Şimdi Ara

PWM özellikli Fanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kasamın arkasındaki stok fanı (80mm) ses yaptığı için değiştirmek istiyorum. Ama alacağım fanın bios'tan otomatik devir kontrolüne uygun olmasını istiyorum. Anakartın üzerinde kasa fanının bağlanabileceği 3 pin bir bağlantı var ama fan direkt psu'dan aldığı için gücü hep maximum devirde çalışıyor. PWM fanlar bios kontrolüne imkan sağlıyormuş ama Artic Cooling haricinde pek PWM yazan fan görmedim. Diğer fanlarda bu özellik yok mu? Bios'tan kontrol edilebilen sessiz bir fan önerebilirmisiniz? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.



  • Bazı yerlerde fan devir kontrolü için 4 pin olmalı anakartta diye yazılmış. Benim anakart biraz eski (asus k8n) 3 pin var ama işlemci üzerindeki fanın devrini bios'tan otomatik kontrol edebiliyor. Bu konu hakkında bilgi verebilecek biri var mı?
  • hocam 3 pinli ise pwm özellikli fanlardan taksanızda hız kontrolü yapamazsınız

    Fan devrini arttırıp yükseltmek ayrı fanın hızını görmek ayrı
  • sayın krm-iks,
    benimde takıldığım nokta burası, şu anda işlemci üstündeki fan 3 pin ile anakarta bağlı ve bios'tan otomatik devir kontrolü yapıyor. aynı üç pinden iki tane daha var biri kasa fanı diğeri psu için. yani 3 pini olan pwm olmayan bir kasa fanı dahi alsam devir kontrolü yapabilirim gibi geliyor. Bir de piyasadaki bütün kasa fanlarında 3 pin giriş var mıdır? özellik kısımlarında bu bilgi verilmiyor da.
  • Birçok 3 pinli kasa fanı ile kontrol yaparsanız zaten, ancak ekstradan bir program indirmeniz gerekiyor, fan speed control vs gibi. Ancak bu programlar herzaman her anakarta uymuyor aynı zamanda çoğunlukla siz kendiniz kontrol ediyorsunuz, ancak ne var ki bu tür bir kontrol bir süre sonra insanı yoruyor, PWM fanlarda ise kasa içi sistem sıcaklığına göre otomatik kontrol sağlanıyor ki bu herzaman daha iyi bir seçenek elbette anakartınız fan kontrol yazılımı tam uyumlu ve sizde ikide bir fan kontrol etmekten sıkılmıyorsanız
  • sayın NuriAlcho,
    anakartım asus k8n ve işlemci sıcaklığına göre bios'tan otomatik devir kontrolü yapıyor. yani ekstra bir program yüklemeden halledebiliyorum devir kontrolünü. Anladığım kadarıyla 3 pin bağlantısı olan herhangibir kasa fanı işimi görecek.
    Bir de son sorum her kasa fanında 3 pin bulunur mu? İnternette özellikler kısmında pek yazmıyor bu bilgi onun için soruyorum.
  • her kasa fanında 3pin girisi olmaz 4pinden 3pine cevirici kullanırsın sorun cozulur anakart kendi kendine cozer olayı
  • 3-pinli bir kasa fanı aldım, ve anakart üzerindeki 'chasis 3-pin'e taktım. Bios'tan ayarları yaptım ama kasa fanı maximum devirde dönüyor, uzun araştırmalar sonucu benim anakartın Q-fan özellikli olduğu, iki fanın kontrolü için Q-fan2 özelliğinin olması gerektiğini buldum. Tabi asus k8n'ler için bios update'ine çalışmayan bir özelliği niye koymuş onuda anlayabilmiş değilim. Şimdi tek bir fanı kontrol edebildiğim için 3-pin Y adaptörü alıp sorunu bu şekilde çözmeye çalışacağım. Belki başka birilerine yardımcı olur diye yazmak istedim.
  • Bende tam bu konuyu açıcaktım. Bende vidyo incelemelerdeki artic cooling PWM fanlarından alıcam. Ama 4pinli oldugu için anakartta 4pinli fan yuvası olmasımı gerekiyor. Her anaartta olmuyormu yani?

    Her anakarta uymuyorsa alıcagım anakartta 4pinli fan girişi olup olmadıgını nasıl anlayabilirim?Mesela linkteki p43 ds3l anakartına bakarmısınız? Bunda PWM fanlar çalışırmı?
    http://www.newegg.com/Product/ShowImage.aspx?CurImage=13-128-347-S03&ISList=13-128-347-S01%2c13-128-347-S02%2c13-128-347-S03%2c13-128-347-S04%2c13-128-347-S05&S7ImageFlag=1&Item=N82E16813128347&Depa=0&WaterMark=1&Description=GIGABYTE%20GA-EP43-DS3L%20ATX%20Intel%20Motherboard%20-%20Retail


    yada aşagıdaki p35 s3g alsam. Bunda kaç tane 4pinli giriş var. Nasıl anlıyorsunuz?
     PWM özellikli Fanlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xenom -- 18 Eylül 2008; 12:03:18 >




  • 4-pin fanlar 3-pin girişli anakartlara takılabilir ama pwm özelliği kullanılamaz tabi. linkteki anakartta 2 tane 4-pin bir tanede 3-pin giriş gözüküyor.
  • Arkadaşlar AC markasının fanlarını 4 pin cpu girişine takıp sonra da onun kendi 4pin uzatmasına cpu fanını takarak iki fanı da kontrol edebilirsiniz!
  • AC fanlarının hepsinin tek 4pinlik girişe takılabildiğini biliyorum ama CPU ile beraber olurmu pek bilemiyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Xenom

    AC fanlarının hepsinin tek 4pinlik girişe takılabildiğini biliyorum ama CPU ile beraber olurmu pek bilemiyorum

    cpu ıle egzost fanı aynı 4 pınlıkten guc alarak kullanıyorum bu sekılde kullanabılırsınız ac fanlarınınzı
  • Galiba aynı çıkıştan kasıt y kablo tarzı bir kablo ile kullanıyorsunuz. Peki farklı fanlarda yani devir ve voltaj özellikleri farklu olanlarda y kablo ile bağlamak sorun çıkarıyor mu? Hiç kullanan var mı bu şekilde?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.