Şimdi Ara

Q61MS-16F3 Ve Q61MS-1762 Kullanicilari (System Stability Test Eklendi YENİ) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.592
Cevap
7
Favori
57.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kocweb
    Hocam kasası sade. Sadece kasada kırpılmalar yapılmış bu da çok normal. MSI 4500 tl üzerinde bir fiyat etiketine sahip ürünün aynı kasasını Bare Bone sisteme vermesini bekleyemezsiniz. Kasada kırpılan özelliklerde ışıklı klavye ve ön panel bir turbo tuşu. Onun haricinde anakartına varıncaya kadar MSI GT 60'ın aynısı. Türkiyede en ucuz satan güvenilir firmalardan biri Hızlıal 'dır oradan fiyatına bakabilirsiniz. Ayrıca Monster'ı takdir ediyorum yurt dışı fiyatlarıyla bire bir aynı fiyatlarda bize bu performans laptoplarını sağladığı için. Buyur en büyüklerinden birinin sitesi bir configure et bakalım fiyatı kaç dolar çıkıcak.

http://www.xoticpc.com/force-16f3336-msi-16f3-preorder-p-4335.html?wconfigure=yes

Biz 2499 TL ye aldık ürünü aynı konfigurasyonu burda da yap fiyatı da paylaş. Monsterin tek eksisi bazı özelleştirmelere girmemiş olması mesela wifi card. Şu sistemin içinde intelin 2000 serisi wifi+blutooth combo kart var ve özelleştirme seçeneği konmamış. Intel 6235 çipsetli ürününü ebay ' dan çok cüzii fiyatlarla alıp takabilirsiniz. Kaldıki wifi+blutooth combo olarak bigfoot ile beraber piyasadaki en iyi wifi combo karttır. Bunlarıda kendimiz alırız ve takarız. Ayrıca Amerikada bir ürün 100 dolara satışa çıktıysa o ürün Türkiyeye 180 -200 USD den giriş yapar. Monsteri kampanyalarla bu fiyatlardan bu laptopları 2 yıl garantiyle ve esnek ödeme seçenekleri ile sunduğu için tebrik etmek gerekir. Moral bozacak bişey yok zaten incelediğinizde kendinizde fiyatların ve imkanların ne kadar avantajlı olduğunu göreceksiniz.

MS 1762 Modelini SDN incelemiş. İnceleme biraz amatörce olmuş ama yinede incelenmesi çok hoş.

Vidyo Linki :http://shiftdelete.net/monster-ms17621-video-inceleme-39799.html

kocweb wifi kartinin bigfoot olmasi neyi etkiliyor? Cekim kuvveti ile ilgili mi? Network killer tam olarak ne ise yariyor aacaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StranGe_PassenGer -- 10 Eylül 2012; 19:27:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gsk_1905

quote:

Orijinalden alıntı: furvarol

quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

şu anda kullanmakta olan arkadaşlar, cihazdaki bileşenlerin marka ve modellerini yazabilirler mi? yani Wi-Fi marka ve modeli, ethernet, ses kartı, hoparlör sistemi, vb. gibi. normalde MSI GT60 bare bone (MSI MS-16F3) kasa olduğunu sanırım konuyla ilgilenenler biliyordur. bu kasayı kullanan yurtdışı firmalarının modellerini inceledim ama çok fazla benzer model bulamadım. sadece en yakın özelliklere sahiphttp://www.buyxg.com/system/XG_Action_9450_Notebook/ adresinde cihazı bulabildim. 1500 dolar gibi bir fiyatı var. yukarıda bahsettiğim bileşenlerin marka ve modellerini öğrendikten sonra cihazın gerçek özelliklerini ortaya çıkarabiliriz ve ona göre elinde cihaz olan arkadaşlardan daha belirgin testler isteyebiliriz.

Q61MS-16F3 Ve Q61MS-1762 Kullanicilari (System Stability Test Eklendi YENİ)
    hocam buyur aygit yoneticisinde gorunenler baska merak ettigin varsa sor cevaplamaya calisayim

2 tane ekran kartı gözüküyor. biri anakartın üstünde heralde.. oyunlarda seçim mi yapılıyor hangi kart kullanılsın diye?

nVidia kendi ayarlyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Xotic pcnin bu kasasinda isikli klavye var

• Arkadaşlar kullanılan donanım ürünleri ile ilgili abartılacak bir durum yok ortada. Sadece Wifi kart için bu şekilde bilgisayardan soğumak yersiz. Ben de birkaç sitede aynı donanımı seçerek fiyat karşılaştırması yaptım. Yine de kayda değer bir fark göremedim. Bigfoot Killer ortalama 60 USD, ya da Intel 6235 30 USD civarı bir fiyata sahip. Belki bunlara ihtiyaç bile olmayacak. Gelecek olan wifi kartı kullanan arkadaş (Optimis_89) kartı çok beğenmiş. Şimdi oturup basit bir şey için karamsarlığa düşmenin bir anlamı yok.

