Şimdi Ara

Q9550 Deffaultken testi geçemiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkdaşlar işlemcimi 4 ghzda kullanmak için soğutucu bakıyordum fakat stok fanda kaç dereceye çıktığını görmek istedim.

İşlemcide overclock yok herşey deffault halde.

Prime 95i çalıştırdıktan 10 dk sonra çekirdeklerin birisi çalışmayı durdurdu.

Yardımcı olursanız sevinirim. Sıcaklıklar boşta 50 derecede yükte 70 e dayanıyor stok fan ve oc yok.

Saygılar

• Farklı programlarda da dene mesela; OCTT (CPU max Sıcaklığını 150 filan yap.)

Remlerde de sorun olabilir, buna dikakt etmelisin.
  • o işlemci 70 dereceyi gördümü kilitlenir yada çekirdeklerden birini etkisiz hale getirir bu sonuç doğal bu işlemciyi oc ettiğinde ısılar max 65 derece olsun geçerse sorun çıkarabilir
    sen kaliteli bir soğutma ile bu işlemciyi 4 ghz üstüne rahat çıkarabilirsin
  • masaüstü sıcaklık değerin fazla hocam. 40 dereceyı geçmemeli sıcaklık değerin
  • @Mert AYAN

Hocam aradım ama OCTT yi bulamadım ilk defa duydum ondan sanırım yada aramayı beceremedim

Ramleri 1066 ya çıkartmak için voltaj vermiştim bi kaç hafta sorunsuz çalışmıştı fakat olmadık zamanlarda mavi ekran verince deffaulta aldım voltajı. Sonrasında memtest ile test ettiğimde ramler bayabi hata verdi ama sonrasında slotları değiştiridince tekrar test ettiğimde hata vermedi
    Ama işlemci boştayken bile sıcaklığı yüksek.

@heatblast
    Umarım dediğiniz gibidir 70 dereceyi geçince çekirdeklerin birisi duruyordur.
    Yeterki sorunun kaynağı bellli olsun.

@iktyas
    Evet banada yüksek geldi hatta overclock yapmadan bile yükte bu kadar yükseleceğini tahmin etmiyordum. Belkide termal macundan kaynaklanıyor olabilir.

Soğutucu önerilerinize ve diğer onerilerinize açığım arkadaşlar.
    4ghz seviyesinde üzmeyecek bi soğutucu.

Çok Teşekkür Ederim.

• Absolute psu ile sorun olabilir forumda kamaka nickli arkadaş aynı psu le q6600 de stabiliteyi yakalayamamış psu değişiminde gitmişti ...prime testi sırasında çekirdek voltajını gözlemleyin ve düşüş oranına bakın anakarttan veya psu dan problem çıkıyodur yoksa stdrt değerlerde o kadar sürede hata vermemesi lazım....thearmalright ürünleri bulabileceğin en kaliteli soğutuculardır ama tabiki 3 5 derece kadar daha performanslı ürünlerde var sunbeam core ...vb..
  • Merhaba,

@Mert AYAN
    OCCT yi bulabildim OCTT diye aradığımdan bulamıyomuşum

Bir saatlik testi sorunsuz bitirdi. Sıcaklıklar gene aynı değerlerdeydi.
    Şimdide Prime 95 ile 15 dk oldu hata vermedi bi kaç saat sonra ss koyacağım.

@cs857
    Voltaj yükteyken deffault hızlarda hiçbir hız aşırtma yok.

1.12v sabit fakat arasıra 1.10volta düşüyor. Bu durum normal mi?

Birde bazen hata veriyor bazen hata vermiyor dün gece memtestte hata verdi 2*2gb crucial 800 mhz ramler başka bilgisayara taktım hata vermedi.

Eski 2*1 gb crucial ramler vardı onlarıda kendi bilgisayarıma taktım. Hata vermedi.

Sonra tekrar 2*2lik ramleri taktım bu defa bende de hata vermedi. Bazen hata veriyor bazen vermiyor.

Saygılar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Furmark Testi Sonrası!
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tekrar merhaba, bir saat OCCT de test ettim sonra Bir buçuk saat kadarda prime 95 ile test ettim hiç bi hata vermedi.

Üstteki mesajda dediğim gibi bazen hata veriyor bazen vermiyor.
    Ramleri denediğimde de aynı şekilde oldu memtest programı ile.

Sizlerin düşüncesini öğrenebilirimiyim acaba ?

Trueblack Rev C yi önerirmisiniz yada Thermalright Ultra-120 Extreme Rev.c mi ?

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShaDoW_17 -- 27 Şubat 2010; 17:09:02 >

• Thermalright Ultra-120 Extreme Rev.c

Evet budur.
  • ram lerle ilgili bir sıkıntı olabilir mi ram lerinizi teker teker deneyin belki bir sıkıntı vardır ramlerinizde?
  • birde masa üstünde işlemci v : 1.12 bu değer düşük q9550 için 1,20 gibi bi değer olması lazım biosda auto mı yoksa manuel mi..birde işlemcinin vid değerine de bakın ona göre yorum yapalım
  • işlemcinizi satmayı düşünürseniz talibim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 2 Mart 2010; 23:44:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Megailker

işlemcinizi satmayı düşünürseniz talibim

+1
    Evet hocam bozuk osatın siz onu :)
    Ve evet bende talibim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psikobat

quote:

Orijinalden alıntı: Megailker

işlemcinizi satmayı düşünürseniz talibim

+1
    Evet hocam bozuk osatın siz onu :)
    Ve evet bende talibim

dizateri nickli arkadaşda vid değeri 1.2125 olan bi q9550 işlemci var 09.2009 faturalı ben sattım stok voltajla 3.5 görür ..iyi bi teklifle alabilirsiniz ondan şansınızı deneyin derim o kadar düşük vidli zor

• vid galiba 1.1750 bu daha düşük eğer doğru yerden bakıyosam
  • hortlamış vid'i düşük olan işlemcilerde kötü sonuçlar verebiliyor overclockta, tabi daha düşük bir ihtimal bu.. neyse aldık biz işlemcimizi
  • Hayırlı olsun 8 * 400 de sistem açılmıyor :S voltaj versemde vermesemde.
  • ramdendir, ram çarpanını düşürmeyi dene biraz da kuzey köprüsüne voltaj verebilirsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.