Şimdi Ara

# QUADCORE Q6600 Cpu Vcore ve Çekirdek? #

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba QUADCORE Q6600 işlemciyi kullanan veya Kullanmış overclock yapmış arkadaşlara iki sorum olacak:

* Bu işlemciye En Fazla Kaç Volt verdiniz ve kaç mhz e kadar çıkabildiniz? ( Cpu Revizyonu belirtirseniz Sevinirim.)

* İkinci Bir sorumda bazı skorlar için cpu nun sadece 2 çekirdegi aftif ediliyor bunu nasıl yapabilirim biosu mıncıkladım ama bulamadım ?

Teşekkür Ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbulence42 -- 7 Kasım 2007; 16:37:59 >

• q6600 G0 rev. 1.84 vcore ile 4.500 mhz ye kadar çıkabildim 4.600 mhz de görebildim. sogutma ise gaz sogutma.

Not: işlemci 4200 mhz dolayına kadar hava sogutma ile çıkabiliyor.
  • Başlat --> Çalıştır

msconfig yaz ve tamama bas.
    Yukarıdan BOOT.INI sekmesine geç
    Gelişmiş seçenekler'e tıkla
    "/NUMPROC" yazan yerin başındaki checkbox'ı tıkla. Yanda açılan combobox kutusuna 1 ile 4 arasında bir sayı gir. Bu sayı windows açılırken windowsun aktif edeceği çekirdek sayısını göstermekte.

Aslında bazı anakartlar biostan kullanılacak çekirdek sayısını düşürebilmekte, fakat windowstan yaptığında aynı işi görüyor. Diğer çekirdekler kullanılmadığı için çok az güç harcıyor ve ortaya daha az ısı cıkıyor, buda daha yüksek hızlara çıkabilmeni sağlıyor.
  • Arkadaşlar. İmzadaki bilgisayarı yeni aldım...Biliyorum OC için gereksiz diyebilirsiniz?
    Ben overclock bölümünün başındaki bölümü okudum...

Öğrendiğim detaylar şu kadar!

Benim anakart FSB desteğim 1333 MHZ
    İşlemcim 1066 MHZ
    Ram 800 MHZ

İşlemci çarpanı 266 x 9
    Ram bunula orantılı olarak 266 x 2 olarak çalışıyor...Yani kapasitesini tam kullanmıyor...
    266x2x2 = 1066 MHZ FSB oluyor... Burayı tam anlamış değilim...Sınırda mıyım yani?

Beni kafamı kurcalayan şeyler var!

1- FSB artışı 266 dan 300 olsa yanma problemi olur mu? Yani tehlike arzerder mi?
    2- Tehlike yalnız voltaj artımında mıdır?
    3- Hesabım doğru mudur? Ama ben neden 1066 yı bulurken 2 tane 2 yazıldığını anlamadım...Nedir bunlar?
    4- Anakartımın desteği 1333 ise ben 333 x 4 yapsam işlemcim 3 GHZ ramlar da 333x 2 666 MHZ oluyor...
    Su isi ogrenmek istiyorum...

Yardimlarinizi bekliyorum...

• q6600 Go Rev. hava sogutma ile

1.67 vcore 4164 mhz 35c

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXPANDER -- 7 Kasım 2007; 23:23:43 >
  • İŞTE BU ARADIGIM CVP . ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

quote:

Orjinalden alıntı: AbsoluteZero

Başlat --> Çalıştır

msconfig yaz ve tamama bas.
    Yukarıdan BOOT.INI sekmesine geç
    Gelişmiş seçenekler'e tıkla
    "/NUMPROC" yazan yerin başındaki checkbox'ı tıkla. Yanda açılan combobox kutusuna 1 ile 4 arasında bir sayı gir. Bu sayı windows açılırken windowsun aktif edeceği çekirdek sayısını göstermekte.

Aslında bazı anakartlar biostan kullanılacak çekirdek sayısını düşürebilmekte, fakat windowstan yaptığında aynı işi görüyor. Diğer çekirdekler kullanılmadığı için çok az güç harcıyor ve ortaya daha az ısı cıkıyor, buda daha yüksek hızlara çıkabilmeni sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbulence42 -- 8 Kasım 2007; 18:57:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: vkarakus

Arkadaşlar. İmzadaki bilgisayarı yeni aldım...Biliyorum OC için gereksiz diyebilirsiniz?
    Ben overclock bölümünün başındaki bölümü okudum...

