Şimdi Ara

### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ### (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.081
Cevap
292
Favori
1.838.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracın standart renkte ise (siyah, beyaz gibi) piyasada "fırçalı rötuş boyası" diye satılan ürünler var yaklaşık 10 TL civarına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EstrEmO

quote:

Orijinalden alıntı: EstrEmO

Benide eklerseniz sevinirim.

Bir sorum olucak branda bulamadım acaba bir bilginiz varmı nereden bulabilirim?

DISORTU-YITEJ Bu numara ile servislere sorunuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manager79 -- 1 Şubat 2010; 16:53:53 >
  • az önce servisten geldim. Maslak Sportur'da 15 bin bakımını yaptırdım. Aracı öğlen bıraktım, 16:30'da teslim aldım. Ancak bakım esnasında aracın yanında duramadım doğal olarak. Ancak ilgilerinden memnundum, gerek karşılama gerek araç tesliminde.

250 TL bakım bedeli, 20 TL de bu sabah arka tekere vida saplanmıştı onun tamiri için toplamda 270 TL'ye çıktı.

Bu arada direksiyon kutusu kapak civatasını da takmışlar, onu da hallettirmiş olduk. Elbette garanti kapsamında ve bedelsizdi bu.

Bir de çalınan navigasyon cihazım, yanındaki montaj kulakçıkları ile beraber çalınmıştı. Kredi kartı ebatlarında iki tane metal parça. Türkiye'de yokmuş, ürün kodu da yokmuş hatta. Fiyat sordum 90 TL dediler, dibim düştü! İki tane metal parça, dökme demir yani, mekanik bir şey de değil. Çıkma bulmaya çalışıcam ama zor görünüyor. Bakalım napacaz. 20 TL'ye tornada yaptırırım da ölçülerini filan bilmem gerekiyo işte :)

• Herkese merhaba,

nissan servisleri kafamı karıstırmaya devam ediyor. aracım 2.0 dci.

40000km bakımını yeni yaptırdım. yol bilgisayarında bakım sonrası 10000km'den geriye sayması gereken bir sayaç var. bu bakım sonrası servis sayacı 5000km'e ayarlamıs. bunu sebebini sorduğumda yetkili artık nissanların 5000km'de bir yağ değiştirmesini onerdiklerini, ist. şartlarından dolayı aracların cok yıprandığını vs. belirtti.

sonradan bakım ft'nı daha önceki bakım ft'larıyla karsılastırdığımda farklı yağ kullandıklarını gördüm. bu sefer ZBMOIL-10W40 kodlu yarı sentetik yağ kullanmışlar, 30.000 km bakımında ise bir başka servis "ZDMOIL-05w30 dizel motor yağı DPFli araclar için" motor yağını kullanmış.

sizce de bu durum garip değil mi? bu işin standartı olması gerekmez mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockerdem

az önce servisten geldim. Maslak Sportur'da 15 bin bakımını yaptırdım. Aracı öğlen bıraktım, 16:30'da teslim aldım. Ancak bakım esnasında aracın yanında duramadım doğal olarak. Ancak ilgilerinden memnundum, gerek karşılama gerek araç tesliminde.

@ rockerdem,

mesjınızı sonra gordum, 15.000 km de bakım yaptırmayı siz ozellikle mi tercih ettiniz yok servis mi yonlendirdi. zira bakım kitapçığına gore 10.000km'de bir bakım periodları..
    bu arada geçmiş olsun hırsızlık konusunda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkhan -- 1 Şubat 2010; 21:32:56 >
  • aracim benzinli. bu nedenle 15binde bir bakimi. gecmis olsun dilegin icin tesekkurler kardes. allah kimseye gostermesin.
  • Bende bugün 2010 dizel tekna cam tavan aldım. Beni de listeye eklerseniz sevinirim. Selamlar
  • herkese merhaba. birşey sormak istiyorum.bende de 1.5dci exe qq var,2200km de. soğuk motorda 1. vitesten 2. vitese geçişte titreme oluyor. sizlerde de oluyor mu? sanırım normal ama emin değilim. micra 1.5dci var onda da aynı şey oluyor. bu kullanımdan mı yoksa bu motorun hastalığımı?

bir de soğuk motorda ilk çalıştırmada ilk 20-30 saniye motordan çok rahatsız etmese de sanki gevşek kayış sesi geliyor.sonra düzeliyor. sizce ne olabilir?

aynı olaylar havanın sıcak,yaklaşık 15 derece civarı olduğu zamanlar o kadar hisedilmiyor.

