Şimdi Ara

RX6000 OC&UV Değerleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Günlük kullandığımız oc ve uv değerlerini kart modeli belirterek paylaşabileceğimiz bir konu olsun.


    Gigabyte Gaming OC 6700XT ile stock ve yaptığım oc+uv ayarlarıyla fps farklarını görmek için cyberpunk ve bf2042 de aynı rotada oynayarak test yaptım bf için bot sunucu açtım oyun içi benchmarkları genelde kullanmamak lazım çok küçük farklar oluyor Hardware Unboxed da bu yüzden kullanmıyor. Rainbow six siege ise oyun içi benchmarkın güvenilir olduğu oyunlardan.


    Frekans: 2820mhz (Oyun içi 2720mhz oluyor karttan karta değişiyor bazıları ayarlananın 50mhz altını kullanıyor benimki 100mhz)

    Voltaj: 1100mv (Voltajı 1080mv yapıncada oyun içi uzun süre stabil kart ama alt tab yapınca çökme oluyor istisnasız her oyunda. Bu yüzden 1100mv bulduğum en ideal değer bu frekansta)


    3 oyunda ortalama 10 fps lik artış oldu daha fazla oyun testi yaparsam bu mesaja eklerim herkesin görüntü eklemesine gerek yok kart modeli ve kullandığınız değerler yeterli.


    Oyun ismi yazanlar stock ayarlardaki değerler.

    RX6000 OC&UV Değerleriniz

    6700xt ile uv işine yeni giriştim radeon yazılımında şuanki hali ile bir bug var stabil olmayan ayarda çökme olunca yazılım sürekli kapanıp açılmaya başlıyor girip ayarları tekrar değiştiremiyorum pc yi yeniden başlatmak gerekiyor bu kapanıp açılma olayını düzeltirlerse bu değerlerden 2900mhz lere kadar çıkmayı düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 26 Kasım 2022; 2:20:2 >







  • Sıcaklık değerlerinde bir değişme oldu mu?

  • SpinalTap kullanıcısına yanıt

    Kullandığım bir fan profili var hem stock hemde oc&uv ayarlarını onunla karşılaştırdım full yükte bir süre cp2077 oynadım.

    STOCK= Gpu:56c Hotspot:65c

    OC&UV= Gpu:57c Hotspot:71c

  • Çok iyi. Ben de kurcalayayım biraz.

  • Ayarları neyle değiştirdiniz?

  • sadtneverdie kullanıcısına yanıt

    Sürücü üzerinden yada radeon yazılımı diyelim.

  • Radeon benim ayarları sürekli sıfırlıyor.

  • sadtneverdie kullanıcısına yanıt

    Sadece windowsu uyku modundan çıkarınca fan profili sıfırlanıyor bunun dışında hep ayarladığım şekilde kalıyor.

    Görev yöneticisinden RadeonSoftware işlemini bulup dosya konumunu açıp bu exe yi yönetici olarak çalıştır ayarını yapmayı deneyin dosya oluşturamıyor olabilir ayarları kaydetmek için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Radeon yazılımı üzerinden fps sabitlerim hep bf de 125 fps yetiyor mesela ama oyunu alta atınca bu sınır kalkıyor fps sona dayanıyor fanlar hızlanıyor çözüm olarak radeon chill özelliğini aktif ettim önce F11 e basıyorum fps yi 60 a sabitliyor sonra alta atıyorum hatta oyun menüsünde de açıyorum baya iyi oldu menüde güç tüketimi 100w düştü bu özelliği kullanmayan varsa öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 27 Kasım 2022; 17:18:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kışın soğuk günlerinde pc yi açıp direk oyuna girme durumunda ekran kartının birden ısınması ve zamanla lehim sorunlarının çıkmaması içinde güzel bir özellik.
    Bazı oyun menüleri oyunun içinden daha fazla güç tüketebiliyor pc açıldığında radeon chill otomatik devreye giriyor oyun menüsünde ayarladığınız düşük fps değerinde tutup kartın ani ısınmasının önüne geçiyor oyuna girince F11 ile devreden çıkarabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.