Şimdi Ara

RACE CHIP (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.210
Cevap
26
Favori
296.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fabialife

quote:

Orijinalden alıntı: ayaramis

quote:

arkadaşlar bu konudaki bilgili ve tecrübeli arkadaşların yorum ve önerilerine ciddi ihtiyacım var, bilgi ve tecrübeleriniz esirgemiyeceğinizi umuyorum.
    sıfır 1.6 128 ps i30 dizel araç aldım ve henüz 900 km.de
    sürat, güç, performansla hiç bir işim olmaz, normalde zaten 2.200-2.500 devir civarında araç kullanan birisiyim.
    motorun sıfır olması ve açılmaması, aracın ağırlığının 1.450 kg. olması, her 50-100 mt.ye bir kırmızı ışık veya kavşağın olduğu yerde yaşıyor olmam sonucu
    yakıt tüketimim tab iki biraz yüksek, normal şartlar altında aracın yakıtından ve performansından memnunum ancak aracın düşük devirlerdeki ivmelenmesi artsın birazda yakıt tasarrufu yapsın istiyorum.
    daha önceden de sıcak baktığım crbox konusunu epeydir araştırıyorum, aklımda race chip ve nitro data olmak üzere iki marka var.
    aracın 900 km.de olması nedeniyle crbox takmam da bir sakınca var mı? yoksa motor biraz daha km. yapsın ondan sonra tak mı dersiniz?
    race chip zaten belli ürün nitro data için düşünceleriniz nedir?
    hyundai, kia 128 ps araçlarda kullanan oldumu, nasıl bir sonuç verir ve en önemlisi ayar konusunda benim beklentilerimi karşılayacak referans ayarlar hakkında bilgisi olan arkadaşımız var mı?
    saygılarımla

orjinal ve binlerce kişinin denediği ürün race chip varken, maceraya atılmaya hiç gerek yok.benim arabada race chip ve pedal box takılı ,25 bin km dir bu ikiliyi kullanıyorum tek kelimeyle muhteşemler ,birini bile arabadan çıkarsam ,aracım gitmiyor gibi geliyor bana ve en güzel yanı servise giderken 2 dakikada hepsini söküp orjinal haline çevire biliyorum. aklıma gelmişken ben bu ürünleri bin bakımından sonra taktım .

cevabınız için teşekkür ederim.sizin yazılarınızın nerede ise hepsini okudum. race chip hakkında tab iki ben de çok olumlu düşünüyorum.
    satıcılar tarafından nitro datanın da race chip pro ile aynı ürün olduğu beyan ediliyor ve bu konuda forumda arkadaşlar tabi ki itiraz etti aynı demekle aynı olmaz ispatı lazım diye.
    resimler yayınlandı ve sonucunda bazı arkadaşlar aynı ürün değil deseler de kesin sonucu göremedim.
    bir de bildiğim kadarı ile nitro datada araca özel ürün yok, ürünler standart ve aracınıza uygun ayarları dene yanıl ile kendiniz buluyorsunuz, gerçi ayar konusunda race chip de aynı.
    race chipte de ürünler standartmı, motor güçlerine göre katogorize edilerek bir kaç katoğoridemi imal ediliyor veya her aracın motor özelliklerine göre proğram yüklenmiş olarakmı üretiliyor.

image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/147522/FCE71567AC8346E2BF5FADCBD640749B.jpg[/simage]

RACE CHIP

RACE CHIP

RACE CHIP

RACE CHIP

resimlerde gözüken bütün aletlerin piyasadaki adı box diye geçer ama içlerini açınca durum gerçekten çok farklı,bütün şeffaflığıyla devresini ve üzerindeki entegrelerinin numarasını gösteren tek firma race chipdir,
    nitro datayı satan arkadaşa entegrelerin üzerindeki numaraları neden zımparayla kazıdınız diye sordum ,kullanmayla alakalı bir silinme diye ipe sapa gelmez bir bahane uydurdu.
    nitro data ve chip06, race chipin çakma entegrelerle yapılmış basit bir kopyasıdır ,fiyatlarıda race chipe yakındır ,

ayarlar konusuna kafanızı fazla takmayın , güzel kombinasyonlar var ,sırayla denersiniz en beğendiğinizde bırakırsınız.

• quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar bu konudaki bilgili ve tecrübeli arkadaşların yorum ve önerilerine ciddi ihtiyacım var, bilgi ve tecrübeleriniz esirgemiyeceğinizi umuyorum.
    sürat, güç, performansla hiç bir işim olmaz, normalde zaten 2.200-2.500 devir civarında araç kullanan birisiyim.
    motorun sıfır olması ve açılmaması, aracın ağırlığının 1.450 kg. olması, her 50-100 mt.ye bir kırmızı ışık veya kavşağın olduğu yerde yaşıyor olmam sonucu
    yakıt tüketimim tab iki biraz yüksek, normal şartlar altında aracın yakıtından ve performansından memnunum ancak aracın düşük devirlerdeki ivmelenmesi artsın birazda yakıt tasarrufu yapsın istiyorum.
    daha önceden de sıcak baktığım crbox konusunu epeydir araştırıyorum, aklımda race chip ve nitro data olmak üzere iki marka var.
    aracın 900 km.de olması nedeniyle crbox takmam da bir sakınca var mı? yoksa motor biraz daha km. yapsın ondan sonra tak mı dersiniz?
    hyundai, kia 128 ps araçlarda kullanan oldumu, nasıl bir sonuç verir ve en önemlisi ayar konusunda benim beklentilerimi karşılayacak referans ayarlar hakkında bilgisi olan arkadaşımız var mı?
    saygılarımla

orjinal ve binlerce kişinin denediği ürün race chip varken, maceraya atılmaya hiç gerek yok.benim arabada race chip ve pedal box takılı ,25 bin km dir bu ikiliyi kullanıyorum tek kelimeyle muhteşemler ,birini bile arabadan çıkarsam ,aracım gitmiyor gibi geliyor bana ve en güzel yanı servise giderken 2 dakikada hepsini söküp orjinal haline çevire biliyorum. aklıma gelmişken ben bu ürünleri bin bakımından sonra taktım .

cevabınız için teşekkür ederim.sizin yazılarınızın nerede ise hepsini okudum. race chip hakkında tab iki ben de çok olumlu düşünüyorum.
    satıcılar tarafından nitro datanın da race chip pro ile aynı ürün olduğu beyan ediliyor ve bu konuda forumda arkadaşlar tabi ki itiraz etti aynı demekle aynı olmaz ispatı lazım diye.
    resimler yayınlandı ve sonucunda bazı arkadaşlar aynı ürün değil deseler de kesin sonucu göremedim.
    bir de bildiğim kadarı ile nitro datada araca özel ürün yok, ürünler standart ve aracınıza uygun ayarları dene yanıl ile kendiniz buluyorsunuz, gerçi ayar konusunda race chip de aynı.
    race chipte de ürünler standartmı, motor güçlerine göre katogorize edilerek bir kaç katoğoridemi imal ediliyor veya her aracın motor özelliklerine göre proğram yüklenmiş olarakmı üretiliyor.

image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/147522/FCE71567AC8346E2BF5FADCBD640749B.jpg[/simage]

resimlerde gözüken bütün aletlerin piyasadaki adı box diye geçer ama içlerini açınca durum gerçekten çok farklı,bütün şeffaflığıyla devresini ve üzerindeki entegrelerinin numarasını gösteren tek firma race chipdir,
    nitro datayı satan arkadaşa entegrelerin üzerindeki numaraları neden zımparayla kazıdınız diye sordum ,kullanmayla alakalı bir silinme diye ipe sapa gelmez bir bahane uydurdu.
    nitro data ve chip06, race chipin çakma entegrelerle yapılmış basit bir kopyasıdır ,fiyatlarıda race chipe yakındır ,

ayarlar konusuna kafanızı fazla takmayın , güzel kombinasyonlar var ,sırayla denersiniz en beğendiğinizde bırakırsınız.

