Şimdi Ara

*Q6600 hakkında herşey* GÜNCEL:Testlerle Q9300 mukayesesi eklendi (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
813
Cevap
0
Favori
63.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mavizaman

alan hemen hemen herkes en az 3 en fazla 4 ghz e hız aşırtıyor
    oclu q6600ün gerçek performansa ulaştığını söylüyorlar.
    ben q6600 ü şuan default hızıyla yani 2.4le kullanıyorum.
    3e aşırtmayı planlıyorum.

edıt:

2,4 de kullanıorum ve performansından hiçbir şikayetim yook.. millet birbirine bakarak atlıo hemen oc yapıo..nedir acaba 2,4 ün performansı düşük falan değil..... 3,0 da çalıştırıodum fakat sıcaklık 60 ları geçiodu.. işlemcinin ömrünü azaltmak istemiorum.. çünkü yarı iletken malzeme ile yapılmış her üelektronik alet in sıcaklık arttıkça ömrü azalırr!!!

şuan defaultta hiçbir sorun yok.. açamadığım performansından memnun olmadığım hiçbir oyun olmadı.. crysis hariç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G-UNITSOLDIER -- 7 Eylül 2008; 12:48:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: MedyaGaranti

quote:

Ben şu sıralar sıcaklar dolayısıyla 6*333=2.0 ghz de kullanıyorum Q6600ü.Performans düşmesi farkediliyor ama çok çok rahatsız etmiyor.Bu ne demek oluyor şimdi?

• E8500 E0 - Q6600 - E5200

Bu CPU lar arasında kaldım..8500 almaya karar vermiştim fakat E0 ı bulamıyorum..inventsuda var bende oradan almak istemiyorum kart fotokopisi vs.. istiyorlar..

ECS G31T-M3 anakart aldım birkaç gün önce..
    2X1 DDR2-800 ram
    Artic freezer 7 pro soğutucu
    SilverStone ST50-EF Plus

Bu parçalar şimdi boş boş bekliyor CPU olmadığı için..Q6600 aklımda yoktu hiç ama burada hiç voltaj arttırmadan 3Ghz de kullandığını söyleyen arkadaşlar var..Ben O.C yapmayacaktım 8500 ile zaten FSB si yüksek yani kaliteli anakart gerekir..
    Ama Q6600 öyle değil..FSB 266..3Ghz kullanım için 333 FSB yeterli oluyor..Benim aldığım anakart FSB 1333 destekliyor resmi olarak..3 tane gerilim fazı olduğundan hafiften tırsıyorum Q6600 için Ama kutusunda ve kitapçığında SUPPORTS CORE 2 QUAD yazıyor..

Anakartın kitapçığına bir göz gezdirdim..Overclock ile ilgili bir BIOS menüsü seçeneği var..Sanırım FSB arttırımına izin veriyor..CPU voltaj ayarı olacağını sanmıyorum ama FSB arttırılabiliyor galiba..1333 FSB desteklediğide heryerinde yazıyor..
    Şimdi VOLTAJ ARTTIRMADAN FSB Yİ YÜKSELTEREK 3.0Ghz ÇALIŞIYOR diye okuyunca VAY BE dedim..

Lafı fazla uzatmayım 3.0 Ghz benim Hız için yeterli benim için sonrasında Çoklu işlem hesaplama daha önemli fikrim bu..En az 2-3 yıl CPU değiştirmek istemiyorum belki daha fazla.. Hız delisi bir adam değilim sadece takılmalara sinir olurum Hiç yavaşlamadan çalişmasını isterim..HD film ve Multimedya için PC kullanıyorum.Oyun Çok az oynarım..Dolayısı ile E8500 alıp FSB 1333 de dafault 3,16 kullanmaktansa Q6600 alıp voltaj arttırmadan 3.0Ghz çok daha iyi gibi..
    Sizcede olurmu benim anakartımda Q6600 3.0Ghz..Olur gbi görünüyor büyük ihtimal Voltaj arttırılsaydı olmazdı. Birde Artic Freezer 7 pro ile CPU boştayken Sessiz çalişirmi Yani Kasa dışından duyulmayacak şekilde bu konu hakkında birşey diyebilirmisiniz..???

