Şimdi Ara

pt 2262 pt2272 m4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aranıza yeni katıldım. Elektrik elektronik müh. öğrencisi 1. sınıfım. 1 ay dır üzerinde çalıştıgım 4 kanallı uzaktan kumanda devresindeki sorunumu sizlerle paylaşmak istiyorum. devre şemam ve devreyi oluştururken baz aldığım çizim , devredeki sorunun aşağıdaki linktedir. bu sorun neyden kaynaklanıyo olabilir. birde elimdeki rf modüller çalışmadığı için entegrelerin data pinlerini tek kablo ile bağladım. bilgilerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim:) iyi çalışmalar

https://www.youtube.com/watch?v=BYPV-58P3tw

pt 2262 pt2272 m4

• PT2262 ve PT2272 besleme pinlerine 100nf tak ve tuşların PT pinine bağlı olan tarafına 100 nf ile gnd bağla ,deney bordun da çalışırken mutlaka besleme kanallarına en az 220 mf bağlayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egealtay

PT2262 ve PT2272 besleme pinlerine 100nf tak ve tuşların PT pinine bağlı olan tarafına 100 nf ile gnd bağla ,deney bordun da çalışırken mutlaka besleme kanallarına en az 220 mf bağlayın.

akşam deneyip sonucu bildireceğim çok teşekkür ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertkaya06

quote:

PT2262 ve PT2272 besleme pinlerine 100nf tak ve tuşların PT pinine bağlı olan tarafına 100 nf ile gnd bağla ,deney bordun da çalışırken mutlaka besleme kanallarına en az 220 mf bağlayın.

akşam deneyip sonucu bildireceğim çok teşekkür ederim :)

Alıntıları Göster
    malesef denedim ama olmadı hala verimli çalışmıyor pırpırlanmalar oluyor. nerede yanlış yaptığımı bulamadım hala

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertkaya06 -- 19 Haziran 2017; 18:7:31 >

• Gnd hattına bakıver tam gnd iletmiyordur voltmetre ile tek tek kontrol edeceksin ,7805 + pinine kırmızı probu tutup tüm gnd hattına da 4,95 veya 5,00 voltu okuman gerekli, genelde deney bordun da temassızlıklar oluyor.
  • quote:

Gnd hattına bakıver tam gnd iletmiyordur voltmetre ile tek tek kontrol edeceksin ,7805 + pinine kırmızı probu tutup tüm gnd hattına da 4,95 veya 5,00 voltu okuman gerekli, genelde deney bordun da temassızlıklar oluyor.

ilginiz için teşekkür ederim pes etmek yok yapıcam :)
  • Siz tx ve rx anten yerlerine seri kablo bağlamışsınız ancak her iki modülün GND seri bağlamamışsınız sorun bundan kaynaklanıyor dediklerimi yapın düzelecektir.

veya hiç dokunmadan seri bağladığınız kabloyu çıkartın her iki TX-RX seri bağladığınız yerlere 17.3mm 0,22 mm kablo takın çalışacaktır,

Kolay gelsin
  • egealtay kullanıcısına yanıt
    gnd leri derken entegrelerin gnd bacaklarını birleştirdim . fakat bu sefer takılı kalıyor 10-11-12-13 bacaklarından birine 5v verdiğim zaman led sürekli açık kalıyor. elimdeki rf modüller çalışmadığı için kablo ile bağlamıştım.
    birde 433 mhz modülü için hangi osilatör değerini önerirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.