Şimdi Ara

R5 2600x GTX 1080 düşük fps sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ryzen 5 2600x
    asus strix b450-f gaming anakart
    asus rog a8g gtx 1080
    G skill 1x8gb 3200 mhz cl16 tek modül ram
    wd 1 tb 7200 rpm harddisk
    samsung 250 gb 960 evo m2 sata
    Cooler master masterbox pro 5 700w +80 psu

Nvidia ve windows ayarları tamamen performansa yönelik, 1080 p çözünürlükte ve ayarlar ultrada değil highta afterbourne değerleri bunlar.
    Bir sorun olduğunu düşünüyorum bu yüzden konu açtım ilgilenirseniz teşekkür ederim
    R5 2600x GTX 1080 düşük fps sorunu

• La sen millete ne gider yapıyon? Attığın videolarda ki ramler dual 16gb. Zaten ryzen kullanıyorsan gidip seve seve dual kit ram alacaksın ayrıca cl16 3000mhz yada 2400mhz değil gideceksin 3600mhz cl17 ram alıp manuel timing ayarı yapıp daha fazla fps elde edeceksin. Mantıksız yorum yapma demişsin ama al sana mantık budur şimdi git hangi forumda takılıyorsan takıl. Etme cahille muhabbet küstürün, silme cam kırığıyla makatı kestirin diye boşa dememişler.
  • Tek kanal bellek kullanımıyla Ryzen 3 seviyesinde bellek performansı alabilirsin ancak.
  • anlık değerlerle bir şey anlayamayız, en azından bir iki dakikalık bir segment yükleyin, o zaman anlayabiliriz sorunu

ayrıca pubg özürlü bir oyun
  • Arkadaş her yere aynı konuyu açmışsın, diğer başlığa yazdım çözümü git oradan oku bir zahmet.
  • 1x8 ram ile gayet normal. 2x8 yap düzelir.
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Düşün bak, [Mention]Lana-Del-Rey [/mentioned] bile anladı mevzuyu...
  • Sorunun ramler ile alakalı olmadığını biliyorum, 4k ya aldığımda gpu %99 a çıkıyor, 2K da %80 üstüne çıkıyor. Sorun 1080p de. 144 HZ monitörüm var ve 1080 p oynamak zorundayım ben 1080P'de nasıl bu ekran kartı kullanım yüzdesini arttırabilirim? Youtube'de 1080'in 1080 Ti'ın hatta RTX serilerinin bile oyun test videolarında 1080P'de %90 üzeri kullanıldığı genel olarak görünüyor. Benimki neden %50 de çalışıyor bunu soruyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 - GTX 1050 Ti
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Pati Fetisisti kullanıcısına yanıt
    Bellekle alakalı denmesine rağmen hala bellekle alakası yok demişsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ber-G

Bellekle alakalı denmesine rağmen hala bellekle alakası yok demişsin.
    Anlatamadım galiba? Testlerde bellekle alakalı bir performans düşüşü yaşamadım.Sorun tamamen ekran kartının 1080p de yeterli yüzde ile çalışmamasından dolayı oluyor.Eğer bellek yetersizliğinden dolayı olsaydı çözünürlüğü 4K yaptığımda %99 da tıkır tıkır çalışmazdı o ekran kartı
  • Pati Fetisisti kullanıcısına yanıt
    Ya kardeşim, 10 tane adam burada sana sorununun tek kanal bellekten olduğunu söylüyor, sen hala "bellekten değil" diyorsun. Bal gibi de bellekten. Ne 8 GB bellek oyunlar için yeterlidir ne de tek kanal bellek. Üst seviye sistem kuran bir kişinin 8*2'den aşağı bir RAM alması delilik. 8*1 Ram kullanacağına 1070+8*2 RAM kullan daha iyi. 4K gibi yoğun çözünürlükler CPU/RAM vs. Tipi her türlü darboğazı gizler çünkü direkt olarak ekran kartına çok yüklenmektedir. Sorunun 1*8 Bellek. 1 tane daha 8lik bellek aldığında sorununun büyük oranda çözüldüğünü göreceksin.
  • Bellekten değil 1080p çözünürlükte ryzen 2600x gtx 1080i beslemiyor single player optimizasyonu iyi oyunlarda yine yüksek gpu kullanımı görürsün ama online oyunlarda zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Ben sizden yardım istiyorum siz hakaret ediyorsunuz. Aynı sistemin birebir aynısı adamlar arkada video kaydederken çatır çatır iki katım fps alıyor, tutturmuşsunuz ramlerden dolayı ramlerden dolayı şu oyunu 8gb tek modül 2400 mhz ramlerle oynayıpta on numara performans alan adamlar var biraz mantıklı cevap verin lütfen. Madem ramlerden dolayı bu adamlar nasıl bu performansı alıyor ?
    Üşenipte bakmassınız diye 2 tane video bırakıyorum
    R5 2600X GTX 1080 PUBG TEST
    PALİT 1080 R5 2600X Performance

• quote:

Orijinalden alıntı: Pati Fetisisti

Ben sizden yardım istiyorum siz hakaret ediyorsunuz. Aynı sistemin birebir aynısı adamlar arkada video kaydederken çatır çatır iki katım fps alıyor, tutturmuşsunuz ramlerden dolayı ramlerden dolayı şu oyunu 8gb tek modül 2400 mhz ramlerle oynayıpta on numara performans alan adamlar var biraz mantıklı cevap verin lütfen. Madem ramlerden dolayı bu adamlar nasıl bu performansı alıyor ?
    La sen millete ne gider yapıyon? Attığın videolarda ki ramler dual 16gb. Zaten ryzen kullanıyorsan gidip seve seve dual kit ram alacaksın ayrıca cl16 3000mhz yada 2400mhz değil gideceksin 3600mhz cl17 ram alıp manuel timing ayarı yapıp daha fazla fps elde edeceksin. Mantıksız yorum yapma demişsin ama al sana mantık budur şimdi git hangi forumda takılıyorsan takıl. Etme cahille muhabbet küstürün, silme cam kırığıyla makatı kestirin diye boşa dememişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pati Fetisisti

Ayrıca nightsniffer gibi bilgili bir adamdan yorum alıyorsun ve hala hayiflaniyorsun

• sorun ramden kaynaklı olmaması lazım. çünkü şirketteki arkadaşta i7-6700k + gtx 1070 var 8gb ram ile adam 2k monitörde "high" ayarlarda 80 fps alıyor. şimdi sordum kendisine, ayarları ultraya değil "high"a çeksin rahat 80-90 ları görür dedi.
  • torkema61 kullanıcısına yanıt
    AMD'de Single - Dual olayı Intel'e kıyasla daha çok fark ediyor. Bir de bellek hızı, AMD'de fark eden diğer bir detay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

AMD'de Single - Dual olayı Intel'e kıyasla daha çok fark ediyor. Bir de bellek hızı, AMD'de fark eden diğer bir detay.
    şu videoda adam ryzen işlemci ile 8 vs 16 test yapmış. ama şimdi gördüm, testi 2x4 ve 2x8 olarak yapmış. "dual" olması büyük etken dediğiniz gibi. ama böyle bir sistemde bu kadar sırıtması garip.

• Bi 8 gb ram daha istiyor sistem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD, her tarafı ayrı bir dert.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.