Arkadaşlar nedir bu pull up down.Şu sıralar karşıma çok çıkmaya başladı.Nedir bu nasıl kullanılır faydaları zararları nelerdir?Özellikle piclerde çok geçiyor.
Pull-Up bağlantı : Normalde 1 buton ile 0 olan bağlantı..
Pull-Down Bağlantı : Normalde 0 buton ile 1 olan bağlantı...
bazı mikroişlemciler hattan seri veri okuyabilmek için ilgili hattın lojik 1 seviyesine çekilmesini ister. Örneğin DS1820'nin (sıcaklık sensörü) veri yolu ucunu 4.7K ile 5V'a çekmek gereklidir. yoksa veri okunamaz.
karışmadan duramıycam
yeni başlayan arkadaşlar PullUp PullDown konusunu hafife almayın. TTL entegreler ve Op-Amp lar ile çalışanlar bilir, bu entegrelerin kullanmadığınız pinlerini yada mesela kapı entegrelerinde kullanmadığınız bölümlerin girişlerini PullDown ile GROUNDa yada PullUp ile HIGH'a çekmezseniz. (Lojik olarak tanımlamazsanız) Entegreniz öyle güzel çalışırki, alakasız pinlerdeki çıkış sinyalinizi 100Mhz lik Renkli Dijital Osiloskop ile bile göremezsiniz.
Benden söylemesi aklınızın bir köşesinde bulunsun. Sonra, ya bu 74HC14 de bozuldu galiba dur yenisini takayım diye 10 larca entegre değiştirirsiniz :D
doğru önemli bir bilgidir bu. Söylediğin iyi oldu.
şuraya CMOS larıda ekleyelim
6.1.8. OUTPUT_FLOAT() Komutu Bu komut ile açik kolektör yapisina sahip (pull-up baglantilar) baglantilarda istenen pin giris pin'i olarak ayarlanir. Böylece pull-up baglantili hat pull-up direnci ile high (lojik-1) seviyesinde tutulur. output_float( pin ismi); output_float(pin_b0) ;
Büyük halde yazılmış cümleden kastı nedir yazarın?