Şimdi Ara

RACE CHIP (102. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.210
Cevap
26
Favori
294.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracım Kuga 1.6 Ecoboost 2014 182 BG... Benzinli Turbo... Sizce bu araca Racechip Pro 2 taktırmak mantıklı olurmu...
    yani ford zaten 1.6 litre motorün neredeyse bütün gücünü kullanmıştır ve rezerv güç kalmamıştır diye düşünüyorum ,
    onun için bu soruyu soruyorum...

Şimdiye kadar hanımın iş için kullandığı Peugeot 307 1.4 HDi (Dizel-2004) de kullanıyorum eski RaceChip Pro yu...
    eski kağnı arabası benzinli bir araba gibi oldu... eskiden dördüncü viteste zor çıktığı yokuşu 5 te zorlanmadan çıkıyor...
    Tavsiye edilen ayar B/1 , benim ayar 3/2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wd2000 -- 26 Aralık 2014; 5:53:43 >
  • 1.6 dizel giu'ya takılacak box ile (arıza ışığı yakmadan, motoru aşırı zorlamadan) alınacak güç ne kadar olur?
    Araç box takıldıktan sonra dyno'ya çıkarılırsa ve vaadedilen güç elde edilmez ise geri iade alınıyor mu ?
    DPF iptali , downpipe, performans filtre ile box'ın pozitif etkisi artar mı ?

Saygılar
  • 2012 model 320d e90 a taktırmayı düşünüyorum

o ekstra intercooler ı taktırmam lazım mı ve motorun ömrünü kısaltıyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kenan_Kara

Bende RaceChip ultimate Kullanıyorum 105 HP olan aracım orjinal Dyno verisi 102 HP çıktı RaceChip ultimate Taktıktan Sonra 135 HP (+33 HP) Ye yükseldi Son hızım 197 Km de kalıyordu şu en 216 Km Hıza çok rahat Çıkabiliyorum. Bence ikinci el bir ürün alıp araca takmaktansa İthataltçı firmada araca uygun chip ve yazılımla araca montaj yaptırılmalı.

sizin ayarlarınız kacta ? ultimate kullanıyorum yanlız benimki traktör S1:B S2:4 güc artısı yasadım belirgin bi sekilde
    asagıdaki videolara baktım turbo-petrol dedigi videoda S1 ayarını 1 de bırakıyor bu podla aktif degilmis gibi gösteriyor diger videoda ona benzer birsey

http://www.racechip.com/support/video-data-base/racechip-ultimate/common-rail/
    http://www.racechip.com/support/video-data-base/racechip-ultimate/turbo-petrol/

• quote:

Orijinalden alıntı: RaceChip Teknik

Merhaba arkadaşlar, bilgi kirliliğini önlemek adına bu foruma girmek istedik, merak ettiğiniz sorular için yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Saygılarımızla,

Murat Günyel

Merhaba ben tröktörüm icin satın aldım güc artısı yasadım..S1:B S2:4
    yanlız S1 ayarını videolarda sabit göstermis gibi (S1:1) bunların acıklamasını yapabilirmisiniz.
    bizim devir bandı 2300dd bitiyor
    Massey ferguson 5445

http://www.racechip.com/support/video-data-base/racechip-ultimate/turbo-petrol/
    http://www.racechip.com/support/video-data-base/racechip-ultimate/common-rail/

