Şimdi Ara

Q, F ve Q Türkçe Klavyeler Hakkındaki Gerçekler [alıntıdır] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bence alışkanlıkların değiştirilmesi zordur. tüm dünya q klavyeye alışmış, f'de israr etmenin bir anlamı yok gibi sanki.
  • Q klavye paralelcilerin işi diyecekleri bekliyorum
  • q klavyede dakikada 126 kelimeye ulaşabilirken neden f ye kasıyım bi daha
  • bu F klavye muhabbeti sıkmadı mı?
  • Hepsini okudum insan Q klavyeye alışınca zor olur ya geçmesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F klavyeyle oyun bile oynanmaz.
  • Yarısı sallama diğer yarısı doğru olabilir.
  • Q ve F klavyeyi 10 parmak kullanabiliyorum

Ego atayım dedim.
  • Benim merak ettiğim ise F klavye ile İngilizce yazma hızı. Yazıda yazıyor olabilir, yarısında okumayı bıraktım. Eğer Qdan hızlı ise F öğrenmeyi deneyebilirim.
  • Q klavye ile 1 dakikada 87 yanlışsız kelime yazabılıyorum ( rekor felan gibisinden söylemedim yani küçüklüğümden beridir hep Q kullanırım) F klavyede ne kadar bir sürede bu 87 kelimeye ulaşırım bilemeyeceğimden dolayı

4EVER Q klavye
  • Güzel konu teşekkürler.
  • QWERTY'ye alıştığımızdan zor. Aslında bilgisayar başına sadece yazı için geçip iş dışında bilgsayarıyla işi olmayan için F klavye iyi olabilir.
  • sorun şu 10 parmak yazmayı denediniz mi bilmem ama Q klavye 10 parmak için mükemmel çünkü ortadaki harflere basmak bir eziyet gibi neticede sadece baş parmağınız çalışıyor o yönde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RapiDeath

Hepsini okudum nasıl bir işsizim anlamadım.Kendimi bir şeyler öğrenmiş olmakla avutuyorum.

aynen
    Çok deli dolu yazılmış ama bu yazının gazına gelip f klavyeye de başlamıycam genel kültür harici bişey kazanmadım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar detayını bilmiyordum. Okuyun, faydalı bilgi
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdyek

Alıntıdır. http://armuting.blogspot.com.tr/2007/12/q-f-ve-q-trke-klavyeler-hakkndaki.html

Dostum keşke biraz araştırsaydın bu arada yani ben direk baktım Q keyboard history yazarsan bir çok kaynakta başka şeylerin söylendiğini görürsün. Örneğin

Contrary to popular belief,[4] the QWERTY layout was not designed to slow the typist down,[5] but rather to speed up typing by preventing jams. There is also evidence that, aside from the issue of jamming, keys being farther apart increases typing speed on its own, because it encourages alternation between the hands.[5] Almost every word in the English language contains at least one vowel letter, but on the QWERTY keyboard only the vowel letter "A" is located on the home row, which requires the typist's fingers to leave the home row for most words.

Türkçe özetlemek gerekirse burda inanılandan aksine QWERTY'nin yazan kişiyi yavaşlatmaktansa hızlandırdığını, ayrıca tuşların uzakta olmasının hızı artırdığını (bi ben bir önceki yorumumda da öyle hissettiğimi yazmıştım zaten) çünkü iki elin de kendini geliştirdiğini ve alternatif yazımın kolaylaştığını belirtmişler. Ayrıca a hariç diğer bütün ünlü harflerin de elin normal pozisyonunda yazılamayacağı bunun da sağ elin hareket edip daha kolay yazabildiğini de ilerleyen kısımlarda belirtmişler.

Ve bence senin bu yazın da insanların ne kadar kolay kandığının bir göstergesi kimse sorgulamadan hemen atlamış işte bu ülkede olan şey de tam bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sajuuk -- 25 Ocak 2015; 2:29:01 >

• Gayet bilgilendirici bir yazı fakat ben progrogramlamada yazacağım kodlarda türkçe kelimeler kullanmayacaksam f klavyenin bana işimde bir katkısı olmayacak. Ama devlet kademelerinde sürekli yazışmaların olduğu dairelerde f klavye kullanılsın(şu anda olduğu gibi)

• böyle gelmiş böyle gider

• Okumayın, eski hurafelerden. F klavye sadece Türkçe yazılan ortamlarda (kamunun bazı alanları olabilir) bir nebze fark edebilir alışıldıktan sonra. Ama Türkçe için ne kadar iyiyse İngilizce için de o kadar kötü. Alıştığınız klavyeden vazgeçmenin bir anlamı yok. İnternet kullanan insanlarız hepimiz, Türkçe yazdığımız kadar İngilizce de yazıyoruz sonuçta.
  • Q klavyeye alışmışım iyice 10 parmak olmasada gayet hızlı yazabiliyorum. F klavye de yazmaya başlayınca devlet dairelerindeki 60 yaşındaki memurlar gibi iki saat tuş arıyorum öyle vuruş yapıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.