Tıp fakültelerinin akademik itibar, akademisyenlerin aldıkları alıntı sayısı, H endeksi vs. verilere göre sıralandıkları listeyi paylaşıyorum: ![]() Bu listeye göre ilk 10 tıp fakültemiz şu şekilde sıralanmış: 1- Hacettepe Üniversitesi (dünya sıralaması 251-300) 2- İstanbul Üniversitesi (dünya sıralaması 301-350) (Bu çapa + cerrahpaşanın birlikte değerlendirilmesi mi yoksa ayrı ayrı değerlendirilmesi mi bilgim yok) 3- Ankara-Dokuz Eylül-Ege Üniversiteleri (dünya sıralamaları 451-500) 6- Koç Üniversitesi (dünya sıralaması 501-550) 7- Marmara Üniversitesi (dünya sıralaması 551-600) 8- Akdeniz-Çukorova-Gazi Üniversiteleri (dünya sıralamaları 601-650) QS World University Rankings by Subject 2021: Medicine https://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2021/medicineLokasyonu Türkiye seçerseniz sadece Türkiye'deki tıp fakültelerini gösteriyor. Sıralamanın neye göre yapıldığını merak edenlere link: QS World University Rankings by Subject: Methodology https://www.topuniversities.com/subject-rankings/methodology< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c1y2t3c4 -- 11 Ağustos 2021; 17:58:44 > |
QS RANKING TIP SIRALAMALARI

-
-
Mesaj çok karışık olmuştu, düzenlendi.
-
Faydalı konu.Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
up
-
faydalı up
-
hay ak Türkiye'yi avrupaya almamışlar
-
Coğrafi olarak çoğu otorite Türkiye'yi Avrupa'da kabul etmiyor zaten :( bu arada sitede bölge seçmeden direk ülke seçebiliyorsunuz
Up
Up
Hocam çapa ve cerrahpaşa ayrı değerlendirilimiş cerrahpaşa gazi ile akdeniz in arasında
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter_soldier -- 30 Temmuz 2021; 10:16:1 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben goremedim hocam ya bende en son gaziyi gosteriyor ilerisi yok
-
Doğrudur, Çoğu diğer sıralama şirketinde Cerrahpaşa ilk 1000'e şuanda giremiyor. Yapılan yayın ve çoğu çalışma Çapa bünyesi altında yapıldığı için yayın çoğunluğu da orada kalıyor. Yeni Üniversite ve alt yapısı hala biraz zayıf Cerrahpaşa'nın bazı hocalar işi bıraktı bazıları Çapa'da kalmayı seçti ama sonuç olarak uluslararası itibar olarak reset yemiş gibi oldu Cerrahpaşa. Puan açısından hala Cerrahpaşa yüksek görülür o da bizdeki algı hala Cerrahpaşa'nın iyi olduğu yönünde ama yurtdışında Çapa daha önde şuanda. Cerrahpaşa'nın adı konusu bile tek başına bir tartışma Istanbul Universitesi Cerrahpaşa olarak geçiyor yabancı kaynaklar sanki bunu ucuz bir İstanbul Üniversitesi Spin-off çakması görüyor... e tabi şuanda bunları anlatacak hataları düzeltecek ne üniversite yönetimi var ne de bütçe ya da hükümet yatırımı. Bu okullarımızın hepsi rahat ilk 100'e girecekken tanıtım ve anlatım eksikliğinden kafadan eleniyor. QS Rankings her sene ülkemize heyet yolluyor Üniversite gezsin değerlendirsin diye 1 tane devlet üniversitesi çıkıp bu adamlara gel kardeşim gez işte seni konaklayalım eğitimizi ve olanaklarımızı gör demiyor.
-
Tesekkurler hocam bilgi icin. Bu siralama farkli galiba Marmaranin yeri de daha yuksek
Sağ olun bilgiler için
Ne demek hocam.Aynen itf nin tanıtım sayfasında görmüştüm genel olarak benzer olunca aynı zannettim
Bu sıralamalarda Cerrahpaşa'ya haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Geçmişte yapılan akademik çalışmalar "İstanbul Üniversitesi" çatısı altında yapıldığı için böyle gözüküyor. İstanbul Üniversitesi bölünmeden önceki raporlara bakarsanız Cerrahpaşa ve Çapa arasındaki atıf sayısı farkını görürsünüz. İTF tanıtım sayfasında konmuş dediğiniz sıralama hemen bölündükten sonra yapılmış büyük ihtimalle. Aradan çok az vakit geçmesine rağmen Cerrahpaşa'nın sıralaması 160 sıra ilerlemiş. Aynı sitede şu an ilk 4 Hacettepe - Çapa - Ankara - Cerrahpaşa diye sıralanmış. Birkaç yıl içerisinde sıralamanın daha da düzeleceğini düşünüyorum.
Eski bir başlıktan (2018) CTF tanıtımı için yazılan metinden alıntı yapıyorum:
"Fakültemiz, akademik üretkenlik anlamına gelen bilimsel makale sayısında İstanbul’daki tıp fakülteleri arasında 1. Türkiye’deki tıp fakülteleri arasında 2.dir.
İstanbul’da bugüne kadar Klinik Tıp Alanında h-indeksi (Araştırmacının yapmış olduğu çalışmanın almış olduğu atıf sayısı. Bilimsel üretkenlik ve verimlilik için kullanılan evrensel bir ölçüttür) en yüksek olan 20 akademisyenin 11’inin görev yapmakta olduğu fakültedir.
Ayrıca yine İstanbul’da bilimsel yayınlarına en çok atıf almış olan ikinci fakülte olma özelliğine sahiptir. (Birinci fakülte ise Mühendislik Fakültesi’dir).
Ek olarak fakültemiz yapmış olduğu bilimsel çalışmalarla İstanbul’da en fazla ödül alan 3. fakülte olma özelliğine de sahiptir.
Bilimsel çalışmalar ve akademik üretkenlik konusunda lider tıp fakültesi olan Cerrahpaşa’nın Aves bilimsel veri sistemine ait resmi tablo ve verileri aşağıdadır.
Fakültelerin Aldığı Atıflar (Üniversite Kapsamında)
Fakültelerin Tüm Akademik Hayatı Boyunca Aldığı Atıf Sayıları
Fakültelerin Atıf Sayılarına Göre Sıralaması
Bilimsel Çalışmaların Aldığı Ödül Sayılarına Göre Fakültelerin Sıralaması
"
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isotretinoin -- 30 Temmuz 2021; 14:30:33 >
-
Olay dediginiz gibiyse dogrudur hocam. Zaten ben de cerrahpasa gibi kaliteli ekol bir okulun nasil bu siralamada olduguna şaşırdım.
Birde istanbul uniden ayrilmasindan sonra kaliteli hocaların capaya ya da ozel unilere gectigi soyleniyor, ne derece dogru?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 30 Temmuz 2021; 16:26:17 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Winter_soldiergüncel listesini buradan ulaşabilrisiniz
https://www.usnews.com/education/best-global-universities/turkey/clinical-medicine
Benzer içerikler
- vitreolizis tedavisi olanlar yorumları
- ales türkçe çıkmış sorular pdf
- tyt 60 net nasıl yapılır
- 1 ayda tyt biter mi
- sml hoca 40 soru ayt pdf
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X