selamın aleyküm, XPG core reaktor 750w satın aldım fakat bu güç kaynağının içerisinde eps connector (8-PIN (4+4)) yokmuş ben bu durumu sonradan öğrendim. ben şimdi dışardan bu connector'ü dışardan alıp bağlasam olur mu yoksa sistemi hiç riske atmayıp iade edip yeni psu mu alayım kararsız kaldım ? sistem : asus rog strix rtx 3070 ti oc (3x8pin) asus tuf b660m plus d4 (8pin + 4pin) |
PSU Connector yardım
-
-
https://www.xpg.com/tr/xpg/641
Üretici sayfasında 2 adet 4+4 pin kablo var görünüyor. Acaba size iade ürün mü geldi?
-
İade edim derken sıfır mı alndı ürün ? galiba öyle , bnde aynı ürün var, 2 adet 4+4 - 8 pin işlemci güç girişi var mevcut yani.
Ürün 2. el mi alındı kablolar kişi de falan mı kaldı ?
-
hayır ürünü gaming gen tr üzerinden aldım ve ürününün poşetlerini jelatinlerini ben açtım
-
valla hocam poşetlerini herşeyini ben açtım ama bi detay vardı içi inanılmaz kokuyordu ve güç kaynağını sallayınca şıkır şıkır ses geliyordu
-
Anladım ürün sıfır, sıkntı yoksa senin için sata ve molex kablolar hariç onlara gerek yok, diğer içinden çıkan kabloları yan yana koyup resim atabilirmisin ? daha sağlıklı olur. Yardmcı olmaya çalışalım.
-
ürünün jelatinlerini ben açtım ama çok fazla koku vardı tarif edemediğim sanki zorlanmış gibi kabloların jelatinlerini de ben açtım anlamadım
4 tane olan pcı-e
2 tane olan cpu yazıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArdIX -- 20 Eylül 2022; 16:23:25 > -
Şu alttaki 2 kablo 8 Pin EPS değil mi ?
İlk mesajda yok demiştiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 20 Eylül 2022; 16:34:48 > -
şimdi fark ettim ya valla çıldıracam çıt çıtlıymış bende baktım elime aldım ayrılmıyor sonra sitesinde 6 adet pcı-e görünce benim üründe 2 adet eksik çıktı diye düşündüm
benim cahilliğim kusura bakmayın
-
İnsanlık hali, resmi onun için demiştim koyun diye :) aranan kablolar alttaki olanlar ... @joker92
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 20 Eylül 2022; 17:36:17 > -
6 adet pci diyince 6 ayri kablo olarak saymiyorlar. 3 kablo her kabloda 16 pin olunca 6 pci olarak sayiyorlar. :)
-
Benim kafa şu sıralar yoğun o yüzden benim hatam ya ama genel bir sorun daha var. Çalıştıkça kondansatör yanığı gibi koku geliyor acaba sorun teşkil eder mi ? -
Olabilir dostum insanlik hali..
Koku gelebilir genelde plastiklerden geliyor. sorunsuz sessiz cw siz çalişiyor ise şimdilik dursun. Koku ancak psu dibinden mi belli oluyor yoksa etrafa yayiliyor mu ?
-
İlk çalıştırdığında yoğun geliyordu sonradan azaldı içinden geliyordu yoğun bir şekilde o yüzden tereddüt ettim. -
Problem olacağini zannetmiyorum. Genelde elektronik aletlerde gelebiliyor. Malum psu larda çok fazla kimyasal a sahip bileşenler mevcut. Sorunsuz sessiz soguk çalişiyor ise elleşmeye gerek yok. Korkulacak birşey olacağini zannetmiyorum çünkü farkli markalar da ve iyi psu larda yaşayanlar mevcut.
-
Biraz daha çalıştıracağım ama sistemi tam olarak kurmadığı için pek bir şey diyemiyorum 2 kez çalıştırdım daha anakartı iade etmeyi düşünüyorum b660m almıştım Prime z690m düşünüyorum onu da kabul ederler mi bir fikrim yok
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X