Şimdi Ara

### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ### (817. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.372
Cevap
316
Favori
1.865.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 815816817818819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, Ankara'daki yetkili servisler ile ilgili tecrübesi olan hiç yok mudur acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, yeni qashqai 2025 designpack aracıma bagaj havuzu ve ön cama takmalık şemsiye güneşlik almak istiyorum. Tavsiyesi olan var mıdır?

Teşekkürler

• Arkadaşlar merhaba, araştırıp cevap bulamadığım bir soruyu sormak istiyorum. Eğer bilgisi veya tecrübesi olup paylaşabilen olur ise çok sevinirim şimdiden tşkler.

2024 model, N-Connecta paket Qashqai sahibiyim. Hız sabitlemeyi bulamadım. Daha doğrusu yanşızca hız sabitlemeyi yapamıyorum. Hız sabitlemeyi aktif ettiğimde şeridi ortalayıp şerit takibi de yapıyor. Ancak ben sadece hızı sabitleyip, direksiyonu kendim kontrol etmek istiyorum.

Bunun bir yönetimi var mıdır?

• passyok kullanıcısına yanıt

Merhaba, benim aracımda şöyle: hız sabitleme tuşuna basılı tutunca, bip sesi geliyor ve de normal hız sabitleme çalışıyor.

• 15 gundur 2021 qq aldim kullaniyorum memnunum ama bugun sinir eden bi durum basladi. Araca binip starta basinca fm radyo otomatik calmaya basliyor ayarlari kurcaladim ama secenek bulamadim bunu kapatmanin yolu yok mu radyo istemiyorum hic bi sekilde ama kendisi şak diye acilmaya basladi ayar filanda yapmamistim halbuki.

• bingojungle B kullanıcısına yanıt

Merhaba, cvp için tşkler öncelikle. Müsait olduğunuzda sadece hız sabitleme için hangi tuşu kullandığınızı görsel olarak atma şansınız olur mu acaba?

Hız sabitlemeyi açtıktan sonra direksiyonun sol tarafında far yükseklik ayarı yapılan yerin sağında direksiyon resimli tuş var. Ona basın artık tekrar aktif edene kadar kapalı kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srts71 -- 16 Ağustos 2025; 13:2:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Hiz sabitleme tuşu, direksiyon üzerindeki mavi tuştur. Ardından Set -(eksi) tuşuna basarsanız o anki hızınız sabitlenmiş olur. Set +(artı) tuşuna bastıkça 1 1 artar. Basılı tutarsanız 10 ar 10 ar artar.

• srts71 S kullanıcısına yanıt

Buraya kadar her şey yaptığım gibi ancak, araç o tuşa basınca ekranda şerit tanıma çıkıyor, şeritleri tanıyınca görsel maviye dönüyor, hızı sabitliyor ancak ara. şeridi ortalayıp direksiyon kontrolünü ele alıyor.

anladım, cvp için tşkler deneyeceğim.

Sadece hız sabitleme için mavi tuşa (ProPilot) uzun basın.

• 2014 1.6 dci araçta motor arıza ışığı yaktı, çekiş düşüklüğü oldu aracı kenara çekmek zorunda kaldım. Neden kaynaklıdır, daha önce başına gelen var mı?

Hata kodları şu şekilde çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crespo61 -- 16 Ağustos 2025; 21:27:45 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • crespo61 kullanıcısına yanıt
    Dizellerde partiküller çabuk dolar. Temizliği yapılması gerekiyor. Teknik konularda pek bilgim yok. Ustasına götürün.

• Selamunaleykum arkadaşlar 2025 qashqai lerde direksiyon vites kulakciklarin işleyişi nasıldır? Yani vites küçülttüğümde sonra tekrar otomatiğe mı geçiyor. Manuelde devam mı ediyor. Eski aracımda manuel otomatik geçişleri vites topuzundan yapıyordum. Bunda nasıl oluyor?

Bir süre sonra otomatiğe dönüyor.

Merhaba, aracimiz cvt sanzuman olduğu için aslinda o kulakciklarin gerçekte bir etkisi yok 😁 Sadece spor modda arac tam performans veriyor ve o hissi yasatmak icin f1 kulakciklar konulmuş. Dışarıdan çok güzel gözükse de bizim aracta aksesuardam başka birsey degil. Hatta ben sirf kulakciklar yüzünden dönüş dışında hep tek el kullanıyorum çünkü elime takılıyor.

• silveraction kullanıcısına yanıt

Uzun yokuşları motor freni desteği ile inmek için de kullanmak mümkün, kitapçıkta da bunu belirtmiş. Böylece frenin yükü azalıp frenleme güvenilirliği artıyor. Onun dışında belirttiğiniz gibi bence de pek bir esprisi yok. Zaten motor turbolu olduğundan max torku 2000 devir civarında veriyor, eski atmosferik motorlarda kulakçık daha anlamlı idi, motoru 4-5 bin devir bandına çekmek için.

• quote:

Orijinalden alıntı: crespo61

2014 1.6 dci araçta motor arıza ışığı yaktı, çekiş düşüklüğü oldu aracı kenara çekmek zorunda kaldım. Neden kaynaklıdır, daha önce başına gelen var mı?

Hata kodları şu şekilde çıktı

Ustaya götürdük ve durum bu neyse buna da şükür diyelim

### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ###

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• bingojungle B kullanıcısına yanıt

Normal modda otomatiğe dönüyor, fakat sport modda dönmüyor, manuel olarak devam ediyor. Yolunu bilen var mı?

Vites küçültme kulakçığını çok sık kullanıyorum. Araç çok hızlı vites yükseltiyor. 40-50 lerde bile 6-7'lerde gidiyor. Kavşaklara, ışıklara yaklaşırken kulakçıkla 3-4'e düşürüyorum.

Bir sorum da şu, köy yollarında veya bozuk yollarda off-road modla gitmenin bir faydası var mı?

• loc L kullanıcısına yanıt

Tşk ederim, dediğiniz yaptım. Yanlızca Hız sabitlemeyi çözmüş oldum.

• 
Sayfa: önceki 815816817818819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.