Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.294
Cevap
58
Favori
393.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam yurtdışından kargom geldi, aynı üründen alan 10-15 kişinin kargosu sorunsuz geçerken benimki gümrükte kaldı, fatura ve ödeme belgesi ile gelip alabilirsiniz diye kağıt geldi eve.
    Ödeme belgesi kredi kart ekstresi tamamda, fatura diye ne götüreceğim onu anlamadım. İnternetten alışveriş yapıyoruz sonuçta, fatura olmuyor ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bizim ptt'de çok kaliteli bir çalışan var. Aliexpress'ten 8 tane kargom gelecekti. Hemen hemen peşpeşe geldiler diyebilirim 5-10 gün boyunca. Adam her seferinde üşenmeden telefonumu arayıp Emrecim kutuya bırakıyorum dedi

Bir de zıttı örnek vereyim, mng ile gelecek olan kargomun takip sayfasına bir baktım kargoyu "ben" teslim almışım görünüyor ad soyad yazıyor Ama ortalıkta kargo falan yok. Çıldıracaktım Adam gitmiş (apartman girişindeki kargo/mektup kutusu değil) kapımın önümdeki duvara asılı duran içine pis ıslak mendilleri koyduğum kutuya koymuş kargomu ve adıma teslim edildi işaretlemiş Şans eseri buldum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Friedrich0 -- 13 Eylül 2016; 10:11:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• fcsrn kullanıcısına yanıt
    kargo içeriği neydi hocam merak ettim
  • Bu yönden çok şanslısın hocam 😀

• quote:

Orijinalden alıntı: Makale_Helvetia

kargo içeriği neydi hocam merak ettim

Navigasyon cihazı

• Cuma dagıtım varmı acaba postacılar icin yoksa tatil mi ?
    geçer umarım,yasaklı ürünler listesinde değil diye biliyorum
  • Kimler ne icim telgraf cekiyor. Ve ben telgraf cekmek istesem nereye cekicem kisinim adresini mi vermem gerekiyor, ona mektup seklimde mi gidiyor? Cevaplarsanzi sevinirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Makale_Helvetia

geçer umarım,yasaklı ürünler listesinde değil diye biliyorum

İnşallah, ptesi günü gideceğim bakalım.

Sorun olmaz hocam ürünün 75 avrodan düşük değerde olduğunu gösteren bir belge götür kafi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çinden pedallı elektirikli bisiklet getirtmek istiyorum vergisi ne tutar,vergisini versem kapıma kadar gelirmi istanbulda değilim zira.Elektirikli olduğunu belirtmesem sorun olurmu birde kapıma kadar gelirse taşıma ücreti ne olur 25 kg nin altında toplam agırlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 18 Eylül 2016; 11:05:35 >
  • Kardeş yazdım cevapsız bıraktın.

Kitap gönderimlerinde indirim uygulaması sadece eğitim kitaplarında mı?

• Kusura bakma dostum görmedim. Hayır dostum her türlü kitap farketmez. Sadece kitap olması gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

Kusura bakma dostum görmedim. Hayır dostum her türlü kitap farketmez. Sadece kitap olması gerekiyor.

Teşekkür ederim. Pttdeki kadın bana sadece eğitim kitaplarında indirim olduğunu söylemişti. Bir dahaki kitap verişimde daha dikkatli olacağım.

• Yok dostum öyle birşey.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

dünden beridir dağıtıcıya verildi cihet no : *** yazıyor hocam gelen giden yok işin ilginç yanı dağıtıma çıkarttıkları şube başka bir ilçede ne biçim sistemleri var bunların evimin yakınındaki şubede olsa gidip kendim alırdım
  • Acaba elektirikli-pedallı bişiklet getirtmek mumkunmu ozel posta ile degilde çin postası ile gelicek vergisini nereye veririm , istanbul dısındayım %18 vergi dısında bir odeme olurmu ?
  • Hocam ayın 13ünde kargom Türkiye'ye giriş yapmış.Arada bayram tatili oldu.Bugün 3. iş günü hala kargomla ilgili bir hareket görünmüyor.Gümrüğe mi takılmıştır?Cevaplarsanız sevinirim
  • fsh77 kullanıcısına yanıt
    Hocam daha önce hiç görmedim böyle birşey getireni ama yüksek oranda vergi isteyebilirler.

• Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    %18 vergi varmıs ki ben çin postası ile getirtmek istiyorum diğer özellerde biraz daha fazla olur sanırım depo vb işler için birde 1500 € altında sorun çıkmaz
    deniyor zira ticarete girmez denmiş ne dersiniz ? bu vergiyi benden teslimdemi alırlar yoksa gümrüğe girince bana kağıtmı gelir nasıl öderim ? banka
    ödemesi varmı ?
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.