• en son 2011 model ford fiesta da kullanılmış raca chip standart var. opel corsa c 2004 model 1,3 cdti aracımda kullanmak istiyorum. anladığım kadarıyla kablo uçları uymadı ve takamadık.bu konuda yardımcı olurmusunuz.opel corsa için uyumlu uçlarla değiştirebilirmiyiz aynı kabloları.
  • 1.6 hdi 90 beygirde f1 ayarında başladım. Güç artışı hissediliyor. Benim arzuladığım vites aramayı bırakmaktı oda gerçekleşti. F3 olarak devam ediyorum alt devirlerdeki canlılık çok güzel şanzıman ve debriyaj uyumu arttı. Benzinli gibi oldu sesi gelmese anlaşılmayacak. 120 km oldu takalı azalmakla birlikte bir üfürüm sesi geliyor motor soğukken 2000 devir çevresinde. Zannederim enjektörden geliyo.. Birde stop ederken silkeliyor hafifçe.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gün eve gelince dip gaz yaptım 4000 devirin üstünde otapark zemininde siyah bir iz bıraktı. Bende f3 olan ayarı c2 olarak değiştirdim. Gücün azaldığı hissediliyor ama alt devirler hala canlı. Bir ay böyle kullanıp c3 ordanda c4 de son olarakta d 4 geçmeyi düşünüyorum. Amacım alt devirlerdeki cansızlığı ve şanzıman oranlarındaki ayarsızlığı törpülemek. Tüm konuyu okuduktan sonraki düşüncem bu yönde.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrekaya41

en son 2011 model ford fiesta da kullanılmış raca chip standart var. opel corsa c 2004 model 1,3 cdti aracımda kullanmak istiyorum. anladığım kadarıyla kablo uçları uymadı ve takamadık.bu konuda yardımcı olurmusunuz.opel corsa için uyumlu uçlarla değiştirebilirmiyiz aynı kabloları.

Kablo değiştirmeniz gerekiyor.

100 lira gibi bir ücreti var.
  • 2012 model Astra H 1.3 CDTI'da yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. Eskiden araba çekmiyor diye sinir olurdum, RaceChip'ten sonra çekişte bariz değişiklik oldu. Yakıt tüketimi de eskiden 7.1 lt/100 km idi. Şimdi 6.4-6.6 lt arası değişiyor. :)
    Gerçekten memnunum; ama şimdi paraya ihtiyacım olduğu için satışa çıkardım... :(
  • Bu gün youtube dan izlediğim bir videoda box'ın ikinci podunun sadece devreden çıkacağı üst devri ayarladığını öğrendim. forumda dolaşan devir aralığı tablosunu yabancı forumlarda da bulamadım... Nerden çıktı bu tablo bilen varmı...

• https://www.youtube.com/watch?v=rGrpMAiVHbs

video burada. Buna göre chip direk devrede ...
  • bugün d2 yaptım ayarı.. c2'de yaklaşık 260 km kullandım. d2' daha uzun kalacağım memnun kalırsam bu seviyede tutmayı düşünüyorum.Değişiklikten sonra rölantide daha sarsıntısız olduğunu söyleyebilirim. Bir miktarda sessizleşti direk ısınmış motor gibi ses ve sarsıntı var ilk izlenim olarak.Beş km lik bir kullanımda yokuşlarda 1200 devirde ikinci viteste gaz verince turbo aralığında gibi toparlıyor aracı.Aynı etkiyi üçüncü viteste de hissedebildim. C2 de de aynı etki vardı fakat şimdi daha istekli araç. Sonuç olarak aradığım ayarda olduğunu düşünüyorum. 250 km sonra yakıt ölçümü yapacağım depo bilgisayar ölçümleri yapacağım. Chiple toplam 400 km civarı bir beraberliğimiz var. Aracın alışma evresi olduğundan fazla titiz olmamakla beraber yaptığım ölçümlerde şehir içinde yarım litrenin hemen üzerinde uzun yolda ise eser miktarda bir yakıt sarfiyatında azalma olduğunu söyleyebilirim. 207 1.6 hdi 90 hp outdordan bilgiler şimdilik bu kadar.

