyebilirsin. Hatta zaman vererek efekt bile yapabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim.ama bu verdiğim kodlar ile seçili olarak tarih bölümü gizlenmiş olarak geliyor ancak ben gidiş dönüşü seçince tarih kısmının görüntüsü bozuluyor.sizin verdiğiniğz kodlar bu bozulmayımı yok ediyor.yoksa bölüm gizlemek için baska bir yöntemmi.inanın artık kafam allak bullak oldu.kusuruma bakmayın.şimdi tek yön ve gidiş dönüşü seçebileceğimn radyo buton kodum bu:

<div id="title"><?= $lngtxt["transfertipi"]; ?></div><br />
    <label for="yon_1"><?= $lngtxt["tek"]; ?></label> 
    <input type="radio" name="yon" value="1" id="yon_1" <?= $_SESSION["yon"]=="1"?'checked="checked"':'';?> /> 
    <label for="yon_2"><?= $lngtxt["cift"]; ?></label> 
    <input type="radio" name="yon" value="2" id="yon_2" <?= $_SESSION["yon"]=="2"?'checked="checked"':'';?> />

saklamak istedigim alanında kodları bu:

<div style="width:100%; height:47px; float:left; position:relative;">

<select style="width:79px;" name="date_iade" id="date_iadetr" style="width:25px;">

</select>

<select name="month_iade" id="month_iadetr" style="width:62px;">
    </select>
    <select style="width:70px;" name="year_iade" id="year_iadetr" style="width:38px;">
    </select>
    <input type="text" name="date_selector" id="date_selector_iadetr" class="date_selectorabc" />
    </div>
    <select style="width:40px;" name="hour_iade" id="hour_iadetr" style="width:25px;">
    <? for($i=0;$i<24;$i++){ ?>
    <option value="<?= $i; ?>" <?= $iadesaattr==$i?'selected="selected"':''; ?>>
    <?= $i<10?"0".$i:$i; ?>
    </option>
    <? } ?>
    </select>
    <select style="width:40px;" name="minute_iade" id="minute_iadetr" style="width:25px;">
    <? for($i=0;$i<4;$i++){ ?>
    <option value="<?= $i*15; ?>" <?= $iadedakikatr==$i*15?'selected="selected"':''; ?>>
    <?= $i<1?"0".$i*15:$i*15; ?>
    </option>
    <? } ?>
    </select>
    <div id="currency"><?= $lngtxt["parabirimi"]; ?></div>
    <select name="currency" id="select_currencytr">
    <option value="TL" <?= $parabirimitr=="TL"?'selected="selected"':''; ?>>TL</option>
    <option value="USD" <?= $parabirimitr=="USD"?'selected="selected"':''; ?>>USD</option>
    <option value="EUR" <?= $parabirimitr=="EUR"?'selected="selected"':''; ?>>EUR</option>
    <option value="GBP" <?= $parabirimitr=="GBP"?'selected="selected"':''; ?>>GBP</option>
    <option value="CHF" <?= $parabirimitr=="CHF"?'selected="selected"':''; ?>>CHF</option>
    <option value="NOK" <?= $parabirimitr=="NOK"?'selected="selected"':''; ?>>NOK</option>
    </select>

ben ilk sayfa acıldıgında yon 1 (yani tek yön) seçili gelsin ve saklamak istedigim bölüm gizlenmiş olarak gelsin istiyorum.daha sonra gidiş dönüşe basılınca bölüm ortaya cıksın istiyorum.dediğim gibi ilk mesajımda yolladıgım kodlar ile bu dediğimi yapıyorum ama gidiş dönüşe basıpta gizlenmiş bölüm ortaya cıkınca budefada şekli bozuluyor.size zahmet bunu nasıl yapabiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nco_90000 -- 12 Mart 2014; 2:43:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.