Şimdi Ara

PSU ve Kasa Tavsiyesi Maks 1500TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar en az 1 yıldır sistem toplamayı düşünüyorum. 2019'daki fiyatlarla şu anki fiyatlar arasında uçurumlar var. O zamanlarda 4500TL krtiterimdeki sistemin şu anda yanından geçemiyorum. Şu an belirlediğim bazı parçalar var, PSU ve kasada kararsız kaldım. Eskiden olsa çok önemsemez ucuz ne olursa almayı düşünürdüm ama araştırdıkça daha önemli olduğunun farkına vardım. Sonuçtan dandik kasa ile kötü hava akışı yüzünden ve dandik PSU ile elektrik akımı yüzünden toplayacağım milyarlık sistemi yakmak istemiyorum.
    1- Sizce ileri ki zamanlarda en azından 2019'da olan fiyatlara yakın değerlere düşer mi?
    2- Belirlediğim bazı parçalar var sizce uyumluluğu nedir? Alternatif olarak başka önerileriniz var mı her türlü öneriye açığım.
    3- PSU ve kasa öneriniz nedir? Maksimum 1500TL ayırabilirim. Sistemi topladıktan çok sonraki zamanlarda kule tipi soğutucu alabilirim ona göre kasa tavsiyesinde bulunabilirsiniz. Fiyat az gelecek olursa normal kasa da olabilir, hava akışı güzel olsun da.

Anakart: MSI B450M PRO VDH Plus - 755TL.
    İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 - 1308TL.
    RAM: Apacer panther 2x8 GB DDR4 3000MHz - 508 TL.
    Ekran kartı: Gigabyte GeForce GTX 1660 Super OC - 2000TL.

Toplamda küsüratlı 6000TL'ye geliyor.

Özellikler ekran kartı çok pahalı daha ucuz bir alternatifi var mıdır? En az 5 yıllık PC toplamayı planlıyorum. HDD elimde mevcut, SSD'ye şimdilik gerek yok. Atladığım parça varsa belirtirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halillkartt -- 6 Haziran 2020; 19:12:12 >

• böyle bir sisteme kasa ve psu için çok paralar ayırmana gerek yok. 80 plus bilinen bir markadan alacağın 500w psu yeterli olur. sistemin güç tüketimi düşük. kasa da aynı şekilde iyi bir markanın kasası hayli hayli yeterli. ekran kartına para ayırmak daha mantıklı olur. esasen ısınacak bileşenin işlemci olduğundan belki soğutucu alabilirsin.
    https://www.itopya.com/corsair-carbide-serisi-spec-05-550w-usb-30-siyah-mid-tower-kasa/

böylelikle ekran kartını
    rtx 2060 super veya amd istiyorsan rx 5700 yapabilirsin

bir de gtx 1660 super iyi bir kart olsa da 5 yıl gider o soru işareti?
    modern pclerin en önemli parçalarından birinin ssd olmasını da unutmamak lazım. o kadar para verip topladığım pcnin 1 dkda anca açılması ve oyunda 1 dk loading ekranı görmek beni çok üzer şahsen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Philae -- 6 Haziran 2020; 14:5:58 >
    Peugeot 208 1.5 Bluehdi Ryzen 5 2600 -- Gigabyte B450 Aorus Elite -- XPG D41 RGB 8x2 3200 Mhz DDR4 -- Asus RTX 2060 Dual -- Sharkoon Pure Steel RGB -- Zalman 700W -- Samsung 970 Evo Plus 500 GB NVME SSD -- Crucial BX500 480 GB SSD - Trust Cada Red Switch Mekanik RGB Klavye - Steelseries 300S RGB Mouse

• Amazon.com.tr/Sharkoon-AI7000-Silent-Yeşil-3xFan/dp/B075DDLMH1
    akakce.com
    High Power Element HP1-M750BR-H12S 750W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-high-power-element-hp1-m750br-h12s-750w-fiyati,674788913.html

inventus
    FSP Windale 6 AC602 LED Beyazi ışıklı 120mm INTEL/AMD İşlemci soğutucusu - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9427

• Philae kullanıcısına yanıt
    İmzamda bulunan bilgilere ait laptopu ben 2015 yılının başlarının ilk çeyreğinde aldım o zamanlar şuanki halimden daha cahildim sistem konusunda, şuanda çok iyi değilim ama o zaman neredeyse sıfırdı bilgilerim. Ve ben bu sistemi 10 yıl kullanırım diye almıştım şuan 5. yılındayım ve iyi kötü 5 yıl daha kullanırım tabi witcher gibi oyunları düşük ayarlarda oynuyorum bana yetiyor. O yüzden 1660S'in benim gözümde en az 5 yılı vardır diye düşünüyorum tabi bu bir varsayım. Parça konusunda işlmeci için amd , ekran kartı için nvidia diyorlar, o yüzden ekran kartını temizinden nvidia alayım diyorum ama rt 2060da benim için çok ona gücüm yetmez. Ve elimde eskiden kalma 160gblık hdd var onunla idare ederim, ssd benim için en son aşama bana göre biraz lükse giriyor pc açılmasının 1-5 dakika arasında olması benim için problem değil zaten yıllardır laptop sayesinde 5200rpm'lik hdd kullanıyorum alışkınım yavaşlığa, oyun içinde fps'i büyük oranda etkilemicekse çokta sıkıntı değil.
    https://www.itopya.com/msi-mag-forge-100r-tempered-glass-rgb-usb-32-mid-tower-kasa/

Bu kasayıda öneriyorlar, sence nasıl bu kasa?