Çift ekran kartı şu şekilde çalışıyor. Nvidia'nın sürücüsünün içerisindeki optimus yazılımı o an çalışan programın ne kadar ekran kartı gücüne ihtiyacı olduğunu algılıyor. Eğer dahili ekran kartı yeterli ise dahili olanı aktif tutarak güç tasarrufu sağlıyor. Eğer dahili olan ekran kartı yeterli değilse bu sefer harici ekran kartına geçiş sağlıyor. Bu işlem çoğunlukla sorunsuz çalışıyor ama bazen harici ekran kartına geçiş otomatik gerçekleşmiyor. Bu sefer de o programa sağ tıklayıp hangi ekran kartı ile çalıştırılmasını istiyorsan onu seçiyorsun.

• önceki mesajlarımda bazı sitelerde maliyet hesaplamalarını yazmıştım. zaten benim sıkıntı duyduğum kasa ile ilgili seçeneklerin olmaması. adamlar ne güzel kasa donanımıyla ilgili seçenekleri ve kasadaki standart donanımın ne olduğunu yazmışlar. focus bunu yapmaz mıydı acaba? yani ben 2500 tl veriyorsam belki 100-200 gibi ilave ile kasa donanımında değişiklikler yapmak istiyorum ki evet istiyorum ancak yapamıyorum. yine elime geçecek kasa yanı ana kartı kullanan standart türkiyede satılan diğer markaların kasalarıyla aynı. nerde kaldı özgür yapılandırma özgürlüğü? biz neden böyle bir yolla bilgisayar sahibi olmaya çalışıyoruz? markaların türkiye şartlarında satabileceği fiyat aralığında kendi kafalarına göre oluşturdukları bilgisayarları kullanmak istemiyoruz ve kendimiz mali durumumuza göre değişiklikler yapmak istiyoruz. durum böyle olunca kasa donanımının da diğer ülkelerde olduğu gibi seçenekler arasına konulması gerektiğini düşünüyorum. böyle bir misyona soyunmuş bir firmanın da bize bu hakkı vermesi gerektiği konusunda da ısrarcıyım. ancak sistemi her zaman olduğu gibi basite ve en az uğraşacakları bir seviyeye indirerek hizmet vermeyi seçip resmen türk işi bir yöntem oluşturulmuş. bir sistemi bile olduğu gibi kopyalayıp uygulayamaz mıyız? bu kadar mı kolay para kazanma egomuza yenik bir milletiz? sanırım meramımı anlatabilmişimdir.

ayrıca ekran konusu da ayrı bir konu. parlak ekran genelde daha kaliteli görüntü sağlar ve kontrol ederseniz ortalama 50$ gibi bir fiyat farkı vardır. ancak ilginç bir şekilde mat ekranın daha iyi olduğu yönünde forumlarda ciddi bir yönlendirme var. yani sanki mat ekran vererek size iyilik yapıyoruz hissi oluşturulmaya çalışılıyor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 10 Eylül 2012; 22:21:44 >

• Evet bize de diğer ülkelerdeki gibi konfigürasyonumuzu oluşturma hakkı vermeliydiler ve vermeliler. Bu konuda size katılıyorum. Ama bu şekliyle kabul edip aldıktan sonra canımızı sıkmamızın bir anlamı yok demek istiyorum. Yine de Monster'e, Fokus'a gerekli bildirimlerimizi yapalım tabii ki.

