Şimdi Ara

Ptt kargomu ankara'da bir adrese teslim etmiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.131
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aliexpressten nlpost kayıtlı postayla aldığım ürün ankara da bir adrese teslim edilmiş görülüyor. Ptt infodan bununla ilgili bilgi talebinde bulundum ama daha öncekiler gibi bu talebime de bilgi eksikliğinden dolayı ceavap veremiyoruz araştırmalarımız sürecek diyip bi daha da cevap yazmayacaklardır.

Aliexpress ve gearbest'ten aldığım son 4 kargom hakkında da bir şeyler yazmak istiyorum ki bunların da son kargomla ilgisiz olduğunu düşünmüyorum.

12 aralık 2016 da trye giris yapan bir kargom istanbul basakşehirden izmire daha sonra da manisaya yönlendirildi. Pttyle ilgili 50 numarayı aradıktan sonra biri sonunda cevap verdi ve kargonun manisada bir adrese gönderilmek üzere hollandadan gönderildiğini söyledi. Ben ise gearbestin siparisi yolladıktan sonra sisteme eklediği paketin fotosunu (üzerinde adres ve takip no yazan) kendilerine yolladım. Kargo manisada 4 gün bekledikten sonra nihayet diyarbakıra gömderildi ve paketi teslim aldım.
    20 ocak 2017 de trye giriş yapan yine nlpost kayıtlı kargoyla yollanan baska bir paket de istanbuldan ankaraya oradan izmire gönderildi ben yine pttyi arama yarışına girdim ve belki 15. aramam da sonunda biri cevaplayıp kargonun en nihayetinde üzerinde yazan adrese yollanacağını söyledi. Bu pakette trde 15 gün dolandıktan sonra elime ulaştı.

Aynı durum bugün itibariyle tekrar basıma geldi. Adıma ve adresime gönderilen paket bugün ankara da bir adrese teslim edilmiş. Bu durumu yaşayan ve hakkında herhangi bir bilgisi bulunan arkadaşlar lütfen yardımcı olabilirler mi?

Bunları yazarken daha önce gearbest ve aliexpress ten 100 ü aşkın sipariş geçip hemen hemen hepsini teslim alan biri olarak yazıyorum. Gönderen kişiyle ilgili (yanlış takip no verme gibi) ya da yanlış adres yazımıyla ilgili hiç bir şüphem yok.(Yazım yanlışlarıyla ilgili yanlışlarım affola.)Umarım cevap veren çıkar. Bunlar da paketlere ait bazı resimler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baysbawer -- 25 Şubat 2017; 19:6:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence takip sayfasını kapat.

Attığın fotoların bir tanesinde bile birine teslim edildi yazmıyor.

Ne yapsınlar adamlar sana özel araçla mı yollasınlar paketini.

Belli ki bulunduğun şehre paketler farklı şehirlerdeki ürünlerle birleşerek geliyor.

• Teslim edildiğini belirten resimleri koymadım zaten, koymamın amacı yazdıklarımın hayal ürünü olmadıgına dair.

Yazımda da belirttim 100 den fazla siparişim olmuştur bunların 90'ı da takiplidir. Hepsinde de paket istanbul'dan direk diyarbakır'a yönlendirilir. Kaldı ki ptt çapı 10 cm'lik özel kargo firmalarından değil 3 kargoyu izmire yollasın sonra ordan muğlaya oradan hepsini sonradan diyarbakıra yollasın.

Bana özel araçla yollayamayacaklarına dair yazdıkların gereksiz. Sadece konuşmak için konusmuşsun. Bunu ben de biliyorum. İstersen fotodaki takip nosunu aratarak teslim edildiğini görebilirsin. Ha ondan üşeneceksen ben buraya yazarım. Ptt de heralde yanlış şehirlere yönlendirdiğini farkettiği paketlerin o şehirdeki kayıtlarını takip sayfasından siliyor. Ben de sonradan bunu farkederek o şehirlerdeki hareketleri ss le aldım.

RS423860233CN (paket önce izmire daha sonra ankaraya gitti. 1 hafta orda bekledikten sonra bimer'e yaptığım şikayet sonrası geri dönüş yapılıp paketin diyarbakıra yonlendirileceği belirtildi.)

RS762001668NL (paket önce ankara sonra izmir ve sonra da muğlaya yönlendirildi ptt yi arayıp bilgi alınca muğlada bir adrese teslim edileceği söylendi şikayetim sonucu tekrar bana yönlendirildi.)

RS784460688NL (paket istanbuldan ankaraya yönlendirildi ve ben bu defa hicbir yere şikayette bulunmadım paketin hareketlerini takip ettim sadece ve bugün ankara çankaya da teslim edildiği belirtiliyor)

Üstteki iki takip kodunu da aratırsan eğer bunların istanbul ve diyarbakır dışındaki hareketlerini göremezsin mesaja eklediğim fotolar bunları kanıtlama amacım. Benim amacım aynı durumu yaşayan başkalarının da olup olmadığını öğrenmek ve bu sorunun nedenini anlayabilmek. Bundan önce paket tr ye girdi mi maximun 3 iş günü içinde elimde olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baysbawer -- 26 Şubat 2017; 0:37:10 >

• Sahte takip kodu vermiştir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aliexpressteki satıcı sahte takip kodu vermiş olabilir de gearbest böyle bişey yapmaz. 10 günde Türkiyeye giriş yapan paket 12 gündür şehir şehir dolanıyor.

• Satıcı sahte takip no vermiş. Benim de başıma geldi dispute açtım daha yeni aliexpress beni haklı buldu baya uğraştım.

• Satıcı sahte takip kodu vs vermemiştir, başıma geldi diyenler var ne yaptınız 1 alışveriş yapmış satıcıdan mı aldınız ?

Ürünler gümrüğe giriyor il il dağıtılırken karışıyor. Benim ürünüm önce bir şehire sonra oradan talep açınca bambaşka bir şehire gitti. 2 günde bana gelecek ürün 2 hafta yurt içinde dolaştı. En sonunda geldi.

Olabilir böyle şeyler, küçük hatalar bunlar. Herkes hata yapıyor. Takip numarasıyla paylaşın ürününüz size gelir. Başkasına teslim edilme ihtimali çok düşük, belki orada da sürekli mal alan biri vardır adamlar da he budur diye bakmadan götürmüşlerdir ama düşük ihtimal.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.