Şimdi Ara

QS Dünya Çapında Üniversite Sıralaması (2019)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2019 sonuçlarını açıklamışlar, Türkiye'deki bütün üniversiteler düşüşte neden böyle oluyor üzülüyorum bu duruma.
    Celal Şengör bir videosunda Türkiye'de üniversite yok diyordu adam haklı sanırım. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda merak ediyorum?https://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2019



  • Haklı 140k daki kişiyle 10k daki kişi aynı universitede olabiliyor bu devlet politikası ile ilgilidir orası ayrı bir konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşüşlerin önemli sebeplerinden biri, kadrolara eğitimsiz, torpil ile bir yerlere gelmiş akademisyenlerin alınması ile doğrudan alakalı. Öğrencinin üniversiteye yerleştiği sistem, öğrenciye verilen değer, eğitim şekli, öğrencinin mezun olduktan sonra yaptıkları, üniversite bünyesinde bulunan akademisyenlerin; bilim, ekonomi, siyaset, sosyoloji, psikoloji, mühendislik, tıp gibi alanlara verdiği katkıları (makaleler) gibi birçok etmen bu sıralamaları etkiler.

    Bizim çok iyi dediğimiz Koç, Boğaziçi, Bilkent gibi okullarda dışarıdan akademisyenler mevcut. Girin bakın akademisyenlerine. Amerika'dan, İngiltere'den akademisyenler mevcut hep. Kendi yetiştirdiğimiz akademisyen sayısı çok az. Kaldı ki bu kişiler bile doktorasını, yüksek lisansını Amerika'da, Avrupa'da yapmış oluyorlar.

    Haliyle marka oluşturamıyoruz. Öğrencinin ve akademisyenin rahatça bilim üretip öğrendiği yerler değil Türkiye'deki üniversiteler. Tamamen ticarethane olarak bakılan, mezun olunduktan sonra "ne kadar maaş alırım?" kaygısıyla okunulan yerler. En iyi yerlerdeki öğrenciler bile bu kaygı ile yaşıyor. Forumda görebilirsiniz, gerçekten doktor olmayı, insanlara yardım etmeyi isteyerek tıp tercih eden kaç kişi var? Neredeyse yok.

    Türkiye'nin ekonomisi, siyaseti ile de doğrudan bağlantılı bu durum maalesef. Yeterli istihdam, refah seviyesi yüksek bir yer olsa Türkiye, insanlar ne kadar maaş alırım diye değil, şu alanda şu teoriyi nasıl geliştirebilirim diyerek okurdu üniversiteleri. Dolayısıyla bu durum üniversiteleri olumlu etkilerdi eğitim öğretim açısından.




  • cplusgazoz C kullanıcısına yanıt
    Çok önemli yerlere parmak bastınız.
    Dün forumda vardı bir kişi, fizik okumak istiyorum ama ailem istemiyor diyordu. Şuanki ekonomik durumda ve bilime verilen değere bakınca ailesine de kızamıyorum.
    Ekonomik durum pek iyi olmadığı için insanlar temel bilimlerden uzak duruyor, bilime uzak olan toplum da ekonomik olarak yükselişe geçemiyor. Katma değeri olmayan ürünlerin de ekonomiye katkısı belli. Garip bir sarmalın içerisindeyiz. Sonumuz hayırlı olsun.
    Ayrıca temel bilimlerden mezun olanlarında başarılılarını batı kapıyor zaten. Zihniyet değişmeden bu durumun değişeceğini sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aquess -- 26 Temmuz 2018; 20:14:13 >
  • Yeni nesil çok zeki kanka ondandir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni nesil çok zeki kanka ondandir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her üniversiteyi bitiren parlak adam ülkeden kaçmak istiyor tabii nolacaktı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.