Öğrendiğim detaylar şu kadar!

Benim anakart FSB desteğim 1333 MHZ
    İşlemcim 1066 MHZ
    Ram 800 MHZ

İşlemci çarpanı 266 x 9
    Ram bunula orantılı olarak 266 x 2 olarak çalışıyor...Yani kapasitesini tam kullanmıyor...
    266x2x2 = 1066 MHZ FSB oluyor... Burayı tam anlamış değilim...Sınırda mıyım yani?

Beni kafamı kurcalayan şeyler var!

1- FSB artışı 266 dan 300 olsa yanma problemi olur mu? Yani tehlike arzerder mi?
    2- Tehlike yalnız voltaj artımında mıdır?
    3- Hesabım doğru mudur? Ama ben neden 1066 yı bulurken 2 tane 2 yazıldığını anlamadım...Nedir bunlar?
    4- Anakartımın desteği 1333 ise ben 333 x 4 yapsam işlemcim 3 GHZ ramlar da 333x 2 666 MHZ oluyor...
    Su isi ogrenmek istiyorum...

Yardimlarinizi bekliyorum...

Q6600 kullanıyosun galiba bende ve birkaç arkadaşta da var hiç bir şekilde voltajlarla oynamadan 350*9=3150 mhze kadar gidebilirsin. bu arada pci exp veriyolu 100 mhz sabile bi de ramlerin çarpanı var senin sisteme verdiğin mhz e göre ramlerin mhzini ram çarpanıyla çarpıp yeni mhzleri elde ediyo cpu-z veya biostaki ayarlada gormen lazım ramleri olması gerektiğinden hızlı çalıştırma voltaj da vemenden 3150 mhz görürsün.
    ama overclock yaparken bilmen gereken bişiy var çarpan * fsb ayarını orneğin 9*266 sonraki aşama 9*290 9*310 şeklinde ufak arttırımlarla gitmen lazım korkma işlemci o kadar kolay yanmaz işlemci fazla voltajda fazla ısınırsa ve uzun süre kullanılırsa yanabilir. ama bios zarar görebilir o da bir ihtimal yani... o kötü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dred -- 8 Kasım 2007; 18:57:52 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 Overclock 4.4 GHz
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • b3 revizyon var. 1.65v 3.8ghz gördüm. yük altında sıcaklık tavan yapıyor. hava soğutmayla ve b3 revizyon olarak buraya kadar.
  • q6600 g0 revizyon hava soğutma ile 1,425v ile 450*8 3600 mhz 24/7 - 4 çekirdek full stabil kullanıyorum.4 ghze kadar çıkılabiliyorum ama Prime testlerini geçemiyorum.Bu yüzden bench almak için sadece o hızları kullanıyorum.

Yaptığım denemelere göre Q6600 için günlük kullanımda soğutmaya bağlı olarak 1,55v geçmemek gerekir gibi bir kanım var.
  • Ben yaptığım OC'u günlük kullanımda istiyorum.Dolayısıyla voltaj vereceksem de günlük kullanımı sağlayabilecek hızlara razıyım şimdilik...

Bana ne kadar voltaj verilmeli , neye göre hesplanıyor bahsedebilir misiniz?
  • kendi sistemimdeki testlerden yararlanarak şöyle bir tablo çıkarıyorum Kanımca

2,0 - 2,3 ghZ 1,10 Vcore

2,4 - 3,0 GHz 1,25 Vcore

3,1 - 3,4 Ghz 1,45 Vcore

3,5 - 3,7 Ghz 1,60 Vcore

3,8 - 4 GHz 1,75 Vcore

4,1 - 4,3 Ghz 1,82 Vcore

Bu Değerler kendi sisteminde Q6600 ün STABIL Çalıştıgı Değerlerdir.
  • Ga-X38-DQ6 F6b Q6600 G0 (1.4Vcore) OCZ Reaper 8500 Hava Soğutma ile Günlük Değer olarak kullanıyorum.Dün Uzun uğraşlar sonunda ortaya çıkardık.