• asus gt501 kasayi vs550 psu ile alabilirsiniz
    yada benim gibi parayi ekran kartina yatirip asagidakine de kayabilirsiniz 700e kapanir kasa isi
    https://www.itopya.com/corsair-carbide-serisi-spec-05-550w-usb-30-siyah-mid-tower-kasa/

rami 150 tl farkla buyuk boy yapmak istermisiniz :)
    www.webdenal.com
    Crucial 2x8 16gb 3000mhz Ddr4 Bl2k8g30c15u4b
    https://www.webdenal.com/crucial-2x8-16gb-3000mhz-ddr4-bl2k8g30c15u4b_1013672.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdaragorn -- 6 Haziran 2020; 16:10:36 >

• hocam bunu alın anakart olarak.bnde de MSI b450m pro vdh Max var bu daha iyi daha ucuz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: halillkartt

İmzamda bulunan bilgilere ait laptopu ben 2015 yılının başlarının ilk çeyreğinde aldım o zamanlar şuanki halimden daha cahildim sistem konusunda, şuanda çok iyi değilim ama o zaman neredeyse sıfırdı bilgilerim. Ve ben bu sistemi 10 yıl kullanırım diye almıştım şuan 5. yılındayım ve iyi kötü 5 yıl daha kullanırım tabi witcher gibi oyunları düşük ayarlarda oynuyorum bana yetiyor. O yüzden 1660S'in benim gözümde en az 5 yılı vardır diye düşünüyorum tabi bu bir varsayım. Parça konusunda işlmeci için amd , ekran kartı için nvidia diyorlar, o yüzden ekran kartını temizinden nvidia alayım diyorum ama rt 2060da benim için çok ona gücüm yetmez. Ve elimde eskiden kalma 160gblık hdd var onunla idare ederim, ssd benim için en son aşama bana göre biraz lükse giriyor pc açılmasının 1-5 dakika arasında olması benim için problem değil zaten yıllardır laptop sayesinde 5200rpm'lik hdd kullanıyorum alışkınım yavaşlığa, oyun içinde fps'i büyük oranda etkilemicekse çokta sıkıntı değil.
    https://www.itopya.com/msi-mag-forge-100r-tempered-glass-rgb-usb-32-mid-tower-kasa/

Bu kasayıda öneriyorlar, sence nasıl bu kasa?
    bu kasa da güzel son dönemin gözdesi 500-600w +80 bir psu da 500 liraya alınır temiz olr kalan para da ekran kartına aktarılabilir. 5200 rpmlik hdd takılmaya yol açmasa da kaplamaların vs geç yüklenmesine sebep olur oyunlarda. oyunları 5 yıl önceki gibi düşünmemek lazım.
    bütçeler dahilinde zaten rtx 2060 zorlanabilir. kasa ve psuya o kadar para yatırmayın anlamında dedim. o bütçeler yüksek bütçeler en nihayetinde verdiğiniz paraya göre ultra oyun deneyimi yaşatmalı. ayar mediumda oyun oynadıktan sonra o kadar para bayılmaya gerek yoktur.
    Peugeot 208 1.5 Bluehdi Ryzen 5 2600 -- Gigabyte B450 Aorus Elite -- XPG D41 RGB 8x2 3200 Mhz DDR4 -- Asus RTX 2060 Dual -- Sharkoon Pure Steel RGB -- Zalman 700W -- Samsung 970 Evo Plus 500 GB NVME SSD -- Crucial BX500 480 GB SSD - Trust Cada Red Switch Mekanik RGB Klavye - Steelseries 300S RGB Mouse

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİSTEM VE PSU TAVSİYESİ
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Teknobiyotik P2 AMD Ryzen 5 3500X 3.6GHz, RTX2060 6GB, 16GB Ram, 480GB SSD Oyuncu Bilgisayarı | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/teknobiyotik-p2-amd-ryzen-5-3500x-3-6ghz-rtx2060-6gb-16gb-ram-480gb-ssd-oyuncu-bilgisayari.html
    misal böyle bir kasa olabiliyor 6bine

• serdaragorn S kullanıcısına yanıt
    Konuyu açarken rami gözden kaçırmışım şimdi güncelledim. Ram 2 tane 8gb 508 lira hocam :)
    Şuanki fiyatlara göre alabileceğim gtx 1660 S ortalama 2000tl küsür daha iyisi olsun diye 2060 almam gerek buda çok pahalı bunu alamadıktan sonra psu ve kasadan kısacağım para beni ne kadar kurtarabilir ki?

