Şimdi Ara

Python'un hangi sürümünü kullanmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Python3 kullanıyorum. Fakat en son çıkan sürümlerde bazen sıkıntılarla karşılaşabiliyoruz. 3.6 mı indireyim 3.5 mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 3.6 çıkalı 2 ay falan oluyor. Çok uçuk değişimler yok, bence 3.5 ile bir süre devam etmek daha mantıklı şu an. Modüller daha tam adapte olamamış olabilirler. Kullandığın modüllerin bloglarını takip et, hepsi 3.6'ya geçince sen de geçersin.
  • Bence 2.x de kalinmali bir sure daha, bazi modullerin 3.6 uyumu yok hala.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    2.x'te kalınması hatalı olur. 10 yıl önce 2 sürümüne majör bir update gelmeyeceği duyuruldu, hala da 2.7 sürümündeyiz. Yeni çıkan modüllerin çoğunda artık 2.7.x desteği yok. Varsa bile çok baştan savma hazırlanmış, update'leri geç alıyorlar vs. Şu anda kendini 3'e geçirmeyen modül yok gibi bir şey. Varsa da en son update'ini 10 sene önce almış demektir. İnternetten örnek kod, proje vb bir şey aransa veya projeye dahil edilmek istense python 2-3 çatışması nedeniyle çok büyük ihtimalle uyumsuzluk ortaya çıkar.

    Numpy en son 2.7.3 sürümü için release çıkarmış, 2012 yılında yani.
    PyTorch'un 2.7 sürümü için CUDA yok.
    Tensorflow eh işte veriyor.
    Django 2.0, 3.5'ten önceki sürümler için çalışmayacak. (Aralık 2017)
    vb.

    Performans kısıtlamaları var, 3 sürümüyle gelen bir ton yeni özellik ve optimizasyondan mahrum kalınıyor. Unicode string problemi bile yerinde duruyor hala... En iyi çözüm, python 2 kullanmak zorunda kalınmadıkça kullanılmaması. Bazı antik modüller kullanmadığınız sürece. Eğer production yapıyorsanız kod tabanınızın bir ihtimal sapıtmasından çekiniyorsanız son majör versiyonun bir öncesini kullanırsınız, yeterli olur. Şu durumda 3.5.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramazovX -- 16 Mart 2017; 5:19:3 >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KONU SİLİNMİŞTİR
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.