Mat ekran konusunda kısmen haklısınız. Parlak ekranda renkler daha canlıdır ancak kapalı ve az ışıklı ortamlarda durum böyledir. Eğer monitörün karşısında bir ışık kaynağı varsa yada aydınlık bir ortamdaysanız bu sefer parlamalar ve yansımalar ekranın görünürlüğünü çok düşürür. Mat ekranlarda bu durumlar meydana gelmez. Her ortamda sorunsuz kullanım için mat ekran daha idealdir. Bu nedenle mat ekran bence daha iyi bir seçimdir. Ha şimdi deseniz ki 250 TL fark edecek kadar mı önemli bir durum bu? Bence 250 TL etmez ama 50-80 TL gibi bir farkı gönülden verirdim mat ekran için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCkBuiLt -- 10 Eylül 2012; 22:34:44 >
  • aslında bu şekliyle kabul etme diye birşey yok. çünkü kasa donanımıyla ilgili seçenek verilmese bile standart donanım belirtilmeliydi. mesela ekran için normalde parlak ekran seçeneği olabileceği halde seçenek vermemişler ama standart donanımın mat ekran olduğunu belirtmişler. yani insanlar sipariş verirken sadece ram, işlemci, hard disk ve ekran kartı üzerinden bir değerlendirme yapabiliyor ve özellikler bölümündeki oldukça yetersiz bilgilere bakıyor. kablosuz adaptörü örneğinde mesela orada yazandan birşey anlıyor musunuz? yarı boyutta karttan oluşan bir adaptör ama modeli markası vs yazmıyor. burada donanım bilgilerinde gördük gerçekte ne olduğunu. benim sıkıntım bu detaylara dikkat etmeden sipariş verdiğim için kendime kızıyorum. şu anda iptal talebi verme konusunda ciddi olarak düşünüyorum.
  • Ben şimdilik siparişimin gelmesini beklemekten yanayım. Midemi bulandıran birkaç sey var ancak kendimce daha iyi bir sebep bulmadıkça bilgisayarımı olduğu gibi seviyorum.
  • 15.4 inç olan ekranda full hd olduğundan dolayı (1080p) yazılar simgeler falan çok mu küçük görünüyor beyler. ona göre 17.3 inç almayı düşünüyorum fiyat farkı verip? BU konu hakkında yardımcı olmanız dileğiyle saygılar.
  • Ben Asus N55SF serisinden bir makine kullandım. O da 15.6" Full HD ekranlıydı. Simgeler, yazılar vs. çok da küçük olmuyordu. Size küçük gelse bile Windows ayarlarından masaüstü simge ve yazılarını büyütebilirsiniz. Sırf bu yüzden 17.3" ekrana geçmeye değmez yani. Çünkü büyük ekranın taşınabilirliği düşük. Ancak dokunmatik tuş, daha geniş ve ferah bir kasa olması gibi avantajları da var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: radreSword

15.4 inç olan ekranda full hd olduğundan dolayı (1080p) yazılar simgeler falan çok mu küçük görünüyor beyler. ona göre 17.3 inç almayı düşünüyorum fiyat farkı verip? BU konu hakkında yardımcı olmanız dileğiyle saygılar.

Ben 3 yıldır 15.6 inç 1080p ekranlı laptop kullanıyorum masaüstü simgeleri vs hafif büyütünce gayet normal boyutta bahsedildiği kadar küçük değil yani. İnternettede normal 1080p görüntüde falan yazılar küçük sayılabilcek boyutta ama okunamıycak boyutta değil şahsen gayet rahat okunuyor gözü bozmadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busterr -- 11 Eylül 2012; 17:58:47 >
  • Bu arada 17.3 inç versiyonundaki üstteki kısayol tuşları dokunmatik gt70 le tıpatıp aynıymış, 15.6 da niye fiziksel hiçbir işe yaramayan tuşlar koymuşlar anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: busterr

Bu arada 17.3 inç versiyonundaki üstteki kısayol tuşları dokunmatik gt70 le tıpatıp aynıymış, 15.6 da niye fiziksel hiçbir işe yaramayan tuşlar koymuşlar anlamadım

15.6" olanın kasasının bire bir aynısı MSI'nın hiçbir modelinde kullanılmıyor. GT60 diye geçiyor ama o kasa da farklı. Power tuşu bile farklı bizimkinden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaCkBuiLt

quote:

Orijinalden alıntı: busterr

Bu arada 17.3 inç versiyonundaki üstteki kısayol tuşları dokunmatik gt70 le tıpatıp aynıymış, 15.6 da niye fiziksel hiçbir işe yaramayan tuşlar koymuşlar anlamadım

15.6" olanın kasasının bire bir aynısı MSI'nın hiçbir modelinde kullanılmıyor. GT60 diye geçiyor ama o kasa da farklı. Power tuşu bile farklı bizimkinden.

Evet çok kötü olmuş 17.3 ise tıpatıp aynı sayılır gt70 le. Ayrımcılığa hayır!

• quote:

Orijinalden alıntı: StranGe_PassenGer

quote:

Orijinalden alıntı: kocweb
    Hocam kasası sade. Sadece kasada kırpılmalar yapılmış bu da çok normal. MSI 4500 tl üzerinde bir fiyat etiketine sahip ürünün aynı kasasını Bare Bone sisteme vermesini bekleyemezsiniz. Kasada kırpılan özelliklerde ışıklı klavye ve ön panel bir turbo tuşu. Onun haricinde anakartına varıncaya kadar MSI GT 60'ın aynısı. Türkiyede en ucuz satan güvenilir firmalardan biri Hızlıal 'dır oradan fiyatına bakabilirsiniz. Ayrıca Monster'ı takdir ediyorum yurt dışı fiyatlarıyla bire bir aynı fiyatlarda bize bu performans laptoplarını sağladığı için. Buyur en büyüklerinden birinin sitesi bir configure et bakalım fiyatı kaç dolar çıkıcak.

