Beyler bu sene büyük bir ihtimal istediğim bölüme yerleşiyorum.
Fakat bir şey sormak istiyorum yerleşiyorum fakat şöyle bir şey var seneye girersem puanım kırılacak biliyorum ama ben seneye de gireceğim.
şimdi sormak istediğim 2011 de girdim puanım geldi yerleştim 2012dede gireceğim ve yine yerleştim ama okul puanım kırıldı 1 sene beklemek gerekiyordu 2013 dede girsem puanım kırılırmı yine?
+ bir şey sormak istiyorum malüm meslek lisesi ve 4yıl ciddi ciddi matematik işlemediğim halde 3aylık çalışmayla ygs1 354 puan aldım ve matematik ten artık korkmuyorum.
bu sene marmara gelir ama mtok diyorum ki ben yinede marmarayı yazayım seneye girersem hedefim itü veya ytü metalurji malzeme olacak aklımda başka hiç bir mühendislik yok buna odaklanmış haldeyim.
marmara mtok tercih ettim geldi yerleştirildim fakat ben kayıt yaptırmaya gitmedim ve kayıt olmadım sırf tercih yaptım diye okul puanım kırılırmı? 50-55 arası bir puan gelicek.
*yerleştiysen her türlü puanın kırılır kayıt yaptır veya yaptırma sonuçta kontenjanlı bir bölüme giriyosun 1 kişinin hakkına giriyosun * Okul puanı bi sene kırılır,öteki sene kırılmaz yani sen bu sene üniversiteye yerleşirsen 2013-2014 döneminde puanın sana kırılmadan geri gelir. *Benzer şeyleri bu sene yaşamış biri olarak ( okul puanım kırıldığı halde bi sene daha hazırlandım) hiç ama hiç tavsiye etmiyorum.Çok arada hissediyosun kendini. marmara mtok metalurji yazıcam diyosun 1sene sonra itü metalurjiye geçerim diyosunda itü metalurji boru değil 25binle falan alıyo ve okul puanın düştüğü için bunu telafi etmen için insan üstü bir performans sergilemen gerekicek. Bence ya bu sene tercih yapma bidaha hazırlan ya da bu büyük riski göze al.
ama şöyle bir şey var ek yerleştirmeler falan?
o zaman onlar niye oluyor ki?
bence sen mtok falan filan salla. bende meslek lisesiydim.geçen sene çok kötüydü. 1 sene daha hazırlandım. hiç vakit kaybı falan da değil. 1 senelik özellikle yazın ölümüne bir çalışmayla uçar gidersin istediğin bölüme.
quote:
Orijinalden alıntı: VoLken7
ama şöyle bir şey var ek yerleştirmeler falan?
o zaman onlar niye oluyor ki?
burda neyi sorduğunu anlayamadım gerçekten ek yerleştirmeler , 1.yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlar varsa onların tercih edilmesidir. senin durumunla benzeşen yönleri yok yani =) yukarıdaki üstada katılıyorum 1seneni vermekten bişey olmaz ama senin hayatın sonuçta bizimki sadece bi öneri =)
quote:
Orijinalden alıntı: k4n44t
bence sen mtok falan filan salla. bende meslek lisesiydim.geçen sene çok kötüydü. 1 sene daha hazırlandım. hiç vakit kaybı falan da değil. 1 senelik özellikle yazın ölümüne bir çalışmayla uçar gidersin istediğin bölüme.
aslında teknoloji fakültesi güzel bir uygulama kaderime razımı olsam ne yapsam
güzel bir uygulamada, sen o zaman LYS Mat2,fen2 konularını falan kas yazın. Mühendislikte adamdan kan alırlar kan şahsen benim LYS konuları hakkında bilgim olsa teknoloji fakültesine giderdim ama yok işte