Alıntıları Göster

yardımlarınız için teşekkür ederimi sizin bahsettiğiniz konuyu ve yazdıklarınızı okudum, yanılmıyorsam sonunda konu kilitlenmişti.
    zaten size cevap yazan arkadaş başka bir konuda daha sonra bir mesaja artık ben ilgilenmiyorum diye yazmış. sanırım firmadan ayrılmış.
    ayar konusunda şöyle bir sıkıntım olduğu için özellikle referans olabilecek ayar konusunda yardım istemiştim.
    yeni emekli oldum, merkezde oturuyorum ve hafta sonu alışverişe gitmek için 2-3 km. kullanım hariç pek araç kullanmıyorum.
    ayda veya iki ayda bir şehir dışına memlekete gece gidip gece dönüyorum.
    yani belirli bir süre kullanıp ayar değiştirip yeni ayarları denemek benim bu araç kullanma periyodumla ilgili olarak herhalde yıllar sürer.
    veya sadece ayar denemeleri yapmak için arabayı boşu boşuna kullanmak zorunda kalırım.
    bu sebeple benim araçtan kullanan arkadaş varsa tecrübelerinden yaralanmak istemiştim.

• Orijinalden alıntı: fabialife

yardımlarınız için teşekkür ederimi sizin bahsettiğiniz konuyu ve yazdıklarınızı okudum, yanılmıyorsam sonunda konu kilitlenmişti.
    zaten size cevap yazan arkadaş başka bir konuda daha sonra bir mesaja artık ben ilgilenmiyorum diye yazmış. sanırım firmadan ayrılmış.
    ayar konusunda şöyle bir sıkıntım olduğu için özellikle referans olabilecek ayar konusunda yardım istemiştim.
    yeni emekli oldum, merkezde oturuyorum ve hafta sonu alışverişe gitmek için 2-3 km. kullanım hariç pek araç kullanmıyorum.
    yani belirli bir süre kullanıp ayar değiştirip yeni ayarları denemek benim bu araç kullanma periyodumla ilgili olarak herhalde yıllar sürer.
    veya sadece ayar denemeleri yapmak için arabayı boşu boşuna kullanmak zorunda kalırım.
    bu sebeple benim araçtan kullanan arkadaş varsa tecrübelerinden yaralanmak istemiştim.

bukadar az araba kullanıyorsanız bence bu işlere hiç girmeyin .arabanız zaten yeterince güçlü .bende eskiden dizel corolla vardı ,araba 4 kişiyle olduğu yerden kalkamazdı ,arabadan resmen soğmuştum. benim derdime box çözüm olmuştu ama sizde böyle bir durum olduğunu sanmıyorum .box zehiri bana ozaman bulaştı ,yeni aldığım arabamada bin km bakımını yaptırır yaptırmaz race chipi taktım.

• Orijinalden alıntı: fabialife

bence race chipe bulaşmayın derim çünkü bağımlılık yapıyor. geçenlerde 1.6 tdi 115 hp mondeo kullandım araç güzel hızlanıyor hakkını veriyor ama yine de racechipsiz olmuyor.

• zaten o virüs bulaştığı için aklımdan çıkaramıyorum ya.
    mantığım, ne gerek var zaten arabaya binmiyorsun, aracın da yeterince güçlü.
    performansla süratle işin yok box'a vereceğin parayla 3.000 km. yol yaparsın diyor.
    ama kafama takıldı bir kere daha önceki dizel corsama alacaktım, aracı satacağım için almadım, o zamandan beri aklımda duruyor.
  • quote:

zaten o virüs bulaştığı için aklımdan çıkaramıyorum ya.
    performansla süratle işin yok box'a vereceğin parayla 3.000 km. yol yaparsın diyor.
    ama kafama takıldı bir kere daha önceki dizel corsama alacaktım, aracı satacağım için almadım, o zamandan beri aklımda duruyor.

Sizin sattığınız araç corsa c mi corsa d miydi bir de kaç hp idi?
    Benim aracım corsa d 1.3 90 hp 200 nm tork araba küçük olduğu için racechip ile yerinde durmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafaekiz83

quote:

Benim aracım corsa d 1.3 90 hp 200 nm tork araba küçük olduğu için racechip ile yerinde durmuyor.

corsa d 1.3 75 hp idi.

• quote:

quote:

quote:

corsa d 1.3 75 hp idi.