• Şimdiye kadar hep yazılım yaptırdım. Şuanki 1.4 150hp tsi ada yazılım yaptırmıştım talihsiz bir olayın ardından ecuyu kitlemişler. :) box a geçmeyi planlıyorum da ancak forumlardan takip ettiğim kadarıyla %10 luk bir kısım araçta yağ yakma, rölantide titreme, motor sesinde değişiklik gibi ifadelerle şikayetçi olmuşlar. %100 müşteri memnuniyeti kapsamında bu tarz durumlarla karşılaşıldığı takdirde; ücret iadesimi yapılıyor yoksa boxdaki yazılım mı güncellene güncellene deneme yanılmamı yapılıyor? özellikle racechip için. Daha önceden kullanan arkadaşlar bilgi notu geçerse sevinirim :)
  • Şimdiye kadar hep yazılım yaptırdım. Şuanki 1.4 150hp tsi ada yazılım yaptırmıştım talihsiz bir olayın ardından ecuyu kitlemişler. :) box a geçmeyi planlıyorum da ancak forumlardan takip ettiğim kadarıyla %10 luk bir kısım araçta yağ yakma, rölantide titreme, motor sesinde değişiklik gibi ifadelerle şikayetçi olmuşlar. %100 müşteri memnuniyeti kapsamında bu tarz durumlarla karşılaşıldığı takdirde; ücret iadesimi yapılıyor yoksa boxdaki yazılım mı güncellene güncellene deneme yanılmamı yapılıyor? özellikle racechip için. Daha önceden kullanan arkadaşlar bilgi notu geçerse sevinirim :)
  • İyi forumlar arkadaşlar.

Ben de bugün Peugeot 407 1.6 HDI arabama Race Chip Standart "taktırdım". 407'ye Race Chip uygulamasını forumda hiç görmedim.(Gözümden kaçmış olabilir). Bu yüzden bende yorum yazma ihtiyacı hissettim.
    Race Chip'i "taktırdım" diyorum çünkü 407'ye takılışı baya sıkıntılı. Chip F-1 ayarında geldi. Bu ayarla hiç bir arıza vermeden araç çalıştı. Daha önceden araçtaki titreme ve yığılma oranları gözle görülür biçimde azaldı. 30 km bu ayarlarda kullandıktan sonra 2-2'ye getirdim ayarı.
    Performans değerlendirmesi yapılacak olursa; Ankara'daki Cinnah Caddesi'ni Chipsiz 80-90 Km arası maksimum hızla çıkarken, Race Chip'le 110-120 Km hızlar arasında çıktım.(Normalde bu kadar hızlı çıkmam ancak denemek amaçlı yaptım 2 hızı da). Daha yeni olduğu için yakıt konusunda yorum yapamayacağım. İlk görüşlerim bunlar. Race Chip'li 407 nasıl olduğunu merak eden olursa paylaşmaya devam edebilirim. Race Chip'te çalışan herkesin emeğine sağlık.

Edit: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtgkhn -- 4 Mart 2015; 12:10:21 >

• Bu videoda 2-2 ayarındaki Peugeot 407 1.6 HDI;

http://youtu.be/3eAFjw9ASXY

Vitesleri yanlış zamanlarda değiştirmiş olabilirim
  • F 1 ayarı uzun yol araç bilgisayarından bir litre fazla yaktı... Ankara gülnar silfke562 km ...10 km şehir içi.. Yaklaşık 5 litre klima açık zaman zaman sıkıştırarak yoğunlukla sakin hız sabitliyici ile..(depo ölçümü 5 araç bilgisayarı 4)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezodo -- 9 Mart 2015; 17:16:17 >
  • Yukardaki bilgiler ışığında 4 kişi ikisi çocuk bagaj dolu klima açık bir outdor 1.6 hdi yaklaşık 5 litre 100 km de yaktı..stok halinden yarım litreye varan bir artış var diyebiliriz...şehir içinde daha az fark olacağı kanaatindeyim.. Ayarı 2-1 olarak değiştirdim...benim arzum olan alt devirlerdeki cansızlık ve vites oranlarının keyif vermesi oldukça iyi.. Dikkat edilmesi gereken bir husus 1500 devirin altında düz yolda az olmakla beraber yokuş yukarı sıkıştırmalarda c den 2 ye kadar olan ayarlarda (1. Podda denediklerim)siyah duman dip gazda izleniyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezodo -- 9 Mart 2015; 17:24:53 >
  • euro 4 1.3multıjet evo punto aracıma bende racechıp taktırmak ıstmıyorum satan olursa uygun fıyata talıbım
  • 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.