Şimdi Ara

R410a gazli klimaya gaz eklenmez, komple degistirilir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • R410a gazi aslinda iki farkli gazin %50-%50 karisimindan ibaret olan bir gaz.

Bu iki gaz sivi halde iken hacime homojen sekilde dagiliyorlar. Gaz halinde ise tam homojen dagilim gostermiyorlar.

Bu sebeple R410a bir sisteme doldurulurken karisim orani dogru olsun diye sivi haldeyken dolduruluyor. Bunun icin gaz tupu ters cevrilerek cikisa sivi tarafin gelmesi saglaniyor.

Bundan benim anladigim gaz eksilmesi olan bir R410a'li sistemde eger gaz eksilmesi yasanmissa, kacan gazin %50-%50 oraninda kactigi suphelidir. Kalan gazinda karisim orani artik bozuktur. Bu bozuk gazin uzerine ekleme yapilacak gazin orani dogru olsa bile sonucta icerideki R410a gazi artik karisim orani bozuk bir gaz olacaktir.

Buna gore kacak veya gazda eksilme varsa yapilmasi gereken sudur;

1.klimada kalan gaz tamamen bosaltilir.

2.Yeniden, sifirdan gaz doldurma proseduru uygulanir.
    Yeniden ve daha derinlemesine, dis uniteyide kapsayacak sekilde bir vakumlama yapilir, klimanin spesifikasyonda gorulen gaz miktarinin hepsi kadar gaz teraziyle sisteme verilir, vs.

Bunu konuda profesyonellerin fikri nedir, piyasada uygulama nasildir ?

• Bu konu hakkında daha önceden de detaylı bir yazımız olmuştu tekrar gündeme gelmesi dikkat çekecektir.

http://forum.donanimhaber.com/m_25253508/mpage_1/f_/key_//tm.htm#25253508

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 9 Haziran 2010; 16:41:03 >

Orijinalden alıntı: mbirol

Bu konu hakkında daha önceden de detaylı bir yazımız olmuştu tekrar gündeme gelmesi dikkat çekecektir.

http://forum.donanimhaber.com/m_40351521/mpage_1//tm.htm#40351521

Link'e basinca yine buraya geri donuyorum. Neyse search'ten bakarim.

http://forum.donanimhaber.com/m_33642784/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_25253508/mpage_1/key_//tm.htm#25253508

Bu is nasil olacak bilmiyorum. Bizim servislerin normal montajda basit bir vakumu bile kendiliginden yapani cok az. Bu is bizim servisleri bozar.

Hazir piyasada varken birkac R22 li klima alip saklasam diye dusunmuyor degilim.
  • R410A gazının dezavantajı ben avantajlarına göre özümsenecek bir değer.Çünkü gerçekten performans olarak ısıtmada çok farkediyor bu bariz olarak bu kış gördük.R22 li cihazlar -5 in altına düştüğünde ciddi performans kaybı yaşanırken R410A gazlarda bu kadar bariz yaşanmadı.Çevre dostu falan çok fazla önemsenecek bieşy değil.Bu gazda ona baklırsa sera etkisi yaratıyor.Bu hiç yansıtılmıyor.Bunu Isparda da bi makina müh. hocamla uzun uzun tartışmıştık.Hatta bazı maillerini gönderebilirm sırf bu gazlar için büyük araştırmaları var.Neyse gaz dediğimiz olay öyle dakka başı kaçan her sene koyulması gereken bişey dğeil.Sistemde kaçak olmadığı sürece aksettirmiyor.Olduğundada 50 liraya değecek bi gaz bence.

Orijinalden alıntı: eina

R410A gazının dezavantajı ben avantajlarına göre özümsenecek bir değer.Çünkü gerçekten performans olarak ısıtmada çok farkediyor bu bariz olarak bu kış gördük.R22 li cihazlar -5 in altına düştüğünde ciddi performans kaybı yaşanırken R410A gazlarda bu kadar bariz yaşanmadı.Çevre dostu falan çok fazla önemsenecek bieşy değil.Bu gazda ona baklırsa sera etkisi yaratıyor.Bu hiç yansıtılmıyor.Bunu Isparda da bi makina müh. hocamla uzun uzun tartışmıştık.Hatta bazı maillerini gönderebilirm sırf bu gazlar için büyük araştırmaları var.Neyse gaz dediğimiz olay öyle dakka başı kaçan her sene koyulması gereken bişey dğeil.Sistemde kaçak olmadığı sürece aksettirmiyor.Olduğundada 50 liraya değecek bi gaz bence.

Evet r22 gidiyor, gitmelide. Simdi R410a var, daha iyileri icinde calisiyorlar.

Keske 50 lira olsa ben 150'yede raziyim. Dahada kotusu bu is pek paraylada olacak gibi degil. Ben R410a gazi eksilen bir klimada gereken prosedurlerin dogru takip edilerek komple gaz degisimi yapilacagina pek inanamiyorum, tabiiki yapildigi olurda bu pek munferit olacak.

mbirol'unda dedigi gibi ulkemizde arizali makinalardan servisi sirasinda R410a gazi toplanmayip havaya saliniyor. Buda sirketlerin hatta devletimizin eksikligi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klima ve Hepa Filtre
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.