Şimdi Ara

Q6600 vs Q9450

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar imzamdaki sistemi daha çok müzik yapımı için kullanıyorum, müzik programları işlemciyi resmen emiyor. kullandığım Squencer programının multi-Cpu desteği var olmasına rağmen 20-30 tane VST açıp efekt verdiğim zaman işlemci kullanımı neredeyse 100%'e çıkıyor. Overclok yapmayıda bilmiyorum, bi kaç defa denedim olmadı. şimdi işlemcimi değiştirip daha güçlü bi şey almak istiyorum, kullandığım Q6600 satıp Q9450 alsam nasıl olur? performansta artış olurmu?

bide L2 chace tam olarak nedir? performansa ne gibi etkisi olur?

• def halde kullanacagına göre q9450 işini fazlası ile görecektir. + sı 45 nm 12 mb ön bellek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EXPANDER

def halde kullanacagına göre q9450 işini fazlası ile görecektir. + sı 45 nm 12 mb ön bellek.

evet Q9450 işine yarayacak en iyi f/p (Intel) işlemcilerinden birisi tabi Q6600'den sonra
  • Def kullandıktan sonra Q9450'yede geçsen çok bişey bişey bekleme derim.Aman aman farketmez.
  • teşekkür ederim, peki 9450 alsam performansta en az 20% artış olurmu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: omerf

Def kullandıktan sonra Q9450'yede geçsen çok bişey bişey bekleme derim.Aman aman farketmez.

hadi ya, peki ozaman bi şekilde O/C yaptım diyelim mesela 4.0Ghz ye çıkarsam performansta ortalama ne kadar artış olur?
  • kullandığın müzik programını araştır, cubase3 4 çekirdek desteklemiyor. Eğer cubase3 kullanıyorsan 2 çekirdek daha hızlı olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: batuhanu

kullandığın müzik programını araştır, cubase3 4 çekirdek desteklemiyor. Eğer cubase3 kullanıyorsan 2 çekirdek daha hızlı olacaktır.

FL Studio 8 kullanıyorum, onda Multithreaded generator Prosessing diye seçenek var, ama tam olarak kaç çekirdek desteklediğini bilmiyorum. onu bi araştrim.
  • İyi hız aşırtma için (tekrar deneyecekseniz), anakartı değiştirmeniz iyi olabilir. Her durumda iyi olur, nForce 6 - dört çekirdek mevzusu yüzünden dört çekirdekte daha da iyi olur.

Bu arada, Q9450 zaten o anakartta çalışmaz. Değiştirmeniz zorunlu.

Dört çekirdekli 45nm (Yorkfield) işlemcileri desteklemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 21 Temmuz 2008; 13:53:55 >
  • Tuğer hocam hem Q6600 de iyi O/C olan hem Q9450 ve sonraki işlemcileri destekleyen hangi anakrtı tavsiye edersiniz?
  • Bütçe sınırı nedir hocam? Var mı ya da?

Aklımdan "Asus P5Q serisi bir anakart alın" demek geçiyor, ama bütçenize göre daha iyisi de olur, daha kötüsü de.
  • anakarta 350-400 lira ayırabilirim.
  • Vst lerin bir kısmı iyi optimize edilmediğinden gereğinden fazla işlemci gücü gerektiriyor. Bu tip vst lerden uzak durmakta fayda var. Nitekim programlamadaki özensizliktende kaynaklanabilir bi durum. Dolayısıyla işlemcin aslında gayet iyi ve işlemciyi upgrade ederek sorunu çözemeyebilirsin. Stabil vst lere yönelmek lazım.

Diğer bi husus ta ses kartını hangi latency değerlerinde kullandığın. Asio sürücülerinde ayarlayacağın buffer 128 ve altı ise bu işlemciye çok yüklenir. 256 buffer hissedilmeyecek bir gecikme oranıdır. 4-5 ms gibi.. Bence ideal değer 256 buffer olmalı.
  • q9450 oldukça güzel bi işlemci tavsiye ederim özellikle 12mb l2 cache olması yapacağın işlemde yeterli olacağını tahmin ediyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: amo

anakarta 350-400 lira ayırabilirim.

ozaman bende size ;

DFI Lanparty Dark X48-T2RS derim

+

Q9450

• bende yakinda q9450 alacagim :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: melatonin

bende yakinda q9450 alacagim :)

oleey
  • Asus yada Gigabyte p45 bir anakart neyinize yetmiyor anlamıyorum doğrusu
    OC dersen oldukça iyiler, raid var, ddr3 bellek takabilirsin ve fiyatları gayet uygun
    Bence çok pahalı bir anakart alacağına bunlardan birini alıp üstünede çok güzel bir soğutma alabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: cluber00

quote:

oleey

• quote:

iyi düşündünmü?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.