En büyük sıkıntımız Ram Değerlerini Ayarlarken eski bioslarda olmayan zira (965-Dq6 larde falan yok bu değerler)
    XX.XA FSB 266
    XX.XB FSB 333
    XX.XC FSB 200
    XX.XD FSB 400

bu değerlerin ne ifade ettiğini Stabil değerlerde nasıl kullanılması ve ramlerin bozulan timinglerinin(5-7-7-23 oldu timingler) nasıl düzelebileceği ile alakalı bilgi arıyorum.(3.4 380X9 da kullandığım değer 2.66D Deneme Yanılmayla buna ulaştık badtr abimle beraber)

İlgilenen olursa Teşekkür Ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: turbulence42

kendi sistemimdeki testlerden yararlanarak şöyle bir tablo çıkarıyorum Kanımca

2,0 - 2,3 ghZ 1,10 Vcore

2,4 - 3,0 GHz 1,25 Vcore

3,1 - 3,4 Ghz 1,45 Vcore

3,5 - 3,7 Ghz 1,60 Vcore

3,8 - 4 GHz 1,75 Vcore

4,1 - 4,3 Ghz 1,82 Vcore

Bu Değerler kendi sisteminde Q6600 ün STABIL Çalıştıgı Değerlerdir.

4,1 - 4,3 Ghz 1,82 Vcore bu degerlerdeki sonuçlar 1core ilemi 4core açık ikenmi alınmıştır?

bu degerlerde cpuz ss verebilirmisin karşılaştırma yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXPANDER -- 11 Kasım 2007; 12:04:37 >

• 4 core acık maximum 4,2 ghz e cıkabildim 1,80 ile ama 4 core açık testleri yekrarlayacam fakat fırsat bulamadım henuz

ayrıca 2 cekirdek aktifkende testleri yenileyecem bakalım ne kadar cıkabilecez
  • anakart gigabyte galiba oylesey biosa girdiğinde ctrl+F1 tuşlarına bas sonra overclock menusune git MIT ye orda timingler açılmış olacaktır. diğer sorunu tam anlamadım pm atabilirsin onunla da ilgili
    quote:

Orjinalden alıntı: iRoNMaSTeR

Ga-X38-DQ6 F6b Q6600 G0 (1.4Vcore) OCZ Reaper 8500 Hava Soğutma ile Günlük Değer olarak kullanıyorum.Dün Uzun uğraşlar sonunda ortaya çıkardık.

En büyük sıkıntımız Ram Değerlerini Ayarlarken eski bioslarda olmayan zira (965-Dq6 larde falan yok bu değerler)
    XX.XA FSB 266
    XX.XB FSB 333
    XX.XC FSB 200
    XX.XD FSB 400

bu değerlerin ne ifade ettiğini Stabil değerlerde nasıl kullanılması ve ramlerin bozulan timinglerinin(5-7-7-23 oldu timingler) nasıl düzelebileceği ile alakalı bilgi arıyorum.(3.4 380X9 da kullandığım değer 2.66D Deneme Yanılmayla buna ulaştık badtr abimle beraber)

• quote:

Orjinalden alıntı: dred

anakart gigabyte galiba oylesey biosa girdiğinde ctrl+F1 tuşlarına bas sonra overclock menusune git MIT ye orda timingler açılmış olacaktır. diğer sorunu tam anlamadım pm atabilirsin onunla da ilgili
    quote:

Orjinalden alıntı: iRoNMaSTeR

Ga-X38-DQ6 F6b Q6600 G0 (1.4Vcore) OCZ Reaper 8500 Hava Soğutma ile Günlük Değer olarak kullanıyorum.Dün Uzun uğraşlar sonunda ortaya çıkardık.

XX.XA FSB 266
    XX.XB FSB 333
    XX.XC FSB 200
    XX.XD FSB 400

İlgi için Teşekkürler
    Ben Sorunumu biraz daha açayım
    X38-DQ6 F6b kullanıyorum M.I.T menüsünü Gigabyte ana pencereye eklemiş ctrl+F1 e gerek yok sanırım

OC denemelerimiz Sırasında bir kaç değerle test ettikden sonra sistemi 380X9 3400ghz de stabil kullanmaya başladık denemelerimiz sırasında fark ettik ki System Memor Multiplier (SPD) oynamaları sonucunda sistem açıldı.
    Bu bölüm ekran görütüsünden de anlaşılacağı gibi 965 ve p35 bioslarında ki memory çarpanlarından farklı
    zira burada memoryle için sadece çarpan katsayılar değil harflerde mevcut
    Resimde Sağ bölümde Help items kısmında bunlarla ilgili bir açıklamada var fakat tam olarak kavrayamadık
    XX.XA -> 266MHZ
    XX.XB ->333 mhz
    XX.XC->200 Mhz
    XX.XD ->400 mhz

Ramlere hiç voltaj vermeden 2.66D seçerek sistemi 3400 MHZ de açtık memorylerde 506mhz(1012) oldu Bu bölümden katsayılardan bir seçim yapmayıp otomatik bıraktığımızda ram hızları 1400 gibi bir değer oluyor ki bu değerle elimdeki ocz Reapar 8500 1066mhz (5-5-5-15) ramlerin açılması mümkün olmayacaktır.

