Şimdi Ara

Psu / Ekran Kartı Sorunu Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar şuan da kullandığım sistem şu şekilde
    msi Z97 G55
    i5 4690k
    hd 7870
    highpower 750W 80+ element smart

    Son bir kaç aydır oyun oynarken beklenmedik anda pc reset atmaya başladı. Başlarda ekran kartı ve sürücülerden şüphelendim. Tüm driverları, bios dahil her birimi en güncel hala getirdim. Sorun devam etti. Ekran kartı için eski driver denemek için 3-4 yıl önceki bir driverı denedim yine olmadı.

    Araştırmaya başladığımda psudan kaynaklanabileceği sonucuna vardım. OCCT adlı programı kurdum ve powerı test etme seçeneğini başlat tuşuna tıkladığım an reset attı. İşlemciyi 1.27v ta 4.5 ghz olarak çalıştırıyordum. Öncelikle overclocku kapattım, ardından amd overdrive dan ekran kartının hem gpu hem bellek frekansını 150-200mhz düşürüp, güç tüketimini %20 azalttım.

    Ardından OCCT ile tekrar powerı test etmeye kalktığımda yaklaşık 30-40 saniye kadar çalışmakta ardından tekrar reset atıyor. Ekran kartı frekansını 600mhz civarına çektiğimde ise 2-3 dakika boyunca kapanmadı ben de testi sonlandırdım.

    Sorunum ekran kartında mı psuda mı hala çözebilmiş değilim. Çok uzun zamandır böyle bir sorun yaşamıyordum Bir kaç aydır frekans düşürüp kullanıyorum bu sorun canımı sıkmaya başladı.

    Sistemi zorlayan oyunlara girdiğimde beklenmedik anda kapanmalar başladı. Daha önce başına gelen oldu mu?







  • Sorun ekran kartındaymış yıllar sonra yazmış olayım. Aynı sorunu yaşayanlar faydalanabilirler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.