http://www.xoticpc.com/force-16f3336-msi-16f3-preorder-p-4335.html?wconfigure=yes

Biz 2499 TL ye aldık ürünü aynı konfigurasyonu burda da yap fiyatı da paylaş. Monsterin tek eksisi bazı özelleştirmelere girmemiş olması mesela wifi card. Şu sistemin içinde intelin 2000 serisi wifi+blutooth combo kart var ve özelleştirme seçeneği konmamış. Intel 6235 çipsetli ürününü ebay ' dan çok cüzii fiyatlarla alıp takabilirsiniz. Kaldıki wifi+blutooth combo olarak bigfoot ile beraber piyasadaki en iyi wifi combo karttır. Bunlarıda kendimiz alırız ve takarız. Ayrıca Amerikada bir ürün 100 dolara satışa çıktıysa o ürün Türkiyeye 180 -200 USD den giriş yapar. Monsteri kampanyalarla bu fiyatlardan bu laptopları 2 yıl garantiyle ve esnek ödeme seçenekleri ile sunduğu için tebrik etmek gerekir. Moral bozacak bişey yok zaten incelediğinizde kendinizde fiyatların ve imkanların ne kadar avantajlı olduğunu göreceksiniz.

MS 1762 Modelini SDN incelemiş. İnceleme biraz amatörce olmuş ama yinede incelenmesi çok hoş.

Vidyo Linki :http://shiftdelete.net/monster-ms17621-video-inceleme-39799.html

kocweb wifi kartinin bigfoot olmasi neyi etkiliyor? Cekim kuvveti ile ilgili mi? Network killer tam olarak ne ise yariyor aacaba?

Hocam Bigfoot kaliteli kartlar üretiyor. Özellikle online oyunlarda trafiği düzenleyerek ping sürelerini en aza indiriyor. Intel'in üst seviye wifi kartlarıda iyi, en ideali ve bütçe dostu olan intel 6235 (wifi+bluetooth 4.0) ama ben daha fazla para vericem diyorsanız Bigfoot Killer Wireless N 1202 (Wifi+Bluetooth 4.0) kullanabilirsiniz (Bu kartlar Ebayde mevcut) . Bunlar piyasadaki eniyi çipsetli wifi kartlarındandır. Çekim gücüde artacaktır. Online oyunlarda özellikle iyi bir wifi kartının yanında aynı zamanda iyi bir de modem gerekir. Bu TTnet in verdiği dandik modemlerle bu wifi kartların potensiyelini kullanamazsınız. Biraz araştırırsanın oyuncuların kullandığı modemler hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

• abiiii halaaaa oyunlarda alınan fpsss değerleriniii bekliyoruzzzzz:D:D hadiyin artık şuraya yazacağınız 2-3 rakammm yaaaa:D:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: morfeus8888

abiiii halaaaa oyunlarda alınan fpsss değerleriniii bekliyoruzzzzz:D:D hadiyin artık şuraya yazacağınız 2-3 rakammm yaaaa:D:D

O 2-3 rakami elde etmek icin bayagi da emek harcamak gerekiyor:-)

• 15" lik ms modelinde isikli klavye ve 17" lik abisindeki gibi dokunmatik tuslar olsa dusunebilirdim ama su hali ile p150em benim icin daha cazip. Msi bu 15"lik kasayi bir hayli kismis. Bazi arkadaslar sadece isikli klavye ve dokunmatik tuslar eksik demis ama alakasi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

15" lik ms modelinde isikli klavye ve 17" lik abisindeki gibi dokunmatik tuslar olsa dusunebilirdim ama su hali ile p150em benim icin daha cazip. Msi bu 15"lik kasayi bir hayli kismis. Bazi arkadaslar sadece isikli klavye ve dokunmatik tuslar eksik demis ama alakasi yok.

çok eksik var çoooook! yarın iptal talebimi veriyorum. cidden pişman oldum. 17" ile değiştirmeyi düşündüm önce. ama o da çok ağır olacak. bir yere sığmaz alet taşırken .
  • quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

15" lik ms modelinde isikli klavye ve 17" lik abisindeki gibi dokunmatik tuslar olsa dusunebilirdim ama su hali ile p150em benim icin daha cazip. Msi bu 15"lik kasayi bir hayli kismis. Bazi arkadaslar sadece isikli klavye ve dokunmatik tuslar eksik demis ama alakasi yok.

çok eksik var çoooook! yarın iptal talebimi veriyorum. cidden pişman oldum. 17" ile değiştirmeyi düşündüm önce. ama o da çok ağır olacak. bir yere sığmaz alet taşırken .

Ayni benim gibi dusunuyorsun. Okula-ise tasiyacaklar icin cidden 17" lik kasalar cok agir ve buyuk geliyor :)

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.