Merhaba, Anakart ve bileşenleri değişimi yapıldıktan sonra (kasa-işlemci değişimi) format atmak istediğimde hddleri takmadığımı fark ettim ve pc çalışır vaziyette iken sata kablolarını taktım daha sonra kendi kendine kapandı. Tekrar açtığımda 3-4 saniye sonra tekrar kapandı ve bu işlemi 2 kez tekrarladım. 3. denemede pc çalışmadı. Tüm bileşenleri söküp, değiştirip denemeler yaptım. Uzayda yalnızda anakart+psu bağladım ancak kasa çalışmadı. 4 pin girişini çıkardığımda elektrik geldi ancak 5v ile ile çalışıp haliyle ekrana görüntü gelmedi. Çözüm olarak mosfet, kondansatör veya güney köprüsü değişimleri önerildi. Bunlarla uğraşmayıp yeni bir anakart denedim tüm bağlantılar yapıldıktan sonra pc çalıştı ısı seviyesi 65lerde iken kapatıp işlemci fanını değiştirdim. İşlem sonucu pcyi açtığımda elektrik geldi (4 pin takılı iken) ancak görüntü gelmedi. Tahminim psu'nun anakartı yaktığına dair. PSU 500w Cooler Master - Anakart 775pin destekli combo anakartlar (asrock ve gigabyte). Not: PSU ve diğer tüm bileşenler işlem öncesi sağlıklı çalışmaktaydı. Arızanın ise pc açıkken yaptığım müdahale sebebiyle olmayacağı yönünde donanımcı 3-4 kişinin yorumları vardır. Yardımlarınızı rica ediyorum.