Siz iyi bilirsiniz o zaman corsa d küçük viteslerde bayağı hantaldır. bir kez corsa d 75 hp araca taktım benim aracımın boxsız hali gibi olmuştu.
    Ama corsa d 90 hp de racechip bir başka oluyor. 110 hp gibi bir güce çıkıyor. araç küçük olunca 2. viteste resmen çıldırıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

corsa d 1.3 75 hp idi.

Siz iyi bilirsiniz o zaman corsa d küçük viteslerde bayağı hantaldır. bir kez corsa d 75 hp araca taktım benim aracımın boxsız hali gibi olmuştu.
    Ama corsa d 90 hp de racechip bir başka oluyor. 110 hp gibi bir güce çıkıyor. araç küçük olunca 2. viteste resmen çıldırıyor.

evet 1.3 motorların ve opel şanzımanının genel karekteristiği 1. ve 2. viteslerde hantal, 3. vitesten itibaren ivmeleniyor.
    ben motora ve şanzımana bor power koymuştum onun çok faydasını gördüm. araç daha kolay devirlenmeye ve ivmelenmeye başlamıştı.

• PEJO 407 1.6 HDİ İÇİN RACE CHİP taktırmak istiyorum. race chip kullanalar önerirmi acaba birde race chipsitesinde 3 farklı seçenek var arabam için acaba hangisi uygun olur cevap için şimdiden teşekkürler.
  • Bu boxlarda kendi ayarını otomatik yapanları yok mu? illa deneme yanılma yöntemiyle mi bulmak gerekiyor.
  • quote:

saygılarımla

Sn fabialife,

Bende diğer arkadaşlar gibi bu işe hiç bulaşmamanızı tavsiye edeceğim.Belli;siz daha önceden zehiri almışsınız ama aracınızı hiç kullanmıyormuşsunuz.Boş yere para harcamayın derim.Haa biz araçlarımızdan istediğimiz performansı alamadığımızdan yada delikanlı olup aracım uçsun kaçsın diye bu tür şeylerin peşindeyiz diyorsanız diyecek birşeyim yok.Box'lar 1,3 cc üstü ve 75-90bg üstü araçlarda; bu forumdan edindiğim tecrübeme dayalı olarak,doğru ayarı bulamadığınız sürece aracınıza çok fazla birşey katmıyor yada size bunu hissettirmiyor diyebilirim. Nitro'yu fluance da kullanan bir abimiz memnun kalmayarak geri verene kadar göbeği çatlamıştı.Tavsiye etmem Race chip sizin araçta nasıl tepki verir bilemem ama illa birşeyler yaptırmak,az yakmak,istediğimde koltuğu delip arka koltuğa geçeyim diyorsanız düzgün bir yazılımcıya eko yazılım attırmanız hem sizin hemde aracınız için çok daha iyi olur düşüncesindeyim..Yeterince güçlü bir aracınız var,ekstra tork aracınızı dahada rahatlatıp 2000-2500 devir aralığında hatta 2000'i geçmediğiniz sürece yakıtınızın düşeceğine inanıyorum Tavsiyem; illa birşeyler yaptırmak istiyorsanız yazılım yaptırmanız. ( Para sıkıntınız olmadığını düşünerek tavsiye ediyorum..) Yazılım ile ilgilide bu sayfada olmamak kaydıyla forumda arattırabilir ve detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz Mutlaka işin erbabı kişilere yaptırın,ucuz-herşeyi çok iyi bilir edalarında olan Pazarlamacılardan uzak durun Bazı arkadaşlarda yazılımdan memnun kalmayabiliyor,birazda şans işi galiba.. Bir dostum;hasta Hondacı ve sürekli alıp modifiye ederek (Turbo,superchanger vs.. uygulayarak) drag vs ye katılır.Hatta düzenler Arada al-sat işine de bakar..Geçen 80 bg 1.5 clio dizel hb araca bu işle uğraşan kendi arkadaşımız yazılım attı.Hatırladığım kadarıyla 700-800 TL civarıydı ama arabayı tanıma şansın yok dedi.Resmen kafa kaldırıyor-şahlanıyor dedi.Bir gram duman,titreme,çalışmada sıkıntı vs yok.Yani demem o ki,işin ehlini bulmanız..ilk aldığımda bende düşündüm ama 800 TL ciddi para ve araç üstünde gidiyor ve RACECHİP ile tanıştım son derece memnunum,benim araca ilaç oldu diyebilirim..

