Şimdi Ara

Q9400 - 3 GHz'de 1.14 Voltaj?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Intel Burn Test'den 10 değerini girip Maximum'da 4 çekirdeği de teste soktum.

Linpack altyapılı test programlarında 8 dakika test Prime95'deki 20 ve üstü saate eşit diyorlar. Doğru mudur bilmem ama testi başarıyla geçtim.

BIOS'daki ayarlar şöyle:

5-5-5-15 (5-5-5-12 - 800 MHz idi normali. 532 * 2 : 1066 MHz'deler.)
    DDR2 Voltage: +0.5 (1.9 yerine 2.3'da çalışıyor.)
    FSB Voltage: +0.2
    MCH Voltage: +0.3 (En yükseği.)
    CPU Voltage: 1.40000 (Normalde eksik verdiği için böyle giriyorum. Bu durumda en fazla 1.36 veriyor.)

Sizce voltaj değerleri nasıl? Köprülerde aşırı ısınma veya yanma durumu meydana gelebilir mi? RAM'lere önerileriniz var mı?

PC'nin Son Hali:

Intel Core 2 Quad Q9400 @3.55 GHz
    Corsair XMS2 2 GB RAM @1066 MHz DDR2 (2 GB azaltılmış.)
    Powercolor ATI 5850 @950 MHz - @1050 MHz

-------------------
    -------------------

Testi geçiyor ama internette gezerken takılıyor. Neden acaba? Zor şeyleri geçip kolayda neden takılıyordur? Sorunlu olan donanım hangisi?

Son mesaja bakınız.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• çok anlayan biri deilim bikaç deneme ve bikaç yazıya dayalı bilgim war sadece

ama o woltaja o hız biraz az geldi gözüme

eer stabilite sorunu yoksa ya woltajları düşür yada hızları arttır

tabi sıcaklık ve stabilite sorunu yoksa
  • RAM olayına çok takılıyorum. 9-9-9-24'de fazla yavaşlamaz mı? Şu anda standart fabrika çıkışlı 1066 MHz DDR2 RAM'ler bile 2.2 V'da 5-5-5-15 olarak çalışıyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skylonia -- 10 Eylül 2011; 15:44:17 >
  • Overclock'a sıfırdan başladım ve 3 GHz'de 1.14 Voltaj ile stabil çalışıyor. Bu nasıl oluyor? VID değeri 1.2875. Testleri başarıyla geçiyor. İmkansız??!Bir1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skylonia -- 10 Eylül 2011; 17:47:08 >
    Pentium 4 2.0Ghz Overclock
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Q9400'ümün vid:1.2125.Ben bunu 1 hafta 3.2 de 1.16v da çalıştırdım ama birgün bir mavi ekran yedim anladım stabil değilmiş.Sana tavsiyem 3.2ye kadar voltajın vid olsun yani 1.2875.Anakartın ne bilmiyorum ama 400 fsbye gelmeden köprüye voltaj verme bence ama önce anakartını bir yaz.Ayrıca pcı express i 100 e sabitliyorsun değilmi oc yaparken?

nette takılırken donması ekran kartının driverinden olabilir artık flash player gpu destekli yani ekran kartınıda kullanıyor.Flash playeri güncellemeyi dene.Tarayıcıdanda olabilir onuda güncelle.Bazı sitelerde sorun olabiliyor mesela ben pclabsın bol resimli iki incelemesini açmıştım donmuştu o an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 13 Eylül 2011; 14:13:52 >
  • Q9400'ü voltaj vermeden en fazla ne kadar hız aşırtabilirim? Sistemim paneldedir...

Bir şeyi daha merak ediyorum, diyelim ki 3.00GHz'e çıkarttım hızı, makine bunu kabul etmezse ne olur?

a) Reset atar.

b) Mavi ekran verir.

c) Bilgisayar hiç açılmaz ve açmak için CMOS pilini çıkartıp takmak gerekir

d) Hiçbiri

Orijinalden alıntı: drowen

Q9400'ü voltaj vermeden en fazla ne kadar hız aşırtabilirim? Sistemim paneldedir...

Bir şeyi daha merak ediyorum, diyelim ki 3.00GHz'e çıkarttım hızı, makine bunu kabul etmezse ne olur?

a) Reset atar.

b) Mavi ekran verir.

d) Hiçbiri

e)hepsini yada herhangi birini yapabilir.

Orijinalden alıntı: _prozac_

quote:

Orijinalden alıntı: drowen

Q9400'ü voltaj vermeden en fazla ne kadar hız aşırtabilirim? Sistemim paneldedir...

a) Reset atar.

b) Mavi ekran verir.

d) Hiçbiri

e)hepsini yada herhangi birini yapabilir.

Sakata gelmeyelim o zaman, şu an hıza ihtiyacım yokken CMOS pilini çıkartmak istemem açıkçası

• stock voltaj ile 3-3.2 yapabilir sanıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.