Şimdi Ara

Radar Hız Gösterme Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bendede aynı durum oldu 88 -90 arası gidiyordum 97km çıkardı hızımı her şerittede var bi yanlışlıkmı var dedim diğer şeritlerdeki otomobillerde benden daha yavaş bile gidiyorlardı fiestada 8-10 km fark var
  • GPS rakımı hesaba katmıyorsa bile çok birşey değişmez. %3 lık bir eğimli yolda gittiğinizi düşünürsek;

(3m²)+(100m²)=√10009 m=100.0449 m

Yani %0.04 etkisi olur hıza.
  • bizim araç siyah renkli, akşam üstü gibi farlar yanmıyorsa tabelalar göstermiyor

yağmurlu havada da gri renkli starexin hızını göstermemişti bi kaç kez
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikum

arkadaşlar bende nokia haritalardaki gps hakkında bir soru sormak istiyorum..nokianın gpsini başka gpslerle deneyen varmı acaba..çünkü geçenlerde bir kaç deneme yaptım..100 ile giderken gps e göre 98, 150 ile giderken 146, 170 ile giderkende 165-164 felan gösteriyordu...ibre sapması bu kadar az olmamalı kanımca..

Araba ne? spor arabalarda sapma daha az oluyormus sanirim. Yuzde 3 sapma var bu rakamlara gore, bana olabilir gibi geldi.

Bir de nasil kontrol ettiniz hizi Cruise ile hizi sabitleyip oyle bakmak en sagliklisi. Ozellikle telefonda genelde daha gec oluyor gosterim. Hiz sabit degilse 1-2 kmlik oynamalara olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: berk984

quote:

arkadaşlar bende nokia haritalardaki gps hakkında bir soru sormak istiyorum..nokianın gpsini başka gpslerle deneyen varmı acaba..çünkü geçenlerde bir kaç deneme yaptım..100 ile giderken gps e göre 98, 150 ile giderken 146, 170 ile giderkende 165-164 felan gösteriyordu...ibre sapması bu kadar az olmamalı kanımca..

Araba ne? spor arabalarda sapma daha az oluyormus sanirim. Yuzde 3 sapma var bu rakamlara gore, bana olabilir gibi geldi.

Bir de nasil kontrol ettiniz hizi Cruise ile hizi sabitleyip oyle bakmak en sagliklisi. Ozellikle telefonda genelde daha gec oluyor gosterim. Hiz sabit degilse 1-2 kmlik oynamalara olabilir.

araba yeni kasa civic sedan.gerede otobaninda cc acik duz yolda.en az 4-5 defa denendi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: berk984

quote:

araba yeni kasa civic sedan.gerede otobaninda cc acik duz yolda.en az 4-5 defa denendi.

O zaman dogrudur. Demekki Civic te sapma yuzde 3 civarinda. Japonlar az sapma olmasini uygun bulmus demek:)

• Arkadaşlar kadran sapması diyorsunuz da benim bildiğim kadarıyla gösterge fazla gösterir GPS daha az gösterir.Ben size tabela daha fazla gösteriyor diyorum.Yani orada yazana göre ben 80 ile gitsem de hız sınırını aşıyorum.Başka aracı gösteriyor desem,ya bir kere de doğrusunu göstermez mi bu meret?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 18 Eylül 2010; 22:59:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Arkadaşlar kadran sapması diyorsunuz da benim bildiğim kadarıyla gösterge fazla gösterir GPS daha az gösterir.Ben size tabela daha fazla gösteriyor diyorum.Yani orada yazana göre ben 80 ile gitsem de hız sınırını aşıyorum.Başka aracı gösteriyor desem,ya bir kere de doğrusunu göstermez mi bu meret?

Onda işte kalibrasyon hatası mevcut hocam. Normal radar araçları gibi periyotlarla kontrol edilmiyordur. Belki de bilerek fazla ayarlanmıştır.

yavaş git len vs anlamı taşısın diye...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Arkadaşlar kadran sapması diyorsunuz da benim bildiğim kadarıyla gösterge fazla gösterir GPS daha az gösterir.Ben size tabela daha fazla gösteriyor diyorum.Yani orada yazana göre ben 80 ile gitsem de hız sınırını aşıyorum.Başka aracı gösteriyor desem,ya bir kere de doğrusunu göstermez mi bu meret?

Onda işte kalibrasyon hatası mevcut hocam. Normal radar araçları gibi periyotlarla kontrol edilmiyordur. Belki de bilerek fazla ayarlanmıştır.

yavaş git len vs anlamı taşısın diye...

Olabilir,aklıma gelmedi değil.Çünkü sürekli hızın altında "YAVAŞ" diye bir yazı yanıyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.