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: murti975123

herkese merhaba. birşey sormak istiyorum.bende de 1.5dci exe qq var,2200km de. soğuk motorda 1. vitesten 2. vitese geçişte titreme oluyor. sizlerde de oluyor mu? sanırım normal ama emin değilim. micra 1.5dci var onda da aynı şey oluyor. bu kullanımdan mı yoksa bu motorun hastalığımı?

bir de soğuk motorda ilk çalıştırmada ilk 20-30 saniye motordan çok rahatsız etmese de sanki gevşek kayış sesi geliyor.sonra düzeliyor. sizce ne olabilir?

aynı olaylar havanın sıcak,yaklaşık 15 derece civarı olduğu zamanlar o kadar hisedilmiyor.

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

kaçıncı devirde 2. vitese attığına ve ayağını debriyajdan çekme miktarı ve hızına bağlı olarak değişir. benimki benzinli qq exe ve 2.5 devirde 2 ye takınca ve debriyajdan ayağımı 3 sn'de çekince çok titriyo. ama 5-6 sn de yavaş yavaş debriyajı bırakınca titreme sorunu olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: dkhan

Herkese merhaba,

40000km bakımını yeni yaptırdım. yol bilgisayarında bakım sonrası 10000km'den geriye sayması gereken bir sayaç var. bu bakım sonrası servis sayacı 5000km'e ayarlamıs. bunu sebebini sorduğumda yetkili artık nissanların 5000km'de bir yağ değiştirmesini onerdiklerini, ist. şartlarından dolayı aracların cok yıprandığını vs. belirtti.

sonradan bakım ft'nı daha önceki bakım ft'larıyla karsılastırdığımda farklı yağ kullandıklarını gördüm. bu sefer ZBMOIL-10W40 kodlu yarı sentetik yağ kullanmışlar, 30.000 km bakımında ise bir başka servis "ZDMOIL-05w30 dizel motor yağı DPFli araclar için" motor yağını kullanmış.

Merhaba

Servis adını PM olarak gönderirmisiniz lütfen.

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: manager79

quote:

Merhaba

Servis adını PM olarak gönderirmisiniz lütfen.

Saygılar

merhaba,
    gönderdim bilginize.
    forumda acemiyim mesaj sayısından anlaşılacağı üzere, bir de burdan haber vereyim dedim.

Açıkçası bu arabayı alırken forum benim için çok bilgilendirici olmuştu, neticede ne olursa olsun memlekette araç fiyatları göreceli olarak yüksek. böyle bir yatırım yaparken her türlü bilgi çok faydalı oluyor.

Farklı yağ kullanımı konusunda ise; bu akşam ne var ne yok araştırcağım (bu konuda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim), yarın servise tekrar uğramayı düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkhan -- 2 Şubat 2010; 18:55:48 >

• Arkadaşlar, yeni kasa astra düşünürken qashqai aklımı çeldi, fakat ön farlar vs içime sinmiyordu derken yeni kasayı da görünce tamam dedim:) eski kasada arka tamponlardaki siyah kısımlar fazla geniş kullanılmış estetik olarak biraz kötü duruyor yeni kasanın arka tamponları da aynı şekilde mi bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ubeceren

Arkadaşlar, yeni kasa astra düşünürken qashqai aklımı çeldi, fakat ön farlar vs içime sinmiyordu derken yeni kasayı da görünce tamam dedim:) eski kasada arka tamponlardaki siyah kısımlar fazla geniş kullanılmış estetik olarak biraz kötü duruyor yeni kasanın arka tamponları da aynı şekilde mi bilgisi olan var mı?

Yeni ve eski QQ'ın arkadan görünüşleri... bakış açıları farklı olduğu için fotoğraflar sizi yanıltmasın...

Arkada farlar ve spoyler dışında pek bir değişiklik yok.

### ► QASHQAİ KULÜBÜ ◄ ###

• quote:

Herkese merhaba,

Merhaba,

Aracınızın bakım periyodu 10.000km ve katlarıdır.

Distribütör firma aracınız için, Diesel partikül filitresi olmadığı halde ZDMOIL-05W30 yağ önerir. Dediğiniz gibi garip bir uygulama..

40.000km bakımında kullanılan yağ kodu, "Benzinli" araçlar içindir. Umarım sadece kodu yanlış girmişlerdir.