BU Akşam sipariş edebilirim Q6600 ü Yardım ederde cevap verirseniz..

• G-UNITSOLDIER
    quote:

çünkü yarı iletken malzeme ile yapılmış her üelektronik alet in sıcaklık arttıkça ömrü azalırr!!!

ömrü azalsa kaç yazar..
    millet taş çatlasa 3-4 senede işlemci değiştiriryor.istediği kadar azalsın sorun teşkil etmez.
    zaten senin sistemin oldukça güçlü 2.4te sorun çıkarmdan devam eder.
    3ghz oyunlar için baraj kabul ediliyor.yani dar boğaz oluşturmaması açısından.
    ondenele 3ün etrafındda çok konu dönüyor.

medyagaranti
    ne sordun ki sen cevap bekliyorsun

KYSER
    anakartın performans anakartı değil gördüğüm kadarıyla bu nedenle voltajsız 3ghze çıkar mıısın bilemem.
    araştır oanakarı alanlara sor.g31 yonga setinin neler yapabileceğini.

• Eğer diğer anakartlarda voltajsız 3 Ghz oluyorsa bu anakarttada olması gerek..yapılacak iş FSB arttırımı sadece Çok üst düzey overclock değilki bu..1333FSB de çalişacak işlemci..Zaten anakart üzerinde 1333 FSB de çalişabileceği yazılmış..1600 yada üzeri olsa IGP den dolayı çalişmaz diye düşünürdüm ama 1333 normal yani..

ECS nin kendi sitesinde anakartı buldum özelliklerde CPU kısmında şöyle yazıyor :

LGA775 socket for latest Intel Yorkfield/ Wolfdale/ Core 2 Quad/Core 2 Duo / Pentium Dual-core (E21xx series)/Celeron Dual Core/ Celeron 4xx processors
    FSB 1333/1066/800 MHz

Q6600 Wolfdale çekirdek değil ama yinede çalişir heralde? Tam CPU listesini nereden bulabilirim acaba yada varmı böyle bir liste

Ekleme:
    Türkçe sitesini ve Desteklenen CPU tam listesini buldum Q6600 G0 var.. Q9550 bile var..
    http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Support/CPU_Support_Model.aspx?detailid=870&MenuID=69&LanID=18

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYSER -- 7 Eylül 2008; 19:02:44 >

• Bende nforce 650i yongalı p5n-e sli var voltajsız 2.8e kadar çıktı mesela
    her kart aynı performansı vermez.
    1333mhzde çalışacağı benimkidede yazıyor da hangi işlemci de voltajsız o performansa erişilebileceği yazılmamış.
    4 çekirdeklki bir işlemciyi 600mhz o.c ediyoruz dikkatini çekerim
    bu işlemci iyi bir sistem ve iyi bir soğutmayla 3.6da kullanılılabiliyor.
    üstü için extreme o.c. çu olmak gerekiyor.
    bu nedenle 24ten 3 e çıkarmak bile hatrı sayılır bir hız aşırtmadır.
    burdan cpu desteğine bakabilirsin.
    http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Support/CPU_Support_Model.aspx?detailid=870&MenuID=69&LanID=0

• 2.83 ile çalişan 12mb L2olan Q9550 bile çalişyormuş..12MB L2 olduğundan onların güç tükem değerleri 65nm Q6600 den çok daha fazla..Testlerde gördüm çünkü..Ama boştayken daha az harcıyorlar L2 ler iptal edildiği için..

4 çekirdekli CPU ların çalişmaması Yüksek Güç çekmesi ile ilgili çoğu zaman..AMD ler 780G de çalişmiyor mesela NEDEN 125W - 140W değerleri var da ondan..

