Şimdi Ara

Q6600@3690Mhz !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim Gigabyte P35-DQ6 ya Zalman 9700 LED takılı.
    Şimdi ben nasıl Q6600 ümü OC yapayım?
    Bu arada Intel in TAT programı beklemede 56 dereceleri gösteriyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

Elinize sağlık çok iyi bir değer. Bu arada başka bir topicte konuştuğumuz gibi bendede aynı işlemci anakart ve soğutucu var ben ozaman size takma konusunda yardımcı olabilirim demiştim ama pek takmadınız Neyse sonunda takmışsınız önemli olan bu. Siz nasil bir sistemle taktınız peki sorabilir miyim?

Gelelim diğer bir konuya. Ben OC'den pek anlamıyorum şimdi işlemcimi 3.ghz'de çalıştırmak için izlemem gereken adımlar neler kısaca anlatırmısınız çarpanı x9 tutup fsb yi artırmam yeterli mi yoksa çarpan ve fsb değişmeli mi? Ayrıca volt verme işi nasıl olacak voltaj vermeden 3.0ghz görebilir miyim?

Bir diğer sorum işlemci maksimum kac dereceye dayanır mesela 3ghz de çalıştırsam ve cpu sıcaklığı 70 dereceyi falan görse sakıncalı bir durum oluşurmu?

Soğutucuyu maksimum devri olan 2600 rpm'de mi çalıştırırken 85-90 dereceyi gördünüz yukardaki değerleri alırken?
    Teşekkürler...

3.0 Ghz icin FSB yi 333 yapmaniz yeterli... Eger ramlarinize güveniyorsaniz dokunmayin güvenmiyorsaniz Ram carpanin 2.40 ya da 2.50 seklinde ayarlayin... İşlemciye cok az bir voltaj verin... 1.375 Cok rahat yeticektir....

Zalmani hkacmaz illede ben takacam dedi ve takti... Ben zaten gülük default kullanmayi düsündügüm icin umursamadim fazla... Simdi günlük 2700 de kullanıyorum... Ve üstünüde yukari bahsettigim nedenlerden dolayi kimseye tavsiye etmiyorum

quote:

q6600 ile e6750 arasında bu kadar bi o/c farkı olacağını hic düsünmezdim stok fan ile default voltajda su an 3,6 ghz de sorunsuz calısıyorum su an sıcaklık 40 derece yükte 58 e falan cıkıyor...

Bir Quad islemcinin hava Sogutma ile 3700 yapmasi E6750 nin hava sogutma ile 4500 yapmasi gibi bir seydir.. Yani sizin yaptiginiz 3600 E6750 icin cerez yemek gibi isey

quote:

Benim Gigabyte P35-DQ6 ya Zalman 9700 LED takılı.
    Şimdi ben nasıl Q6600 ümü OC yapayım?
    Bu arada Intel in TAT programı beklemede 56 dereceleri gösteriyor.

Ben yaptigim icin size de ayni degerleri vereyim... Direk FSB yi 380 Yapip islemci voltajini 1.485 yapin... Yemezse 1.5 yapin... Tüm benchleri rahatlikla alabilirsiniz...

• bu işlemci benim ana kartta çalışırmı acaba? Giga- DS3
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhanuygur

bu işlemci benim ana kartta çalışırmı acaba? Giga- DS3

Çalışır.
  • güzel değerler gerçekten,, bu arada ramlerin nedir?

bende zamanında 90 dereceyi görmüştüm gözlerime inanamamıştım ama bilg. sorunsuz çalşıyordu;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caver -- 10 Ağustos 2007; 10:06:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: caver

güzel değerler gerçekten,, bu arada ramlerin nedir?

bende zamanında 90 dereceyi görmüştüm gözlerime inanamamıştım ama bilg. sorunsuz çalşıyordu;

Denemeler OCZ FlexXLC 1150Mhz ve Geil Ultra lar ile yapildi... Geillerden raduman alamadik ama OCZ oldukca iyi idi... Yalnis hatirlamiyorsa 1266 Mhz sorunsuz calistilar... Fakat Timingleri düsürünce Stabiletilerini kaybediyorlar maalesef
  • 1266Mhz gibi geniş bantta timinleri normal değerlerde kalsada olur
    timingler cok ucuk farklarda olmadığı sürece %0.3 sn kadar fark yaratıyorlar zaten
  • quote:

Orjinalden alıntı: caver

1266Mhz gibi geniş bantta timinleri normal değerlerde kalsada olur
    timingler cok ucuk farklarda olmadığı sürece %0.3 sn kadar fark yaratıyorlar zaten

Evet Ramlar gayet iyi idi ama satildilar...

Birde Team Xtream ile deniyecegim

• bende asus p5b var (eski rev 1.3g sanırım) eğer olursa b3 rev q6600 lerden alacağım en fazla kaç görürüm fikri olan var mı ?
  • bende asus p5b var (eski rev 1.3g sanırım) eğer olursa b3 rev q6600 lerden alacağım en fazla kaç görürüm fikri olan var mı ?
  • Q6600 için güzel OC değerleri. Ama anakartınızın voltaj ayarı sakatmış gerçekten.
    Benim Asus anakartta da ayarladığımdan farklı bir voltaj görme sorunum var.
    Bu arada o işlemciye OC için kaliteli bir sıvı soğutma veya gazlı (kompresörlü) soğutma sistemi şart gibi.
  • Çok iyi değerler elinize sağlık
  • DS-3 (Rev1.1) de E6750-E6850 Çalışırmı 1333FSB ler?
  • iyi denemeydi, ellerine sağlık
  • çok iyi bi değer. bu işlemci tam alınası şu dönemde.
  • iyi değerde ben normal 1.35v la 3600 MHz gördüm 1.5 v la 4500 mhz kolay geçerim ama havaların biraz serinlemesini bekliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: max975

iyi değerde ben normal 1.35v la 3600 MHz gördüm 1.5 v la 4500 mhz kolay geçerim ama havaların biraz serinlemesini bekliyorum

Neye dayanarak bunu söyleyebiliyorsunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: max975

iyi değerde ben normal 1.35v la 3600 MHz gördüm 1.5 v la 4500 mhz kolay geçerim ama havaların biraz serinlemesini bekliyorum

boyle bir mantik tabiki yok

ben 1.5 lada 3312 mhz de kaldim 1.65 lede
    1.4 lede 3141 mhz stabil

yani oyle basit olmuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_cyborg

Q6600 için güzel OC değerleri. Ama anakartınızın voltaj ayarı sakatmış gerçekten.
    Benim Asus anakartta da ayarladığımdan farklı bir voltaj görme sorunum var.
    Bu arada o işlemciye OC için kaliteli bir sıvı soğutma veya gazlı (kompresörlü) soğutma sistemi şart gibi.

Kaliteli su sogutma ile testler yapildi...

3840Mhz de Spi 1m ve wprime32m alindi... O testler de yakinda buraya eklenecek

• hayvani değerler..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.