• benzinli aracımı ptesi günü 15 bin bakımına götürdüm. eklenen yağı aynen fatura üzerindeki gibi yazıyorum:

ZBMOIL-10W40 YARI SENTETİK MOTOR YAĞI - 4,55 Lt - 19,00 TL / Lt - Toplam 86,45 TL + KDV
  • Sn manager79, rockerdem verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

dediğiniz gibi kullanıcı el kitabında da dizel motor yağı olarak 5W-30 tavsiye edilmekte. Eğer 5W-30 yoksa, dış ortam sıcaklığı aralıklarına göre uygun olan viskoziteyi tablodan seçin diyor ve ilgili taloda da bu olmak üzere çeşitli motor yağları mevcut. (ref:teknik bilgi 9-5)

servise aynen bu şekilde anlattıktan sonra şu şekilde bir açıklama getirdirler. nissan genel merkezden gelen son talimalar gereği dizel QQ'larda 10w-40 yağ kullanmaya başladıklarını 5w-30 motor yağının ise sadece dize X-trail'da kullandıklarını belirttiler.

bende qq 2.0 dci'ler'le x-trail 2.0 dci'ler aynı motoru paylaştıklarını, dolaysıyla aynı yağı kullanmaları gerekmez mi dedim (sizin mesj gormemiştim).
    sevis'te motorların aynı olduğunu yalnız x-trail'da ek olarak "DPF" sisteminin mevcut olduğunu, QQ 2.0 da "DPF" olmadığını, dolaysıyla farklı yağ kullanmaya başladıklarını soylediler, ama ısrar edersem diğer yağı da koyabileceklerini belirttiler.

Sonuç olarak sizin de belirttiğiniz gibi Diesel partikül filitresi olmadığı halde ZDMOIL-05W30 kullanmaları gerekir diye düşünüyorum.
    10w-40 motor yağı konusunda ise umarım dedikleri gibi dizel 10w-40 dır. veya en azından kod yanlış yazılmışıtr...:)
    Dizel QQ sahiplerinin dikkatine...

• 12.09.2009 tarihinde 5500 km de servise gidip yağ ve filtreyi değiştirmek istediğimde biz 5.000 de zaten ekspres bakım için bekliyoruz demişlerdi ve sadece yağ değişimini tavsiye ettiklerini söylediler bende yine de filtreyi de değiştirmiştim, 5w-30 dedim bende yok dediler 10w-40 yağın genel merkez tarafından önerildiğini ve 5.000 de değişimin tavsiye ettiklerini söylediler.
    2 yağın karşılaştırılması

bu arada aracımdan değişik bir ses gelmeye başladı bilmiyorum karşılaşan oldumu, araçın torpido gözü tarafı gibi bir yerlerden sanki pompa sesi geliyor( pof pof pof diye ) gibi bazen yapıyor servise gittim yapmadı birşey yok dediler. ama arada yine yapıyor viteste boşta birşey de fark etmiyor.

yağ konusunda bir bilgi de ;
    http://resim.donanimhaber.com/m_6792166/mpage_22/f_/key_dizel%2Cyag//tm.htm#37481845

• Bu yıl sonunda satışa sunulacak yeni Kia Sportage, çamurluklar, arka tampon, bana çok tanıdık geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MVDR -- 4 Şubat 2010; 0:27:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tarcinbey

12.09.2009 tarihinde 5500 km de servise gidip yağ ve filtreyi değiştirmek istediğimde biz 5.000 de zaten ekspres bakım için bekliyoruz demişlerdi ve sadece yağ değişimini tavsiye ettiklerini söylediler bende yine de filtreyi de değiştirmiştim, 5w-30 dedim bende yok dediler 10w-40 yağın genel merkez tarafından önerildiğini ve 5.000 de değişimin tavsiye ettiklerini söylediler.
    2 yağın karşılaştırılması

bu arada aracımdan değişik bir ses gelmeye başladı bilmiyorum karşılaşan oldumu, araçın torpido gözü tarafı gibi bir yerlerden sanki pompa sesi geliyor( pof pof pof diye ) gibi bazen yapıyor servise gittim yapmadı birşey yok dediler. ama arada yine yapıyor viteste boşta birşey de fark etmiyor.

yağ konusunda bir bilgi de ;
    http://resim.donanimhaber.com/m_6792166/mpage_22/f_/key_dizel%2Cyag//tm.htm#37481845

teşekkrüler, ilgili topic derinmiş gerçekten..
    en azından anlaşılıyor ki, İst'da aracların 5000km'de bir yağ değiştirmesini salık veriyorlar.

• quote:

teşekkrüler, ilgili topic derinmiş gerçekten..
    en azından anlaşılıyor ki, İst'da aracların 5000km'de bir yağ değiştirmesini salık veriyorlar.

Bunun adı önerimi yoksa, bize daha çok gelin, bizde daha çok kazanalım mı ?

Bence müşteri hizmetlerine bir mail atınız. Size nasıl bir açıklama yapacaklar, hep beraber görelim.

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.