Herneyse.. En azından Defaultta Stabil Çalişacaği kesin..Ben bu anakartı 6-7 aylığına idareten aldım zaten :) P4x bir anakart alacağim daha sonra..

Q6600 gigatek ve Nova da G0 olduğu yazılı...Bu konuda tereddüt etmeye gerek yok heralde..G0 diyede belirtmişler Bu saatten sonra eski revizyonlu işlemci göndermezler değilmi?? Varmı buralardan G0 Q6600 alan?
  • q9000 serrisi q6600 göre çok daha avantajlı çünkü 45nm daha az watt daha az ısınma..
    ben kendi anakrtımdan örnek vereyim q6600ü yüksek o.c. edememein sebebi 3 fazlı yapıda olması..
    sana tavsiyem gigabyteın p35 yoıngalı olanlarından alman(ds3r miydi neydi) bütçeni bilmiyorum ama onlar ideal p45 yada x38 yongalılar çok pahalıdır..
    evet g0dır. ben inventustan havale ile aldım 280e
  • Evet 45nm ama 6MB L2 olan modelleri daha az güç tüketiyor..12MB L2 olan o listedeki 9550 gibi modeller daha fazla harcıyor L2 den dolayı...

http://www.thgtr.com/cpu/20080528/dort_cekirdekli_islemci_cpu_9100e_65w_tuketim-06.html

Ben Gigatek ten alacağim inşallah G0 gönderirler..G0 revizyon diye bielirtmişler zaten ama yinede görmeden aldığın için insanda azda olsa şüphe oluyor..saat 12 den sonra siperiş vereceğim.. Maille söyleyeceğim zaten gigateke özellikle G0 gönderin diye..
  • ya KYSER hoca Q6600 ü stok fan ve voltajla 3.0'a park et bak keyfine benden söylemesi
  • Aynen öyle yapacağim zaten Bu sabah gigatek.com dan verdim siparişi beklemedeyim şimdi.. Stok fan gürültülü olur diye Artic Cooling Freezer 7 pro almıştım daha önceden onu takıp kullanacağim boştayken sessiz olsun en azından..
    quote:

ya KYSER hoca Q6600 ü stok fan ve voltajla 3.0'a park et bak keyfine benden söylemesi
  • quote:

Orjinalden alıntı: KYSER

Aynen öyle yapacağim zaten Bu sabah gigatek.com dan verdim siparişi beklemedeyim şimdi.. Stok fan gürültülü olur diye Artic Cooling Freezer 7 pro almıştım daha önceden onu takıp kullanacağim boştayken sessiz olsun en azından..
    quote:

ya KYSER hoca Q6600 ü stok fan ve voltajla 3.0'a park et bak keyfine benden söylemesi

kasa soğutman iyiyse, güzel bi termal macunla 3.0 ghz için stock soğutucu yeterli oluyor

• ben gigatekten alacaktım "yok" dediler
    2 hafta önce bende inventusa yöneldim :)
    quote:

Aynen öyle yapacağim zaten Bu sabah gigatek.com dan verdim siparişi beklemedeyim şimdi.. Stok fan gürültülü olur diye Artic Cooling Freezer 7 pro almıştım daha önceden onu takıp kullanacağim boştayken sessiz olsun en azından..
    quote:

• Ben dün Gigatekten aldım..G0 geldi.. Sonra burada Baktım Bir VID KASIRGASI esiyor..

Neymiş benimki diye baktım Core Temp den 1.3250v yazıyor..En kötü değerde buymuş heralde..

Bu konuda bilgisi olan biri bir cevap verebilirmi bana? Ne kadar kötü şimdi durum? Yani demek istediğim Bu tam olarak ne anlama geliyor???

Benim 8500 den vazgeçip bunu almak istememdeki en büyük neden ucuz düşük kalite 800Mhz ramlerle voltaj arttırmadan 3.0Ghz kullanılabilmesiydi..Voltaj artırma taraftarı pek değilim. Çünkü Isıyı arttırdığı için gürültü yapıyor..belki çok az arttırarak 3.33Ghz de kullanırım ilerde..

