Şimdi Ara

Q8400 VT destekli mi, değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birçok kişi (ki buna pclabs taki bir yazı da dahil) Q8400 işlemcide VT (virtualization technology) olmadığını söylüyor ve yazıyor.
    Fakat şu adreste intel kendisi VT olduğunu belirtiyor.
    Q8400 kullanan ve CPU-Z v.b. programlarla VT olup olmadığını ekran görüntüsü olarak koyabilecek arkadaş varsa sevinirim.
    Veya konu ile ilgili gerçek manada bilgisi olup yardımcı olmak isteyen varsa...

• Q8400 sahipleri ya da bu konuyu merak edenler aşağıdaki linkteki ufak programı indirerek de bakabilirsiniz:

http://shiftdelete.net/windows-7-tamam-peki-ya-xp-10925.html

Mesela benim işlemcinin durumu:

• destekliyor adamların sitesinde yazıyor zaten
  • Q8000 serisi desteklemiyor derken genel mana da konuşmuştum, arada destekleyen bir-iki işlemci tabii ki olabilir ve üretici sayfaları bu durumda güvenilirdir.
  • Gittim bir Q8400 aldım ve baktım.
    Aşağıdaki resimlerde de görüldüğü üzere Q8400 de VT desteği var.
    Hatta intel sitesindeki online destek birimiyle de görüştüm. Karşıdaki elemanın söylediği ve benim de yaşadığım tecrübeye göre;
    özellikle eski veya (biraz yeni de olsa) BIOS güncellemesi yapılmamış anakartlar bu işlemcilerdeki VT özelliğini görmüyor. Çünkü bu işlemcideki VT özelliğinin kullanılabilmesi için anakart BIOS setup ta mevcut olması gereken ayardan aktif ("enable") yapılması gerekiyor. Eğer anakartınızın BIOS unda böyle bir seçenek yoksa (eski ise) bu işlemcilerin VT sini göremiyorsunuz. Sanırım internette bir çok yerde bu işlemciyle ilgili VT konusunda tereddüte düşülmesinin asıl nedeni de bu...

• bu işlemci overclokta nasıl acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kendi fanıyla rahatlıkla overclock olabiliyor. 3 Ghz rahat geçiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbuyukbalkan

kendi fanıyla rahatlıkla overclock olabiliyor. 3 Ghz rahat geçiliyor.

3.6 ghz e 1.3 gibi civarlarında volt ile çıkılabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 20 Şubat 2010; 16:02:48 >
  • Hardware D.E.P. ne ?
  • bu VT ne işe yarar bendede phenom 2 x4 965 var biosta vt kapalı ne işe yarıyor bu vt

• quote:

Orijinalden alıntı: DEATH71

quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

Hardware D.E.P. ne ?

Veri Yürütme Engellemesi (DEP), kötü amaçlı kod kullanımına karşı koruma sağlamak amacıyla bellekte ek denetimler gerçekleştiren bir dizi yazılım ve donanım teknolojisidir.

Donanım tarafından zorlanan (Data Execution Prevention), bir bellek konumu yürütülebilir kod içermediği sürece bir işlemdeki tüm bellek konumlarını yürütülemez olarak işaretler. Yürütülemeyen bellek konumlarına kod yerleştirmeyi ve bu kodları çalıştırmayı amaçlayan bir kötü amaçlı kod saldırısı türü bulunmaktadır. DEP, bu tür saldırıları belirleyip bir özel durum oluşturarak onların engellemesine yardımcı olur.

Sağol çok bilgilendirici olmuş olabilir ama konu ile alakası olmayan bir D.E.P sözkonusu burada Bahsettiğiniz durum bende açık olmasına rağmen OFF gözüküyor, hem XP hem Win 7 de. Ayrıca açıklamasında bunun BIOS üzerinden enable/disable edilebileceği de yazıyorki zaten görebileceğiniz üzere HARDWARE D.E.P 'den bahsediliyor. Bunun biosta karşılığı olsa olsa Execute Disable Bit olabilir. Çünkü bu ayar bende pasif durumda.

• BurdanZaten burda hangi işlemcinin neyi destekleyip neyi desteklemediği anlaşılıyor.

http://www.intel.com/products/processor/core2quad/specifications.htm
  • quote:

quote:

stabil oluyormu peki bu değerlerde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

quote:

quote:

stabil oluyormu peki bu değerlerde?

kullanmadığım için bilemiyorum ama bu değerlerde kullanan gördüm 1.3 v derken küsüratlarıda var tabi 1.3...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.