Şimdi Ara

PSU Fazladan IDE Kablosu Eklemek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    350 W power supply Var elimde. 2 SATA 2 IDE güç çıkışı var..
    Geçen gün bozulan power supply'nın 2 IDE Çıkış kablosunu yan keskiyle kestim.
    Kestiğim IDE Güç çıkışını.350 Wlık power supplye ekleyebilir miyim? Eklemeyi biliyorum fakat Voltaj söz konusu benim için
    Eklersem bir şey olur mu?
    Kasada 2 tane çalışan fan ve 45 CM 12 W çalışan Şerit led var. arka ve yan kapakta ben 2 tane daha fan ekliyeceğim üst köşeye ve kasanın önüne eğer 2 tane daha fan eklersem voltajlarla ilgili bir problemim olur mu? verim alabilir miyim hala PSU dan? ısınma çok mu olur ?
    Üstadların cevabını bekliyorum hayırlı geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1Seraphim -- 5 Nisan 2011; 3:33:07 >

• fan miktarı artacak dıyosn bence sıstemının teknık ozellıklerını we toplamd kac fan kullanacagnı yazarsan kesın bı şey soylerm
  • onu eklersin problem olmaz ancak koyduğun temsili resimdeki gibi bir psu kullanıyorsan sistemin tamamen risk altında demektir. takacağın extra fanlar ile psu dahada zorlanacaktır. sana önerim kaliteli psu alman olacaktır. sisteminide yazarsan kaç watt güç tüketir ve sana kaç wattlık bir psu lazım bu konudada yardımcı olabilirim..
  • katılıyorum
  • bak psu zaten led'e gidecek 12w'yi hep kullanıyor yanı geliyor ucuna kadar orada hazır bekliyor yani 12w dahilinde.
    Zaten o senin HDD-cd rom molexi 4 tane imkan sunuyor sana ledi bağladığın 12woltun olduğu kabloda 3 tane soket var 2 sinden 3 ile 7 volt geçiyor sanırım oradan da kullanabilirsin bir farkı olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_f

fan miktarı artacak dıyosn bence sıstemının teknık ozellıklerını we toplamd kac fan kullanacagnı yazarsan kesın bı şey soylerm

Dostum Powerin markası özellikleri;

QUAKE LC-8350MX 350W Power Supply

P4 uyumlu
    Açma/ kapama Düğmesi
    12 cm Fan
    24 Pin (20+4)
    2 x Sata Soketi
    350W

Toplam Güç : 301W - 400W

Kasada 1 işlemci fanı ve eksoz görevini yapan arka fan olmak üzere 2 fan var..

Fazladan 2 tane fan ekliyeceğim biri kasanın tepesine diğeride kasanın sol kapağına.
    Bilgisayara bağlı 2 tane HDD var biri Linux işlerim sistemi Diğeride Windows.

Sizce bu Bir problem yapar mı? yada 45 CM olan Slikon Şerit led'i 22 CM ye kesip kısaltsam enerjiden ne gibi bir yük kaldırırım? bir faydası olur mu bunun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1Seraphim -- 5 Nisan 2011; 21:26:00 >

• ben yaptım böyle 2 taneden bişey olmaz sonuçta 1 uca 3 fan birdende takabilirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackal___61

ben yaptım böyle 2 taneden bişey olmaz sonuçta 1 uca 3 fan birdende takabilirsiniz

saolasın.. bir şey daha sormayı unuttum
    PSU kablolarını söküp kablo çorabı öreceğim.. kablo çorabı bulamadım bende gittim ayakkabıcıdan sarı fosforlu ayakkabı bağı aldım 6 tane kablo rahat sığıyor.. bu kabloları nasıl sökebilirim? videolu yada resimli bir anladım varsa koyar mısınız?
    zımpara teliyle sök diyorlar fakat nasıl sökecem ? hiç izlemediğim yada görmediğim için taktiği bilmiyorum...
  • Cevap verecek arkadaşlar var mı? Son soruma ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1Seraphim

Cevap verecek arkadaşlar var mı? Son soruma ?

Bende merak ediyorum cevap verecek var mı?
  • keşke almasaydın öyle bir powere ne gerek var değmez .uçlarının nasıl yapılacağıda resimli anlatımı var sleeve yapımı diye aratırsanız bulursunuz
  • 1. o soketin ucunun isimi molex yanlış bilgi olmasın

2. biraz bilgin varsa , eski bir psu bul ve bütün molex kablo larını sök.. lehim yaparak kendine soket oluştur ve onları kullan..

yadi psunun üzerindeki molexlerin ucuna girecek çekilde yap bir tarafını dier tarafını ise 2 li yada 3lü olarak lehim yap yani kablolar Y şeklinde olsun , tek molex den 2 molex çıkışı al..4 tane varsa stok da 8 tane olacak

3.sü sistemin anladığım kadarıyla ahım şahım birşey değil.. bence o psu ya yatırım yapıp boşuna zaman harcama.. bu benim söylediğim Y soketleri güzel yaparsan her türlü psu da kullanırsın ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Annalyze -- 7 Nisan 2011; 12:07:33 >

• kökten sarmak için bağladığın yer var ya plastik kısım orayı kendine doğru çevir içindeki tırnakları gör sağ ve solda olmak üzere 2 tane tırnak var tornavida ile zarar vermeden tırnakları içine doğru ittir yani kendi metalinin içine girsin daha sonra arkadan çek geri takmak için kapattığın tırnakları dışarıdayken aç daha sonra yerine ittele.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.