Şimdi Ara

### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ### (830. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: kullanicininDigerAdi , fischerturk
2 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
16.592
Cevap
336
Favori
1.897.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 826827828829830
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ben 10b km'yi geçtim, frenlerde hiç ses yok. Ayağımı frenden daha seri kaldırıyorum, araba da atlamıyor zaten. Rodajda gerekmedikçe ani fren, ani hızlanma, sürekli düşük devirde veya sürekli yüksek devirde gitmenin sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Eco mode ile nasıl bir alaka kuruluyor anlamadım. Eco mode da sürekli düşük devirde gitmek istiyor belki onun içindir. Ama yokuş veya uzun yol yapıyorsanız illa arada devirleniyor zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eco modun tasarrufa zerre kadar etkisi yok, bunu hem teknik servisle goruserek hem de defalarca 100 km uzerinden test eden biri olarak söylüyorum. Arti arabayi boğdugu icin sürüş acisindan tehlike yaratıyor. Eco mod kullanmayin arkadaşlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Hocam corolla aracımda da aynısı vardı. Aracı sıfır alınca noluyoruz demiştim. Qashqaide de aynı ses var. Bir ara azalıyor yıkayınca özellikle balataları temizleyince yine oluyor. Zaten bi süre sonra alışıyorsun. Corollayı 27binde sattım her yıkamadan sonra oluyordu muhtemelen bunda da olacak. Hatta corolladan yolda belli bir süre gidince ıslık sesi gibi ses geliyordu ona bile normal dediler biraz sıkıştırınca balataları değiştirmişlerdi yine başlangıçtaki ses gitmemişti.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Merhaba dediğiniz olayı bende araştırdım. Chatgpt'de şöyle bişey dedi ;

Yetkili servise “yazılım sürümü kontrolü” talep et.

Şöyle söyleyebilirsin:

“Araçta 360 kamera donanımı mevcut ama fonksiyonları eksik. Yazılım sürümüm 283C37LF4D.
    Güncel 283C39LF5A veya üst sürüm varsa, AVM (Around View Monitor) fonksiyonlarının aktif edilmesi için güncelleme yapılabilir mi?”

Servis, Nissan Consult III+ cihazıyla yazılım güncellemesini yapabiliyor.

Bu işlem garantiyi etkilemez.

Bunun için yarın servisten randevu alıp gitmeyi düşünüyorum.

Siz servise gitmeden yapılabilecek bir çözüm bulabildiniz mi ?

Yok herhangi bir şekilde araştırma yapmadım. Servise gidince sormayı düşünüyorum. Yazılım güncellemesiyle multimedia nın tasarımı da değişiyor sanırım ama korktuğum bir konu yeni versiyonlarda navigasyon yok. Bu modül eksikliğinden mi yoksa yazılımsal olarak mı kapattılar, güncelleme sonrası bizimkiler de gider mi sorup öğrenmek gerekir.

Burada bence kullanıcıya göre değişen bir durum söz konusu. Eco modun işe yaramadığını söyleyen olabilir evet, ancak ben sakin kullanan ani hızlanmaları minimum düzeyde tutan bir sürücüyüm. Ayrıca eco moda alınca ekstra çıkan pedal ayarına göre aracı kullandığında bir miktar tasarruf söz konusu, ancak pedalı buna göre ayarlamazsan evet değişen hiçbirşey yok. Aracı sakin sürmenin avantajı zaten ağır kalksın aniden hızlanmasın kafasında olduğum için bana faydalı. Ancak dik bir yokuşta aracı normal moda alıp yokuş bitince tekrar ecoya çekiyorum ben. Şuana kadar bir sorun görmedim. Ecoyu da sanırım 1000-1500km arası aktif kullanmaya başladım. Şuan genel 8.0 Litre ortalamam mevcut. Şehirlerarası ise 6.0 civarlarında oluyor.

Aslında eco mod az yakar diye bir algı var kullanıcılarda. Araç devrini alana kadar diğer modlara göre (sport modu hariç) daha fazla yakıyor da diyebilirim. Araç devrini aldıktan sonra sakin kullanımda gayet faydalı. Servisin bana tavsiyesi de bu yöndeydi.

Bilgi ekranında anlık yakıt tüketimine vs bakıp bunun kararı da verilebilir. Gaza bastığınızda ne kadar yaktığını da gösteriyor zaten.

• Eco modun etkili olabilmesi için vw de olduğu gibi silindir kapatmasi ya da gaz kelebeginde degisim yapabilmesi lazim ama bu motorda ikisi de yok. Eco modun 0,0000001 bile etkisi YOK tuketime... Dahasi arac ne kadar yavas hizlanirsa o kadar cok sure geçtiği için daha cok yakar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aracim 3 gundur park halindeydi. Bugun gittigimde cam citalarinda pas benzeri lekeler gordum. Suyla silmeye calistim, baya bir ovdum kesinlikle cikmiyor. Sari turuncu pas lekesi gibi, daha 15 gunluk sifir arac. Bu lekeler nasil olabilir, ne yapmak gerekiyor?

### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ###

• Eğer sadece çıtalarda yoksa aracın yukarı bakan bölümlerinde varsa Demirtozu veya rüzgar ile gelen boya olabilir. Yakınlarda sanayi veya tersane gibi bir yer var ise bundandır. Fazla boyaya işlemeden demirtozu temizliği yaptır. Yoksa boyaya işler.

Etrafimizda sanayi fabrika tersana tarzi yerler yok. Cok temiz ve sakin bir semtte park halinde. Boyada bir leke yok, sadece cam citalarinda var. Pas gibi ama tirnaga falan gelmiyo, leke tarzi cikmiyo. Servise goturucem sanirim, daha yeni arac. Sanirim orada hallederler diye dusunuyorum.

pas ise wd-40 ile temizlemeyi deneyin.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.