ogretmen43 arkadaşımızda bu box'ın otomatik ayar yapanı yok mu diye sormuş; Box'ın en keyifli tarafı da o zaten,kendiniz söküp takıp kurcalayıp en iyiye ulaşmanız.Yoksa gider 1 seferlik yazılım atar geçersiniz Uğraşamam diyorsanız,sizin yönünüz yazılım olmalı

Discovery'de bazı modifiye programlarını izliyor ve özeniyorum.Bir gün müstakil evim olursa,mutlaka kocaman bir garaj yapıp araba parçalayıp toplayacağım.Müthiş merakım var bu işe..Adamlar İngiltere de 300-500 sterline tek kapı spor mazda bilmem kaç yada jaguar vs alıp (300-500 sterlin 900-1500 TL ye denk geliyor..) sağdan soldan çıkma parçaları toplayıp arabaları 1500-2000 sterline satıyorlar..Acayip özendirici ama gel gelelim bizdeki tarihi toroslar bile 5-6 bin TL den başlıyor Bizde anca 8-9 bin TL ye eg kasa honda alıp turbolayıp hevesimizi alıp 15-20 ye satıyoruz geçen ay 98 model sedan vtec'ini 28.000 TL ye sattı arkadaşım,araba da stock yani.. Nereden nereye getirdiniz yahu beni..

• Rs182; dosutm özlettin kendini ya.. nerelerdeydin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: baboker

Rs182; dosutm özlettin kendini ya.. nerelerdeydin?

Dostum Pusuda bekliyorum;sataşan,RACECHİP'i kötülüyen olsada üstüne atlasam diye İş-güç dostum,her ne kadar kan ağlasakta (geçen 1 ay içinde 20 gün belki siftah yapmadan koca mekanı kapadık..Allah sonumuzu hayır ede,milletimize akıl-fikir vere) genede bi meşgale oluyor gün içi..Eee bide sayfaya ilgi azaldı,mesaj yazan yok bende diğer sıkıntılarımın olduğu sayfalara aktım.paran mı var derdin var kardeşim; Söylemesi ayıp,Hanım bana hediye İphone 4S almış,yeni aldığım Samsung wonder'ımı kıracaktım sinirden..Psikolojim bozuldu,o derece al sana İphone dedi,o da geçen hafta şarjda iken kendi kendine format atmasın mı,gitti tüm resimler,mesajlar,isimler,numaralar vs..İphonun tüm sülaleyi elimden değil ama gönlümden geçirdim Birini çözüyom biri çıkıyor;1,5 gün giden şarj 2-3 saate indi kafayı yedim ama sonunda çözdüm ve paylaştım sayfasında ZAten buradaki amacımızda bu değil mi

Bu böyle olmayacak,başka bir yerde GEYİK diye başlık açıp günlük yoklama alalım..konuyuda pert etmeyelim

Yahu bende sizleri özlemişim

• Merhaba arkadaşlar,
    Astra sedanımı satığımdan beri girmiyordum bu konuya, bir selam vereyim dedim

Kısmetse yakın zamanda astra j hb alacağım, eski race chipim duruyor, onu yeni arabama takarsam tekrar gelip ayar podları üzerine engin tecrübelerinizden ve misafirperverliğinizden yararlanırım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: leigh_hunt

Merhaba arkadaşlar,

Kısmetse yakın zamanda astra j hb alacağım, eski race chipim duruyor, onu yeni arabama takarsam tekrar gelip ayar podları üzerine engin tecrübelerinizden ve misafirperverliğinizden yararlanırım...

Benimde Yeni aracim j hb 1.3 dizel sen alana kadar bende bekliyim bari

• quote:

Orijinalden alıntı: troy

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Allah kaza bela vermesin dostum
    Daha önce astra h dizel kullandınmı?
    J ile h kasanın dizelini kıyaslayabilirmisin rica etsem...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: troy

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Allah kaza bela vermesin dostum
    Daha önce astra h dizel kullandınmı?
    J ile h kasanın dizelini kıyaslayabilirmisin rica etsem...