Kasaya 1500 yerine 700 ayirip linkini verdigim corsairi alirsaniz kalan butceniz 2060a upgrade eder
    Tabi siz bilirsiniz yine de

Yok aslında sadece kasa için 1500tl değil kasa+psu=1500tl olsun demek istedim.
    Karar verdiğim kasa bu;https://www.itopya.com/msi-mag-forge-100r-tempered-glass-rgb-usb-32-mid-tower-kasa/

Psu için 550w az gibi şu aşağıdaki High Power markasınıda çok övüyorlar bilgin varmı sence alınır mı bu psu
    Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    High Power 600W 80+ Bronze ECO Aktif PFC Yüksek Verimli Güç Kaynağı (HPE-600BR-A12S) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-600w-80-bronze-eco-aktif-pfc-yuksek-verimli-guc-kaynagi-hpe-600br-a12s.html

Şu anakart Asrock B450M-PRO4 olarak değiştirsem nasıl olur sence? Daha olumlu yorumlar var bu konuda.

• halillkartt kullanıcısına yanıt
    neden mikro anakart bakiyorsunuz dediginiz kasalar normal kartlari kaldirir
    su an mediamarkt ta guzel indirimler var asagidaki karti alabilirsiniz mesela|oaf|||||

psu dan cok anlamiyorum ama corsair yillarin markasi vs550 alacagim o yuzden
    bu arada itopya linkinde verdigim kasa 700tl corsair vs550 psu dahil

kasa biraz zevk meselesi galiba ben oyle harem minibusu gibi kasalar sevmedigim icin corsairin kasasi baya uygun geldi :)

Mikro anakartlar Atxlere göre daha uygun, elimde taş çatlasın maksimum 6500TL limit var parçaları yapboz gibi bu fiyata göre yerleştirmeye çalışıyorum. Mikro anakartlarda bu bağlamda bana daha uygun geliyor en azından uzun vadeli olsun diye 4 ram slotlu alıyorum bilmiyorum aslında uzun vadeli olarak 2 slotlu alsamda yeterli olur mu?

Yok kasayı ben zevk için almıyorum öyle cafcaflı kasa sevmiyorum bende. Sistemi topladıktan sonra maddi konuda tekrar rahatlayınca kule tipi soğutucuya geçmeyi düşünüyorum. Bu gösterdiğim kasa 16cm cpu soğutma mesafesi, mesh ön panel var ve kablo saklama falan filan olayları beni cezbetti. Yoksa bende pek sevmem harem minibüsü kasaları :D
    ||Ryzen 5 3600X || MSI B450 Gaming Plus Max || 2x Corsair Vengeance 8gb 3000mhz || Gigabyte Geforce RTX 2070 Super || Xpg SX6000 Pro 1TB || Sandisk SSD Plus 480GB || James Donkey JD240 || Corsair RM750 80+ Gold ||
    Corsair Carbide Spec-05 || MSI MAG 241CR || Logitech G413 || Razer Deathadder Chroma || AKG K7XX Massdrop ||
  • Laptobumun açılış süresi 1-2 dakika arası, açıldıktan sonra veya bir sürelik kullanım sonrasında bile (klasör, tarayıcı, oyun) gibi uygulamaların açılışı benim için yeterli. Sürekli olarak dosya aktarımı yapmadığım için bana şuanlık ssd gerekmiyor. Elimde idarelik HDD olduğu için bir süre beni götürür. Sonuçta böyle bir durumda ekran kartı, işlemci kadar önemli değil ssd.

Bu kasadaki galax markalı ekran kartı nasıl peki ilk defa duyuyorum bu markayı güvenilir mi? Arıza filan olursa garanti servisi nasıl?
    galax yılların markasıdır güvenilirdir. sorun yaşamazsınız
  • quote:

Laptobumun açılış süresi 1-2 dakika arası, açıldıktan sonra veya bir sürelik kullanım sonrasında bile (klasör, tarayıcı, oyun) gibi uygulamaların açılışı benim için yeterli. Sürekli olarak dosya aktarımı yapmadığım için bana şuanlık ssd gerekmiyor. Elimde idarelik HDD olduğu için bir süre beni götürür. Sonuçta böyle bir durumda ekran kartı, işlemci kadar önemli değil ssd.
    Hdd li bilgisayarın kendine gelmesi 5 dakika ,klasör tarayıcı falan açarken de sürekli donacak pc. Üstüne 5400 rpm ile oyunlarda drop yaşamanız olası ben yaşıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Citizen'in Pengueni -- 7 Haziran 2020; 22:52:49 >
    ||Ryzen 5 3600X || MSI B450 Gaming Plus Max || 2x Corsair Vengeance 8gb 3000mhz || Gigabyte Geforce RTX 2070 Super || Xpg SX6000 Pro 1TB || Sandisk SSD Plus 480GB || James Donkey JD240 || Corsair RM750 80+ Gold ||
    Corsair Carbide Spec-05 || MSI MAG 241CR || Logitech G413 || Razer Deathadder Chroma || AKG K7XX Massdrop ||
  • 5400 rpm hdd yüzünden pubg açılış ekranında hata veriyor :D
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.