Şimdi Ara

Radara girdim, Yardım (Detaylar içerde)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen haftasonu Ankara-Afyon arası duble yolda 130km/s hızla giderken tepenin hemen arkasına konuşlanmış olan radar aracıyla yüz yüze geldim ve %99 ihtimalle radara girdim.

Muhtemelen de ilerde çevirme vardı. Fakat radar aracından hemen sonra Afyon'un Emirdağ ilçesi sapağı vardı ve Emirdağ üzerinden de gideceğim yere yolu uzatmadan gidebiliyordum. Ben de radar cezası için bekleyen ekibe yakalanmamak ve cezadan kurtulmak için Emirdağ yoluna saptım ve o yoldan gideceğim yere gittim.

Şimdi sorum şu : Cezayı plakama arkadan yazarlar mı? yoksa cezayı ilerde bekleyen ekip yazdığı ve tahakkuk ettirdiği için cezadan yırtmış mıyımdır ?

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Geçen haftasonu Ankara-Afyon arası duble yolda 130km/s hızla giderken tepenin hemen arkasına konuşlanmış olan radar aracıyla yüz yüze geldim ve %99 ihtimalle radara girdim.

Muhtemelen de ilerde çevirme vardı. Fakat radar aracından hemen sonra Afyon'un Emirdağ ilçesi sapağı vardı ve Emirdağ üzerinden de gideceğim yere yolu uzatmadan gidebiliyordum. Ben de radar cezası için bekleyen ekibe yakalanmamak ve cezadan kurtulmak için Emirdağ yoluna saptım ve o yoldan gideceğim yere gittim.

Şimdi sorum şu : Cezayı plakama arkadan yazarlar mı? yoksa cezayı ilerde bekleyen ekip yazdığı ve tahakkuk ettirdiği için cezadan yırtmış mıyımdır ?

Radara girmişsen arkandan gelir.Radar işleri eskisi gibi değil artık.
  • Hız sınırı kaçtıki ?
  • Belki de o an radar olmuyordur, yeni başlayacaktır, çünkü radar aracı ile ileride ceza kesen ekip aracı arasında sapak, tesis vs olmamasına dikkat ederler, etmek zorundalar, o nedenle bence siz şanslı bir anınıza denk geldiniz ve radar ya başlamadan önce ya da bittikten sonra denk geldiniz.

Haa bir ihtimal şanssız da olabilirsiniz ki öyle bir durumda radara giren araçlar kayıt altına alındığı ve denetimlerde trafik polislerinin size özellikle ceza kesmedi gibi bir durum söz konusu olmadığı için kendilerini garantiye almak adına arkadan yazabilirler..

Her iki koşul da da geçmiş olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

Hız sınırı kaçtıki ?

Orası bölünmüş yol. 130 km fazla o yol için.
  • Cezayı plakaya yazdılarsawww.gib.gov.tr'de internet vergi dairesinde ceza ne zaman görünür. Biraz önce baktım ceza yok ama zaten olayın üzerinden daha 4-5 gün geçti.

Radarın olduğu noktaya kadar da 110-120 arası gidiyorduk. Biraz hızlanalım demiştim, demez olaydım . 130 çıktıktan 2 dakika sonra radarla karşılaştım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 29 Mayıs 2013; 16:01:01 >
  • Kadran yanılmasından dolayı orda 130 gördüysen büyük ihtimal gelmez ceza.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uzun yolda hayatta 90 ı geçmeyenler, bir hevesle ya da aile baskıları yüzünden hızlarını yükselttiklerinde genellikle radara yakalanıyorlar.
  • Evet arkadaşlar, cezayı postayla göndermişler.

110 + %10 ile 121 olan hız sınırını 123km/s ile 2km/s kadar ihlal ettiğim için cezayı yedim .

Ankara-Afyon yolunda, yoldan 15-20km içerde bir ilçe olan Emirdağ'ın polisleri, araç avlamak için ilçelerinden ayrılarak Ankara-Afyon anayoluna gelip, radarı kurup ceza kesiyorlar.

O taraflardan geçenlerin aklında bulunsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 13 Haziran 2013; 10:06:35 >
  • quote:

Geçen haftasonu Ankara-Afyon arası duble yolda 130km/s hızla giderken tepenin hemen arkasına konuşlanmış olan radar aracıyla yüz yüze geldim ve %99 ihtimalle radara girdim.

