Şimdi Ara

Psu fanı çok ses yapıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
12.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bazı psu'larda fan fişli iken diğerlerinde lehimlidir. Fan lehimliyse iş biraz daha karmaşıklaşır (lehim atmak gerekir) ama fişliyse rahatça değiştirebilirsin. Her türlü fan yağlamada oluşan sorun aynı incelikte yağ kullanmamaktan kaynaklanır. Yağların inceliklerine (vizkozitelerine, akışkanlıklarına) göre numaraları vardır. Gres yağı kullanılan bir makinayı tüfek yağıyla yağlayamazsınız. Ayrıca yağların temizleme özelliği de vardır. Kullanılan ince yağ üstüne atıldığı daha kalın yağı "akıtma" eğilimindedir. Özellikle de fan gibi dönen parçalarda. Yani ince yağı atarsın, fan döner, ince yağ kalın yağı da kendiyle birlikte akıtarak sağa sola saçılır, neticede fanda hiç yağ kalmaz. Bu durumda da sürtünme ve ses artar. Kalın yağ kullandığında da fanın dönüş hızını ve ısınmasını olumsuz etkilersin. Fanın yanma ihtimali yükselir. Kısacası uygun bir yağ kullanmak gerekir.

    Garantili bir ürünü bozmanın gerekliliği konusunda şüpheliyim. Garanti kapsamında tamir ettirmek her zaman daha mantıklıdır. Ancak garantisi yoksa PSU'YU SÖKTÜKTEN SONRA hiç korkmadan açabilirsin.




  • bende yeni aldım ama benikide ses yapıyor.
  •  Psu fanı çok ses yapıyor?


    Böyle arkada 8cm fanı olan eski PSU'm var. Çok ses yapıyor. Çalışırken tornavida soksam bir kaç saniyeliğine bir şey olur mu? Amaç fanlı & fansız ses farkını anlamak... İşlemci ve ekran kartının üzerindekileri elimle durduruyorum ses farkını anlamak için. Fakat PSU'dan biraz korktum o yüzden sormak istedim. Cevap için şimdiden teşekkürler!

    EDİT: Bismillah çekip kalem ile durdurdum. Tornavidanın sivri ucu mahveder diye düşündüm. Çalışmadan önce yapmanızı tavsiye ederim. Tabii ilk önce fana rağmen ne kadar ısınıyor kontrol edin. Eğer soğuksa 1 dakika fansız çalıştırabilirsiniz. Sıcaksa çalışırken 5 saniye durdurun, daha fazlası tehlikeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 17 Şubat 2017; 7:52:51 >




  • Hocam caisirken degilde calismadan sokun bi kac sn bisicik olmaz . Daha gecen hafta canima tak etti gittim 12 cmlik bir fan aldim psuyu actim icini ve degistirdim bendede coller master 500w rp modeli var . Sorun olmuor rahatca degistirebilirsiniz ama degistirrirken cok dikkat li olun elektrkte olmasin ve guc kablolari kasaya bagli durmasin . Arctic markanin f12 sini aldimdi suan gayet memnunum .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.