Şimdi Ara

PVC Pencereler [ANA KONU] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.450
Cevap
49
Favori
622.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de Ankara'daki evimin balkonunu cam ile kapatmak istiyorum. Bu başlık altında çoğunlukla PVC kaplama ile ilgili tartışılmış. Benim istediğimse tamamıyla cam kaplatmak. Cam balkon yapımında sanırım camların alt ve üst kısımlarında PVC kullanılıyor. Bu konu ile ilgili tecrübesi ve tavsiyesi olan var mı acaba?

Bir de, Isıcam Sinerji ve Isıcam Konfor tercih edeceğim ancak, cam balkon uygulamalarında da bunları kullanabiliyor muyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lacivertyolcu -- 14 Kasım 2012; 15:32:37 >
  • cam balkonda pvc kullanılmaz yalnız alüminyum ürünüdür. sinerji veya konfor da kullanılamaz yine aynı şekilde.

eğer yalıtım amaçlı kapatıcaksınız, pvc ürünlerini tercih etmelisiniz.

Cam balkon ürünlerinin kesinlikle yalıtım fonksiyonu yoktur. Balkon amaçlı kullanılacak balkonlarda tercih edilebilir. ilerde odaya katma gibi bir düşünceniz varsa cam balkon olmamalıdır.
  • cam balkonlarda konfor ya da sinerji kullanilabilmekte. Ancak bildigim kadariyla bunu su anda sadece Albert Genau markasinin tek bir modelinde uygulaniyor. Ancak is goruyor mu bilmiyorum, belki profillerin birlesim yerleri de buna uygun bir sekilde tasarlanmistir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

cam balkonlarda konfor ya da sinerji kullanilabilmekte. Ancak bildigim kadariyla bunu su anda sadece Albert Genau markasinin tek bir modelinde uygulaniyor. Ancak is goruyor mu bilmiyorum, belki profillerin birlesim yerleri de buna uygun bir sekilde tasarlanmistir.

Söylediğiniz gibi Albert Genau'da Temper ısıcam kullanılan bir model varmış ismi Hera. 4+20+4 lük cam kullanılıyormuş ve yalıtım için diğer modellerine göre kesinlikle çok daha avantajlı olacağı bilgisini aldım.

Öte yandan balkonu odaya katmak gibi bir niyetim olmadığı için, yalnızca toz girmesin, ufakta olsa bir ısı izolasyonu olsun istiyorum. Dolayısıyla bu ısıcamlı modeli kullanarak maliyeti iki katına taşımak çokta gerekli değil diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kk35

dryn haus adında bir marka hakkında bilgisi olan var mı...

• Pvc lerin üzerinde kaçlık olduğu ve seri ismi yazarmı,yani müşteri kandırılıp kandırılmadığını parasını verdiği serinin takılıp takılmadığını nasıl anlayacak.?pvc üzerinde seri ismi oluyormu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UriHAYY -- 20 Kasım 2012; 19:56:58 >
  • Yaklaşık 150 metretül ahşap görünümlü pencere ve kapı yaptıracağız. Yerli firmalarda fiyat aralığı nedir?
  • Arkadaşlar evime taşınalı tam bir sene oldu sıfır bina ancak pencerelerin çıtaları arasından su ve aşırı derecede rüzgar alıyor. Bunu önlemek için ne yapmam lazım. Beni aydınlatırsanız memnun olurum...
  • Herkese merhabalar;

Evimizin pencerelerini değiştireceğiz. Plastik ve alüminyum arasında kararsız kaldık. Alüminyum kullanışlı olur mu, hiç yaptıran var mı?

Bizim üniversitede tüm pencereler alüminyum ve çok sağlam malzemeden yapılmış ve hiç bozulma yok, onun için ben alüminyum olsun istiyorum. Bir de fiyat olarak uygun mudur?
  • kalitenin türkiyedeki tek adresi
    www.wınsa.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: YAMAN_NR

Herkese merhabalar;

Evimizin pencerelerini değiştireceğiz. Plastik ve alüminyum arasında kararsız kaldık. Alüminyum kullanışlı olur mu, hiç yaptıran var mı?

Bizim üniversitede tüm pencereler alüminyum ve çok sağlam malzemeden yapılmış ve hiç bozulma yok, onun için ben alüminyum olsun istiyorum. Bir de fiyat olarak uygun mudur?

yalıtımlı alüminyum kullanmanız lazım. buda plastiğe göre maliyeti 3'e katlar lakin ömürlükte bişey olur..
  • quote:

Herkese merhabalar;

alüminyum tabiki kullanışlı olur,çoookta uzun ömürlü. fakat ev için ısı yalıtımlı bir malzeme kullanmanız gerekir,buda maliyetinizi 2 katına çıkarır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: winsa-winsa-winsa-winsa

kalitenin türkiyedeki tek adresi
    www.wınsa.com

süpersin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccunneyytt

quote:

Herkese merhabalar;

alüminyum tabiki kullanışlı olur,çoookta uzun ömürlü. fakat ev için ısı yalıtımlı bir malzeme kullanmanız gerekir,buda maliyetinizi 2 katına çıkarır.

