Şimdi Ara

QS RANKING TIP SIRALAMALARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
3
Favori
5.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tıp fakültelerinin akademik itibar, akademisyenlerin aldıkları alıntı sayısı, H endeksi vs. verilere göre sıralandıkları listeyi paylaşıyorum:

Bu listeye göre ilk 10 tıp fakültemiz şu şekilde sıralanmış:

1- Hacettepe Üniversitesi (dünya sıralaması 251-300)

2- İstanbul Üniversitesi (dünya sıralaması 301-350) (Bu çapa + cerrahpaşanın birlikte değerlendirilmesi mi yoksa ayrı ayrı değerlendirilmesi mi bilgim yok)

3- Ankara-Dokuz Eylül-Ege Üniversiteleri (dünya sıralamaları 451-500)

6- Koç Üniversitesi (dünya sıralaması 501-550)

7- Marmara Üniversitesi (dünya sıralaması 551-600)

8- Akdeniz-Çukorova-Gazi Üniversiteleri (dünya sıralamaları 601-650)

QS RANKING TIP SIRALAMALARItop universities
    QS World University Rankings by Subject 2021: Medicine
    https://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2021/medicine

Lokasyonu Türkiye seçerseniz sadece Türkiye'deki tıp fakültelerini gösteriyor.

Sıralamanın neye göre yapıldığını merak edenlere link:

QS RANKING TIP SIRALAMALARItop universities
    QS World University Rankings by Subject: Methodology
    https://www.topuniversities.com/subject-rankings/methodology

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c1y2t3c4 -- 11 Ağustos 2021; 17:58:44 >

• Mesaj çok karışık olmuştu, düzenlendi.

• Faydalı konu.Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

• faydalı up

• hay ak Türkiye'yi avrupaya almamışlar

• laplasyen kullanıcısına yanıt

Coğrafi olarak çoğu otorite Türkiye'yi Avrupa'da kabul etmiyor zaten :( bu arada sitede bölge seçmeden direk ülke seçebiliyorsunuz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up

• Up

• Hocam çapa ve cerrahpaşa ayrı değerlendirilimiş cerrahpaşa gazi ile akdeniz in arasında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter_soldier -- 30 Temmuz 2021; 10:16:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Winter_soldier kullanıcısına yanıt

Ben goremedim hocam ya bende en son gaziyi gosteriyor ilerisi yok

• QS RANKING TIP SIRALAMALARI

Doğrudur, Çoğu diğer sıralama şirketinde Cerrahpaşa ilk 1000'e şuanda giremiyor. Yapılan yayın ve çoğu çalışma Çapa bünyesi altında yapıldığı için yayın çoğunluğu da orada kalıyor. Yeni Üniversite ve alt yapısı hala biraz zayıf Cerrahpaşa'nın bazı hocalar işi bıraktı bazıları Çapa'da kalmayı seçti ama sonuç olarak uluslararası itibar olarak reset yemiş gibi oldu Cerrahpaşa. Puan açısından hala Cerrahpaşa yüksek görülür o da bizdeki algı hala Cerrahpaşa'nın iyi olduğu yönünde ama yurtdışında Çapa daha önde şuanda. Cerrahpaşa'nın adı konusu bile tek başına bir tartışma Istanbul Universitesi Cerrahpaşa olarak geçiyor yabancı kaynaklar sanki bunu ucuz bir İstanbul Üniversitesi Spin-off çakması görüyor... e tabi şuanda bunları anlatacak hataları düzeltecek ne üniversite yönetimi var ne de bütçe ya da hükümet yatırımı. Bu okullarımızın hepsi rahat ilk 100'e girecekken tanıtım ve anlatım eksikliğinden kafadan eleniyor. QS Rankings her sene ülkemize heyet yolluyor Üniversite gezsin değerlendirsin diye 1 tane devlet üniversitesi çıkıp bu adamlara gel kardeşim gez işte seni konaklayalım eğitimizi ve olanaklarımızı gör demiyor.

Tesekkurler hocam bilgi icin. Bu siralama farkli galiba Marmaranin yeri de daha yuksek

• FunctionGi F kullanıcısına yanıt
    Sağ olun bilgiler için

• Ne demek hocam.Aynen itf nin tanıtım sayfasında görmüştüm genel olarak benzer olunca aynı zannettim

• Bu sıralamalarda Cerrahpaşa'ya haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Geçmişte yapılan akademik çalışmalar "İstanbul Üniversitesi" çatısı altında yapıldığı için böyle gözüküyor. İstanbul Üniversitesi bölünmeden önceki raporlara bakarsanız Cerrahpaşa ve Çapa arasındaki atıf sayısı farkını görürsünüz. İTF tanıtım sayfasında konmuş dediğiniz sıralama hemen bölündükten sonra yapılmış büyük ihtimalle. Aradan çok az vakit geçmesine rağmen Cerrahpaşa'nın sıralaması 160 sıra ilerlemiş. Aynı sitede şu an ilk 4 Hacettepe - Çapa - Ankara - Cerrahpaşa diye sıralanmış. Birkaç yıl içerisinde sıralamanın daha da düzeleceğini düşünüyorum.

Eski bir başlıktan (2018) CTF tanıtımı için yazılan metinden alıntı yapıyorum:

"Fakültemiz, akademik üretkenlik anlamına gelen bilimsel makale sayısında İstanbul’daki tıp fakülteleri arasında 1. Türkiye’deki tıp fakülteleri arasında 2.dir.

İstanbul’da bugüne kadar Klinik Tıp Alanında h-indeksi (Araştırmacının yapmış olduğu çalışmanın almış olduğu atıf sayısı. Bilimsel üretkenlik ve verimlilik için kullanılan evrensel bir ölçüttür) en yüksek olan 20 akademisyenin 11’inin görev yapmakta olduğu fakültedir.

Ayrıca yine İstanbul’da bilimsel yayınlarına en çok atıf almış olan ikinci fakülte olma özelliğine sahiptir. (Birinci fakülte ise Mühendislik Fakültesi’dir).

Ek olarak fakültemiz yapmış olduğu bilimsel çalışmalarla İstanbul’da en fazla ödül alan 3. fakülte olma özelliğine de sahiptir.

Bilimsel çalışmalar ve akademik üretkenlik konusunda lider tıp fakültesi olan Cerrahpaşa’nın Aves bilimsel veri sistemine ait resmi tablo ve verileri aşağıdadır.

Fakültelerin Aldığı Atıflar (Üniversite Kapsamında)

Fakültelerin Tüm Akademik Hayatı Boyunca Aldığı Atıf Sayıları

Fakültelerin Atıf Sayılarına Göre Sıralaması

Bilimsel Çalışmaların Aldığı Ödül Sayılarına Göre Fakültelerin Sıralaması

"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isotretinoin -- 30 Temmuz 2021; 14:30:33 >

• isotretinoin İ kullanıcısına yanıt

Olay dediginiz gibiyse dogrudur hocam. Zaten ben de cerrahpasa gibi kaliteli ekol bir okulun nasil bu siralamada olduguna şaşırdım.

Birde istanbul uniden ayrilmasindan sonra kaliteli hocaların capaya ya da ozel unilere gectigi soyleniyor, ne derece dogru?

• quote:

Orijinalden alıntı: Winter_soldier

şimdiye kadar gördüğüm en mantıklı sıralama çünkü

tıp derken medicine işin içine giriyor eczacılık mı dersin sağlık mı dersin tıp mı dersin her şey giriyor o alana

ben bunu kullanırımQS RANKING TIP SIRALAMALARI 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 30 Temmuz 2021; 16:26:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Winter_soldier

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.