Şimdi Ara

Qualcomm, el konsolları geliştirmek için kolları sıvadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Qualcomm, el konsolları geliştirmek için kolları sıvadı
    Taşınabilir oyun konsolları yavaş yavaş pazara girmeye başladı. El konsolları arasında gerçekten kayda değer bir iz bırakan ilk cihaz Nintendo Switch oldu ve onu son derece başarılı Steam Deck izledi. Şimdi ise Qualcomm'un da Nintendo ve Sony ile görüşme halinde olduğu söyleniyor ve bu görüşmelerin doğru yönde ilerlediğini varsayarsak, yakında Snapdragon yongalı bir el konsolu görebiliriz.



    Qualcomm, Nintendo ve Sony ile görüşüyor



    İddia edilenlere göre Qualcomm Kıdemli Başkan Yardımcısı Alex Katouzian'ın Nintendo ve Sony ile mevcut el konsollarıyla benzer bir donanım geliştirmek için görüşmelerde bulunuyor. Ancak görüşmelerin veya potansiyel ortaklığın nasıl sonuçlanacağı şimdilik belli değil. Öte yandan hem Nintendo hem de Sony, Qualcomm’a farklı alanlarda önemli katkılar verebilir. Bununla birlikte Qualcomm, halihazırda Snapdragon 8 Gen 2'ye ait Adreno 740 GPU ile akıllı telefonlardaki en hızlı GPU’ya da sahip.



    Ayrıca Bkz.PlayStation Project Q'nun pil süresi belli oldu! Kullanıcıları üzebilir



    Ek olarak Qualcomm, el konsollarında Nvidia ve AMD gibi rakiplerinin arkasında kalmış olsa da firmanın eli güçsüz değil. Kaldı ki firmanın, el konsolları için tasarlanan Snapdragon G3x Gen 1 yongası (2021'de duyuruldu) bulunuyor. Özellikle şirketin Nuvia'yı satın alması sayesinde mümkün olacak özel Oryon çekirdekleri emin adımlarla geliyor. Benzer şekilde Qualcomm'un dizüstü bilgisayarlarda kullanılmak üzere tasarlanmış 12 çekirdekli bir konfigürasyona sahip bir yonga seti olan Snapdragon 8cx Gen 4 üzerinde de çalıştığı söyleniyor. Dolayısıyla Qualcomm, gelecekteki yongalarını temel alan bir el konsoluna güç verebileceği gibi tamamen özel bir yonga da tasarlayabilir. Önümüzdeki dönemde bu konuda daha net bilgiler ortaya çıkacaktır.




    Kaynak:https://wccftech.com/qualcomm-in-talks-with-nintendo-sony-for-portable-gaming-devices/







  • Normal konsolların yanında el konsolunun daha pahalı sunulması çok mantıksız.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hissiz B 1 R adaM kullanıcısına yanıt
    Ama el konsolunun alanı küçük ve oled ekranı var. Normal konsol alanı büyük kütlesi fazla. Masa üstü ile laptop kıyaslamak gibi bir şey

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hissiz B 1 R adaM kullanıcısına yanıt

    Pek mantıksız değil, her yere görülebiliyor olmak büyük bir artı, ayrıca kendi ekranı da üzerinde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.