Şimdi Ara

QT ile yazılan program neden başka bilgisayarda çalışmaz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • QT'nin son sürümünü kurdum. Bir kaç textbox ve buton ekledin. Deneme amaçlı derledim. Programın ihtiyaç duyduğu kütüphaneleri programın klasörüne attım. Sorun şu ki; program, QT'nin yüklü olduğu bilgisayarda çalışıyor. QT'nin yüklü olmadığı bilgisayarda çalışmıyor. Bu sorunu nasıl çözebiliriz? Neden bu programı sadece QT'nin yüklü olduğu bilgisayarda çalışıp diğer sistemlerde çalışmıyor?

Ubuntu üzerine windows xp'yi sanal olarak kurdum. QT uygulamasını orda yazdım. Ama sadece QT'nin yüklü olduğu sistemde çalıştı. QT olmayan sistemlerde "Microsoft Visual C++ Runtime" gibi bir hata veriyor.

• Bu hata Qt ile alakalı değil. Programda herhangi bir standart c++ fonksiyonu varsa onu silip öyle dene. Ayrıca visual studio kullanıyorsan /MT parametresi ile derle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Bu hata Qt ile alakalı değil. Programda herhangi bir standart c++ fonksiyonu varsa onu silip öyle dene. Ayrıca visual studio kullanıyorsan /MT parametresi ile derle.

Teşekkür ederim :) Sadece bir kaç buton ekledin. başka hiçbirşey kullanmadım. Standart c++ fonksiyonunun olup olmadığını nerden anlayabiliriz? visual studio kullanmıyorum. sadece qt ile yazdım ve derledim.
  • dert36 D kullanıcısına yanıt
    sana diğer başlıkta anlatmıştım neden olduğunu ve ne yapman gerektiğini
  • debug olarak derleme ve gerekli kutuphaneleri uygulamanin yaninda bulundur. Static link onermem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.