Benim Anlamak ve öğrenmek istediğim bu SPD menüsündenne tür değeri seçmem gerekiyor zira aynı değeri 390X9 la denediğimde sistem açıldı (memory Voltajları ile oynamadan) Timingler yine çok kötüydü ram hızları 1066lara gelmedği halde 5-7-7-23
    Bu basamaktan sonra ramlere voltaj vermek gerekecek tahminim .
    Burada SPD Çarpanları Harfleri ve Ram Zamanlarının Düzeltilmesiyle ilgili voltaj değerleri ile alakalı bilgi arıyorum.
    Memorylerin 340X9 da standar olarak 1066 mhz lerde çalışması bile şimdilik işimi görecektir.
    Bu konuda TEcrübe ve bilgi paylaşımınızı bekliyorum. Linkde olabilir yada nereye bakmam gerektiği ile alakalıda bilgi verseniz yetebilir.
    Armut Piş Ağzıma Düş Yapmam

Ek: X38-DQ6 Bios resimleri ve OC menüsü ile alakalı resimler :http://www.pro-clockers.com/review.php?id=274&page=5

Resim Ekleyemiyorum Foruma O sebeple imageshack.us dan ufak bir resim koyuyorum neyden bahsettiğimle alakalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iRoNMaSTeR -- 12 Kasım 2007; 9:21:10 >

• Selam, bende bu anakarttan kullanıyorum, daha önceki kartlarım hep asus'tu. Kesin birşey söyliyebilirim ki, oda bu anakartın daha önce kullandığım kartlardan daha iyi olması. fakat bu kartın bios menulerinde henüz acemiyim. mesela MCH V nedir?
    fsb'nin V oranını arttırmaya çalıştığımda 0.05 yada bunun gibi değerler herneyse şimdilik unuttum :p, bu değer nedir. FSB ye misal 1.35V vermek istiyorum 0.25 nerden çıkıyo :) ve göremediğim bi yerde NB ye V veremiyoruz. bunları kısa cevaplarla bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

İyi günler.
  • quote:

İŞTE BU ARADIGIM CVP . ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Çift çekirdek işlemci kullanıyorum. Dediğiniz ayarları açtım 1 ve 2 arasında ne gibi bi fark oluşur? yani tam anlayamadım bu işlerden pek anlamamda yani 1 yaparsam tek cekirdekte windows acılır daha az güç harcar daha iyimi olur. Yoksa 2 çekirdek birden kullanılır daha hızlımı açılır anlamadıgımı sölemiştim

• g0 q6600 ümü pek hızaşırtamıyorum
    200 mhz artış sağlayabildim
    400watt güç kutusu engel oluyor bana
    gerçi sistemin açılması bile mucize 8800 GTS ve quad ile
    birde işlemci çok ısınıyor normal hızında bile. hava soğutma ile
    nasıl yüksek hızlara çıkıyorsunuz bu ısınmanın sebebi psu olabilir mi
    işlemci biosta 1.3 gibi bir voltta çalışırken windows ta yük altında dahi en yüksek 1.248 voltta çalışıyor
    intelin voltaj ayarlamasından mı kaynaklanıyor yoksa benim psu dan mı kaynaklanıyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: srcn

quote:

İŞTE BU ARADIGIM CVP . ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Çift çekirdek işlemci kullanıyorum. Dediğiniz ayarları açtım 1 ve 2 arasında ne gibi bi fark oluşur? yani tam anlayamadım bu işlerden pek anlamamda yani 1 yaparsam tek cekirdekte windows acılır daha az güç harcar daha iyimi olur. Yoksa 2 çekirdek birden kullanılır daha hızlımı açılır anlamadıgımı sölemiştim

hızaşırtma yapmayacaksan bırak 4 çekirdekse 4 çekirdek açılsın boşa mı verdin o kadar parayı yemiceksen kabak çekirdeğine

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.