Voltaj arttırmadan 1.3250v VID değeri ile tahmini ne kadar O.C olur?? 333x9=3.0Ghz olmasmı??Birde az arttırımla 3.33 kullanılabilirmi?? Bilen bir arkadaş varsa yardımcı olsun lütfen..
    Bu arada Default hızda sıcaklıklar Freezer 7 pro ile çekirdekler arası 45-47C arası..Kasa fanı olarak sadece arkada 8cm 1200 rpm dönen fan var başkada fan yok. İyimi Kötümü??

• quote:

Ben dün Gigatekten aldım..G0 geldi.. Sonra burada Baktım Bir VID KASIRGASI esiyor..

Neymiş benimki diye baktım Core Temp den 1.3250v yazıyor..En kötü değerde buymuş heralde..

Bu konuda bilgisi olan biri bir cevap verebilirmi bana? Ne kadar kötü şimdi durum? Yani demek istediğim Bu tam olarak ne anlama geliyor???

Benim 8500 den vazgeçip bunu almak istememdeki en büyük neden ucuz düşük kalite 800Mhz ramlerle voltaj arttırmadan 3.0Ghz kullanılabilmesiydi..Voltaj artırma taraftarı pek değilim. Çünkü Isıyı arttırdığı için gürültü yapıyor..belki çok az arttırarak 3.33Ghz de kullanırım ilerde..

Voltaj arttırmadan 1.3250v VID değeri ile tahmini ne kadar O.C olur?? 333x9=3.0Ghz olmasmı??Birde az arttırımla 3.33 kullanılabilirmi?? Bilen bir arkadaş varsa yardımcı olsun lütfen..
    Bu arada Default hızda sıcaklıklar Freezer 7 pro ile çekirdekler arası 45-47C arası..Kasa fanı olarak sadece arkada 8cm 1200 rpm dönen fan var başkada fan yok. İyimi Kötümü??

sistem yük altında iken kaç derece oluyor işlemci??
    maalesef benimki gibi kötü bi işlemciye denk gelmişsin. voltaj arttırmadan 3ghz görüyorum stabil, ama sonrasında voltaj istemeye başlıyor, ve sanırım sıcaklıktan ve psu dan dolayı , olması gerekenden fazla voltaj istiyor

iyi bi soğutma ve sağlam beslemeli bi psu ile günlük 3.4ghz falan problem olmaz düşüncesindeyim

• gigatekten almanın cezası en kötü vid değeri.
    benimki 1.2750 orta değer
    buraya kaydettir kendini ama eleman uyuyor sanırım beni bile kaydetmemiş
    http://forum.donanimhaber.com/m_23159605/mpage_1/tm.htm

sıcaklıklar yüksek gibi geldi 2.4 ise eğer bende stokla o değerlerde soğutucunun faydası olamamış gibi gerçi o.c. da belli eder de..
    sen yüklen ortos testine sok 2.4le; 2.7ye aşır not et; 3.0 e aşırt not et, yaz bakalım görelim.oda sıcakılığıda önemli.
    8lik fandan başka yoksa sistem sıcaklığı artar o kaçta?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavizaman -- 10 Eylül 2008; 9:07:48 >

• VID ne ya... !!!!!

Nerden anlıycaz biz bunu bende netsipariş.com dan aldım...
  • gelince anlarsın coretemp ten
    vid işlemcinin fabrika çıkışı çalışma voltajı oluyor.
    ne kadar düşükse o kadar iyi.
    forumdaki en düşük vid 1.200 en yüksek 1.325
  • Eywallah, CPU-Z ile bakıcam bu akşam...

Anladığım kadarı ile voltaj değeri ne kadar düşük ise o kadar voltaj verme kapisetesi artıyor ve buda daha fazla O.C yapma şansı veriyor....
  • vıd miş?? yemişim senin vid i ni..

nerden alırsan al tamamen şans işi
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.