Foto ile evinize postalarlar hocam.
    Edit:gelmis bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazloo -- 13 Haziran 2013; 10:13:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun kıl payı radara yakalanmak üzücü..Kadran sapması çoğu araçta %5 civarında oluyor.130-6.5=123.5,110+11=121
  • Bende konya girişinde ibre 110 civarı girdim yol duble ama şehir içi sayılıyorsa ayvayı yedik.. bu arada radarın çevirmesi vardı fakat polisler diğer araçlarla ilgileniyorlardı beni çevirmediler...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Evet arkadaşlar, cezayı postayla göndermişler.

110 + %10 ile 121 olan hız sınırını 123km/s ile 2km/s kadar ihlal ettiğim için cezayı yedim .

Ankara-Afyon yolunda, yoldan 15-20km içerde bir ilçe olan Emirdağ'ın polisleri, araç avlamak için ilçelerinden ayrılarak Ankara-Afyon anayoluna gelip, radarı kurup ceza kesiyorlar.

araç avlamak nedir yaa..komik olmayın.

sanki siz hız sınırlarına uyarak gittiniz de. hatta mahkemeye verin bence nasıl ceza keserler bana diye..

kurallara uymayıpta foruma gelerek ağlamayı kesin artık

• quote:

Orijinalden alıntı: fortune1905

quote:

sanki siz hız sınırlarına uyarak gittiniz de. hatta mahkemeye verin bence nasıl ceza keserler bana diye..

Arkadaşım, şaçma sapan konuşma. Ben ilk mesajda ceza gelir mi diye sormuştum. Şimdi de ceza gelince onu buraya yazdım.

Ülkemiz, bütçe oluşturulurken, trafik cezalarının bütçeye ayrı bir kalem olarak girdiği tek Avrupa ülkesi. Radarların, trafik güvenliğini sağlamaktan çok ceza kesmek için çalıştığını bilmeyen mi var ?

Hız yapmanın tehlike oluşturacağı dar, virajlı yollara koyup gerçek anlamda trafik güvenliğini sağlamak yerine, dümdüz, insanları en güzel şekilde avlayacakları yerlere radar kurmanın başka ne açıklaması var. Benim radara girdiğim yer, km'lerce virajın olmadığı, dümdüz, üç şeritli bir duble bir yol.

• quote:

quote:

Araç avlamak nedir biliyormusun duble yolda sağda veya solda ilçe merkezi var diye yol hızını 70 yapmak ve sen 110 la giderken .70 levhasını görüp arkadaki trafiği riske atmadan yavaşlama mesafesinin içinde levha arkasına veya ağaç altına radar koymak..
    Bide bunun gene duble yolda 110 la giderken yokuş diye levha ile hız sınırını 90 a çekip tam yokuşun altına radar koymak ki bu durumda araç zaten yokuş aşşağı ataletle kendi hızlanmaktadır. Sen yokuşu aşar aşmaz firene basman demektir radara yakalanmamak için..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun.
    Hepimiz ceza yediğimizde canımız acıyor, devletimizin mantığı gerçekten hatalı.
    Ama ne olursa olsun hız sınırlarına uymamız gerekli ,bu hız sınırları keyfe keder hesapsız konmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CumhurBahar -- 13 Haziran 2013; 11:15:44 >
  • bana da 2 gün önce ceza eve geldi.arkadan yazmışlar. akşam 22:15 de esenboğa -pursaklar arasında 135 ile girmişim.166 tl yazıyordu yanlış okumadıysam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

quote:

quote:

Araç avlamak nedir biliyormusun duble yolda sağda veya solda ilçe merkezi var diye yol hızını 70 yapmak ve sen 110 la giderken .70 levhasını görüp arkadaki trafiği riske atmadan yavaşlama mesafesinin içinde levha arkasına veya ağaç altına radar koymak..
    Bide bunun gene duble yolda 110 la giderken yokuş diye levha ile hız sınırını 90 a çekip tam yokuşun altına radar koymak ki bu durumda araç zaten yokuş aşşağı ataletle kendi hızlanmaktadır. Sen yokuşu aşar aşmaz firene basman demektir radara yakalanmamak için..

kurallara uymuyorsan yakalanma riskini de göze alacaksın yapacak birşey yok...

• İnşallah şanslısınızdır. Çünkü radar aracının radarı her daim açık olmuoyr. Çevirmede yoğunluk oldumu bir süreliğine kapatıyorlar. Geçenlerde ben 170 km hızla radar arabasını gördüm ve ilerde durduruldum, belgelerim kontrol edildi ve ama ceza felan yemedim. Çünkü benim şansıma ben geçerken radar kapalıymış.Benden sonra gelenlere ceza yazdılar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

quote:

quote:

kurallara uymuyorsan yakalanma riskini de göze alacaksın yapacak birşey yok...

Yav he he..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.