Daha once kullanmadim ama kasa acisindan ledli farlarla j agir basiyor su anda 2 bin kmde arac bastinmida bence gayet gidiyor benim acimdan sikinti yok istanbul sehir ici trafik malum uzun yol deseniz cift serit takiyorum 110 sabitliyorum hem az yakiyor hem guvenli ben cok memnunum

• quote:

Merhaba arkadaşlar,

Oooo Dostummmmmmm,nerelerdeydin diyecektim ama arabayı değişiyormuşuz..

Bende de bu aralar kaşıntı başladı,bunda bile bagaj yetmezken A3 1.4 TSİ yada Sciricco 1.4 TSİ 160 bg mi alsam diyorum..Dizelede alıştık beaa,az yakar çok kaçar,şimdi benzinli yara yapmasın diye cesaret edemiyorum..Aslında sıkıntıdan sahibindeni dolaştıkça yeni arabalar çıkıyor karşıma..2.5-3.0 cc Jaguar bile alabiliyorum da kaç gün-km binebilirim bilmiyorum.. Zaten turbo benzinli aldım mı yazılım kaçınılmaz..RACECHİP'i benzinli için alıp kullananlardan bilgi almak lazım.Bizdekiler işe yarar mı değişmek mi gerekir,öğrenmek gerek.Arabayı değişirsem bendekini satarım büyük ihtimal..Şu an arabalar hemen hemen eş değerde,üzerine en fazla 6-7 kağıt ekledim mi düzgün bir A3 alabiliyorum gibi..Arabamdan çok memnunum,özellikle RACECHİP'ten sonra ama insan oğlu doyumsuz işte Hatta Dizel Laguna gördüm geçen gün aynı fiyatlara Konfor o biçim,tip yok gerçi ama büyük araba hastasıyım..

Neyse Allah sağlık versin de,elimizdeki dursun Onuda kaptırmayalım yeter..Şükür..

• quote:

Orijinalden alıntı: RS182

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Oooo Dostummmmmmm,nerelerdeydin diyecektim ama arabayı değişiyormuşuz..

Bende de bu aralar kaşıntı başladı,bunda bile bagaj yetmezken A3 1.4 TSİ yada Sciricco 1.4 TSİ 160 bg mi alsam diyorum..Dizelede alıştık beaa,az yakar çok kaçar,şimdi benzinli yara yapmasın diye cesaret edemiyorum..Aslında sıkıntıdan sahibindeni dolaştıkça yeni arabalar çıkıyor karşıma..2.5-3.0 cc Jaguar bile alabiliyorum da kaç gün-km binebilirim bilmiyorum.. Zaten turbo benzinli aldım mı yazılım kaçınılmaz..RACECHİP'i benzinli için alıp kullananlardan bilgi almak lazım.Bizdekiler işe yarar mı değişmek mi gerekir,öğrenmek gerek.Arabayı değişirsem bendekini satarım büyük ihtimal..Şu an arabalar hemen hemen eş değerde,üzerine en fazla 6-7 kağıt ekledim mi düzgün bir A3 alabiliyorum gibi..Arabamdan çok memnunum,özellikle RACECHİP'ten sonra ama insan oğlu doyumsuz işte Hatta Dizel Laguna gördüm geçen gün aynı fiyatlara Konfor o biçim,tip yok gerçi ama büyük araba hastasıyım..

Neyse Allah sağlık versin de,elimizdeki dursun Onuda kaptırmayalım yeter..Şükür..

Amişşn amin Allah herşeyin hayırlısını versin.
    İ 30 ile astra j arasında gittim gittim geldim ama gene astradan geçemedim, kısmetse mart gibi alırım, eğer ki 1,6 cdti 136 beygirlik motor bu yaz gibi gelecekse onu beklerim, bence sen direk onu bekle, bırak kaşınma bu aralar

Ailenle birlikte sağlık sıhhat afiyet ve işlerinde kolaylıklar dilerim dostum, tabi senin şahsında cümle forum ahalisinede...

• 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.