Yanıt için teşekkürler. Galiba en iyisi plastik yaptırmak. Alüminyum bize pahalıya patlayacak gibi.

• Pimapen (DWT-Maestro-WinLIFE)
    Winsa (Egepen)
    Pakpen (Anıl)

Ürünlerinin 70'lik serilerinin A ve B sınıflarını yaptırabilirsiniz, (A Sınıfı ürün pek kalmadı, B sınıfı TR şartlarında standart genişliklerde en az A kadar performans gösterir.)

Cam olarak cepheye göre Sinerji yada Konfor seçebilirsiniz, Argon dolumu performansı arttıracaktır ancak elzem değil.

Aksesuar olarak KALE, Siegenia-Aubi, Roto seçebilirsiniz, ben KALE öneririm, gerçekten çok kaliteli, hemde yerli.

Destek sacının standart ölçülerde 1,20-1,50mm aralığında olmasına dikkat edin diyeceğim ama anlamanıza imkan yok üreticinin insafına kalmış durumdasınız.

Mümkün olduğunca renkli doğramadan uzak durmaya çalışın, iyi bir renkli doğramanın renklisi ile beyazı arasında en az %50-60 fiyat farkı olmalıdır.

Normal pvc performansından daha fazla ses yalıtımına ihtiyacınız varsa, 3 contalı ve 3 camlı ürünler tercih edin, camların her biri farklı kalınlıkta ve biri tercihen iç yüzey lamine olsun.(4DC+12+6SJ+12+6TRC gibi)

Yalıtım malzemesi (Slikon diye tabir edilen ama olmayan akrilik mastik) mutlaka hibrit bir ürün olsun, minimum Shore A 30 sertliğinde UV dayanımı yüksek bir ürün olsun.

Pencere kollarını yerli olarak IMAT yabancı olarak Roto seçebilirsiniz.

• arkadaşlar maalesef pencerelerimizden hava kaçıyor. pvc ile duvar birleşim yerinden.. buraya çekilen mastik midir nedir çatlamış maalesef.. ayrıca da küflenmiş.

şimdi ben yeniden uzun ömürlük olması için iyi bir şekilde çekmek istiyorum.

ne marka almalıyım ve nasıl çekmeliyim. eski mastiği kazımalımıyım (nasıl kazınırsa artık)
  • poliüretan mastik kullanın...
  • dış kısım için polüretan mastik veya nötr silikon tavsiye ederim iyi marka, kazıyabildiğiniz kadar kazımaya çalışın doğramaya zarar vermeden daha iyi olur.

odaya bakan yüzeyde silikonize mastik kullanabilirsiniz veya iyi marka silikon.

Würth'ün ürünlerini öneririm.
  • Aksesuar konusunda şöyle bir yönlendirme daha iyi olur bence;

1-Roto ve Maco (İki markada %100 İthal Alman ürünlerdir)
    2-G-U, Sigena-Aubi, Kale, Vorne, Vhs.

uzun süre aksesuar uygulaması yapmış biri olarak bunu söyleyebilirim (şu an kendi işyerimi açtım),
    tabi ki bu markalarında kendi içlerinde ürün segmentleri vardır. Örneğin uzun süredir kullandığım müşterilerime sunduğu Roto NT Serisi aksesuarlar sorunsuzdur.

Sorunsuz ürün hem biz bayiler için hemde müşterilerimiz için orta uzun vadede faydalıdır.
    Yerli segment ürünler daha ekonomiktir.

Aksesuar işi çok çetrefillidir, çok dikkat edilmelidir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbgelen

dış kısım için polüretan mastik veya nötr silikon tavsiye ederim iyi marka, kazıyabildiğiniz kadar kazımaya çalışın doğramaya zarar vermeden daha iyi olur.

odaya bakan yüzeyde silikonize mastik kullanabilirsiniz veya iyi marka silikon.

Würth'ün ürünlerini öneririm.

odaya bakan yüzeyde mastik çekilmiş. şimdi üstüne silikon çekersem çirkin bir görüntü oluşur. bu nedenle mastik çekmem gerekecek..

bir de polüretan mastik, silikon mastik, nötr silikon ya da normal silikon.. farkları nedir acaba..
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.