Şimdi Ara

Psu bu durumda garanti dışı kalır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 2 sene önce nova bilgisayardan toplama pc için parçalar aldım. Aldığım psu ise Seasonic 1250 Watt Gold. Geçen gün oyun oynarken bir yanık kokusu geldi, bu koku ne demeye kalmadı bir baktım kasanın üst fanı yukarıya duman üflüyor, hemen aceleyle prizi çektim ve ertesi gün nova'yı aradım. Bana bayramdan sonra bilgisayarı getir, büyük bir ihtimalle psu yanmıştır dedi. Yalnız ardından da elektrik düzensizliğinden dolayı bir sorun olduysa garanti dışı kalır dedi, böyle bir durum var mı ? Birde benden ücret talep ederlerse tahminen ne kadara patlar psu'yu yaptırması ? Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lua-Expert

Merhaba arkadaşlar, 2 sene önce nova bilgisayardan toplama pc için parçalar aldım. Aldığım psu ise Seasonic 1250 Watt Gold. Geçen gün oyun oynarken bir yanık kokusu geldi, bu koku ne demeye kalmadı bir baktım kasanın üst fanı yukarıya duman üflüyor, hemen aceleyle prizi çektim ve ertesi gün nova'yı aradım. Bana bayramdan sonra bilgisayarı getir, büyük bir ihtimalle psu yanmıştır dedi. Yalnız ardından da elektrik düzensizliğinden dolayı bir sorun olduysa garanti dışı kalır dedi, böyle bir durum var mı ? Birde benden ücret talep ederlerse tahminen ne kadara patlar psu'yu yaptırması ? Şimdiden teşekkürler.

Böyle birşey mümkün değil. Powerin içini açmadığın yada 3.parti kisilere baktirmadigin sürece gatanti dışı kalmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam arkadaş size elektrik düzensizliğinden bahsederken sanırım voltaj dalgalanmasından bahsetmiş.Geceleri şebeke elektriğinde dalgalanma olur.Voltaj yükselir.Ancak koca 1250 wattlık PSU'nun koruması vardır.O yüzden sizin de voltaj dalgalanmasını engelleyemeyeceğiniz için kullanıcı hatası sayılmaz.Kullanıcı hatası derlerse çekinmeyin hakkınızı arayın sorun sizden kaynaklı değil.

• İşte bende bunu merak ettim çok teşekkür ederim arkadaşlar, konuyu bilirsem daha rahat olurum dedim. Adamla konuşurken bu psu'ya bir ton para verdim özellikle akım düzensizliklerinden korusun diye aldım diyorum, sertifikalı psu vs anlattım. Oda bana tamam işte o sertifika filan kasanın içindeki parçalara zarar vermesin diye, kendisini koruyamaz gibi şeyler söyledi. Bakalım pc yatıyor bayramdan sonra götüreceğim.
  • Lua-Expert L kullanıcısına yanıt
    Yani sırf bahane bahane garanti dışı bırakmak için bu firmalar ne zaman adam olcakta görücez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş o psu yu kullanacak kadar ne yapıyorsun evde şirket mi çalıştırıyorsun :) elektrik düzensizliği derken o güçteki bir psu pek etkikenmez adamlar biraz olta atıyorlar yalandan belki tutar da kandırırım diye. Elektrik kesintisi tetikleyebilir ani güç kayıpları gibi fakat bu güce ne kadar etki etcek? Bende 400W var o kadar elektrik kesintisine uğradı hiçbirşeyi yok. Belki fazla yüklendiysen fazla ısınma birikmesiyle birkaç kablosu hasar görmüş olabilir bunlar normal.

• O PSU'da envayi çeşit koruma mevcut. Kaldı ki dalgalanma olabilir, sizin yapacağın bir şey yok buna. Bu sebeple garanti dışı bırakamazlar. Sorun bakalım onlara, bir PSU nasıl garanti dahilinde arızalanır ?

Büyük ihtimalle Akorteke gidecek o PSU, oranın çok bilgili personeli bakacak duruma. Hakkınızı arayın garanti dışı bırakırlarsa, söz konusu Akortek çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 4 Ekim 2014; 10:50:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • PSU üzerinde bir çok koruma olduğu yazıyor nerede koruması? Garanti dışına çıkmaması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sinann7

Kardeş o psu yu kullanacak kadar ne yapıyorsun evde şirket mi çalıştırıyorsun :) elektrik düzensizliği derken o güçteki bir psu pek etkikenmez adamlar biraz olta atıyorlar yalandan belki tutar da kandırırım diye. Elektrik kesintisi tetikleyebilir ani güç kayıpları gibi fakat bu güce ne kadar etki etcek? Bende 400W var o kadar elektrik kesintisine uğradı hiçbirşeyi yok. Belki fazla yüklendiysen fazla ısınma birikmesiyle birkaç kablosu hasar görmüş olabilir bunlar normal.

Dostum aslında bu psu bana fazla, yalnız Gtx 680 yeni çıktığı zamanlarda çok pahalı ürünler aldım, böyle bir sistemde buda olsun dedim. Birazda zevk işi oldu.
  • Beyler yorumlar için hepinize çok teşekkür ederim, bayramın son günü, birkaç güne götüreceğim fırsat olunca. Bende garantiden çıkmaz diye düşündüm ama yinede emin olmak istedim ve sizlere sordum.
  • Abı benım psum yandı yanında ekran kartımda yandı grundıg cok lanet bısey abı servisi aradım götürdüm voltaj düşüklülüğü garanti kapsamı dışında filan dediler yapmadılar yenı bilgisayar aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shameles

Abı benım psum yandı yanında ekran kartımda yandı grundıg cok lanet bısey abı servisi aradım götürdüm voltaj düşüklülüğü garanti kapsamı dışında filan dediler yapmadılar yenı bilgisayar aldım

Geçmiş olsun. Bende geçen gün koca kasayı alıp götürdüm, bakalım ne olacak diye bekliyorum :) Birkaç gündür akım korumalı prizlere filan bakıyorum, sana da tavsiye ederim.
  • Lua-Expert L kullanıcısına yanıt
    Saol kardeşim inşallah hallederisin
  • Garanti dışı kalması imkansız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.