Şimdi Ara

R7 3800X'i R5 5600X ile güncellemek mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

6-7 ay kadar önce topladığım sistem için birkaç sorum olacak.

Mevcut sistemim;

MSI MAGForge 100M

MSI MPG B550 GAMING PLUS

Palit RTX 3070 Gaming Pro Oc

Ryzen 7 3800X (stok fanla kullanıyorum)

Toughpower GF1 750W

Trident Z Neo DDR4-3600MHz CL16 (2x8GB)

Kingston A2000 NVMe PCIe SSD

Monitör: 1440p

Bilgisayarı sadece günlük kullanım ve oyun için kullanıyorum, render vesaire yapmıyorum.

İşlemciyi 3800X'ten 5600X'e güncellemek benim kullanım senaryom için daha iyi midir?

(İşlemciyi değiştirirken fark ödemeyeceğim.)

Stok fan kullanıyorum, kasa içi çok ısındığı için yoran oyunlara girerken kasa kapağını açarak kullanırken açıyorum.

5600X'e geçersem TDP değeri de 105'ten 65'e düşecek. Çok etkisi olur mu?

Soğutucu olarak da ne önerebilirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9668E7757 -- 18 Mayıs 2021; 21:30:37 >

• 5600X sana daha uygun.

Wraith prism yeterli.

• Benimde kafamda hep + ve - leri olan bir soru bu.

Ben çoklu çekirdeğe biraz daha fazla ihtiyacım olduğundan ötürü, İşlemci için sıvı soğutma aldım. Stock Fan'ı da 2.el de satışa koyacağım.

Lian Li Galahad 360mm sipariş ettim bu hafta içinde elimde olucak bir aksilik olmaz ise.

Durum ve şartlara göre bende 5000 serisine geçebilirim işlemci konusunda. Özellikle ekran kartı AMD olduğundan avantajlı olabilir gibi düşünüyorum. Konuyu takip edip kendi soruma da cevap bulurum umarım.

Kasanız ancak 240mm radyatör takılabildiği için ona göre bir şey bakmalısınız.

Bütçenizi bilmemek ile beraber, Arctic Freeze II, PF240 gibi ürünlere bakabilirsiniz.

• No Way Out kullanıcısına yanıt

Wraith Prism 5600x'te yok. 3800x', satıp 5600x'i alacağım için bir de ayrı bir soğutma almam gerekecek

• Kasa camı kapalı halde oyun oynayamıyorumi yani ısı değerleri çok yükseliyor. Kasa camı açıkken GPU 70 dereceyi görmüyor 68-69 civarı. Cpu da oyununa göre değişmekle birlikte 70-75 civarı.

Fakat camı kapatırsam değerler 10-15 derece civarında yükseliyor.

• 3800X'de var olan wraith prismi kullanırsın diye yazmıştım bunu düşünmek pek zor olmasa gerek.

• No Way Out kullanıcısına yanıt

3800x'i fanıyla satıp 5600x'i alacağım için elimde fan olmayacak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kasada ki fanlar yetersiz. Ön tarafa 360mm fan sığar gibi. Üste 2 tane 240 tamamdır, kasa daha ısınmaz. Bende de oluyordu, fan ekleyince ısınma bitti. Daha ekran kartı ısınmıyor.

Ryzen 3700x maks 72 derece oluyor stok fan ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 18 Mayıs 2021; 19:28:45 >
  • sniper23 kullanıcısına yanıt

Ön tarafa 360mm fan sığar gibi derken hocam 2 tane orijinal 120mm fan var.

Ben 3 tane 120mmlik fan alsam 1ini öne 2 tanesini yukarı taktırabilir miyim? Ekstra bir şeyler almam gerekir mi? Konuya hakim olmadığım için emin olamadım.

• Sistem için naçizane şöyle birşey yapılabilir. Ön panel de gördüğünüz gibi 2 fan arasında boşluk mevcut orada 1 adet 120mm sığması lazım yanılmıyorsam. Egzoz fan değişimi yapılabilir. Üst kısma bütçenize bağlı olmakla beraber 240mm güzel bir sıvı soğutma koyabilirsiniz.

Birde 3800x için biraz undervolt ederseniz daha uygun sıcaklıklara düşme ihtimali var. Ben şuan 1.25 V 4.2 sabit olarak kullanıyorum. Stock ile 70 dereceyi geçmiyor işlemci. Tabi bu birazda kasadan kasa değişen bir durumdur.

Sizin için bir kaç senaryo mevcut.

1. Senaryo; 3 lü fan paketi alıp kasaya montaj yapabilirsiniz. 3 lü fan'ın 2si üste 1 tanesi ön paneldeki orta boşluğa konulacak. Ön paneldeki fanlar içeri hava alırken üst ve arka fan havayı dışarı atacak.
    2. Senaryo; 3 lü fan paketi + 240mm sıvı soğutma alabilirsiniz. 2 fan alt kısma GPU ya üfleyecek şekilde 1 fan yine orta boşluğa konulacak. 240mm ise üste takılacak.
    3. Senaryo; 3800x satıp 5600x alabilirsiniz, üstüne yine fan almak zorunda kalabilirsiniz eğer arkadaş ile fanlı şekilde anlaştıysanız.
    4. Hava soğutma yapabilirsiniz Mugen5, fuma2 gibi ürünler işinizi çok rahat görecektir.

Sistem'e bakıldığında sanırım ufak bir soğutma sorununuz mevcut bunun içinde fan alarak rahatlıkla yapabilirsiniz.

• 4K'ye çıkmıyorsa çözünürlük farkını hissettirir. Özellikle işlemciye yüklenen oyunlarda bariz fark görürsün; ama soğutucu şart. Stok fan 5600x'e yetmez.

• Evet unutmuşum eklemeyi. Monitör 1440p

• Mantıklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değişime değecek bir geçiş olmaz.
    Ben 2600X den 5600X e geçtim.
    Bu geçişle elimdeki 3200mhz cl14 samsung b die ramlerimi 3800mhz cl16 olarak kullanmaya başladım. Hem de oyunlarda intele göre performans eksikliğinden kurtuldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9668E7757

Ön tarafa 360mm fan sığar gibi derken hocam 2 tane orijinal 120mm fan var.

Ben 3 tane 120mmlik fan alsam 1ini öne 2 tanesini yukarı taktırabilir miyim? Ekstra bir şeyler almam gerekir mi? Konuya hakim olmadığım için emin olamadım.

Kasanın modeli nedir?

• 6 çekirdeğe düşecekseniz bir sonraki nesile yapın bu hamleyi. 5600X güzel işlemci ama birebir fansız takas yapılır mı emin değilim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.